Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre önde olan Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Orban, Avrupa Birliği'nde otoriter bir lider olarak biliniyor. Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani de Erdoğan'ı tebrik eden liderler arasında yer aldı.
28 Mayıs 2023

Britanya merkezli Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerini kazanmak için her türlü yöntemi kullanacağını öne sürdü. Gazetenin eski Ankara temsilcisi Laura Pitel, Erdoğan'ın popülaritesinin azalmasına rağmen iktidarda kalma çabasının Türkiye'nin ekonomisi ve kişisel özgürlükler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak sürecinin muhalefeti güçlendirebileceği bir belirsizlik olarak ifade edildi.
2 Ocak 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Fransa, Fransız sporcuların başörtüsü takmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Uluslararası Af Örgütü, bu kararı 'ayrımcı' ve 'ikiyüzlü' olarak nitelendirdi. Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle bu yasağı savundu. Tepkiler üzerine, sporcuların sadece yarışma sırasında başörtüsü takamayacağı, olimpik kasabada ise serbest olacağı belirtildi.
19 Temmuz 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da iki gün süren dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki dörtlü zirve sona erdi. Zirvede, Rusya, İran, Suriye ve Türkiye temsilcileri bir araya geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, zirve öncesi yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesini ve Suriye devletinin otoritesinin yeniden tesis edilmesini istedi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi ve iç savaş öncesi durumun sağlanması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini belirtti.
4 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir dizi bakanla birlikte resmi bir ziyaret için Mısır'a gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu ziyaret, 2013'teki darbe sonrası gerilen Türkiye-Mısır ilişkilerinde son yıllarda yaşanan yumuşamanın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, daha önce Sisi ile aynı masada bulunmamak için çeşitli uluslararası toplantılara katılmamıştı, ancak 2022'nin sonunda iki lider arasında bir yakınlaşma yaşanmıştı.
14 Şubat 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 8 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında taekwondo, atletizm, modern pentatlon, halter, voleybol ve boks gibi çeşitli spor dallarında yarışmalar yer alıyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finalde İtalya ile karşılaşacak. Ayrıca, Hatice Akbaş boks dalında finalde Çinli Yuan Chang ile mücadele edecek.
8 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında judo, atıcılık, okçuluk, atletizm, bisiklet, yüzme, yelken ve boks gibi çeşitli branşlarda müsabakalar yer alıyor. Milli sporcuların performansları ve elde ettikleri başarılar da dikkat çekiyor. Ayrıca, olimpiyat oyunlarıyla ilgili çeşitli haberler ve gelişmeler de paylaşılıyor.
3 Ağustos 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen Globsec Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 2019'da NATO için kullandığı 'beyin ölümü gerçekleşti' ifadesini hatırlatarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'yu 'elektroşokla' uyandırdığını ifade etti. Avrupa'nın enerji alanında Rusya'ya olan bağımlılığının sürdüğünü belirten Macron, Ukrayna'ya destek verilmesi gerektiğini ve Avrupa'nın güvenliği için NATO bünyesinde bir Avrupa savunma kolunun kurulmasını savundu.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime iki gün kala 14 ana akım medya kanalı ile ortak bir yayın düzenledi. Yayında, muhalefet lideri Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesinden ve Rusya'ya yaptırım uygulama konusundan bahsetti. Seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirterek, demokrasinin gereğini yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile olan domates ticareti hakkında da konuştu.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bir daha görüşmeyeceğini belirttiği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina'da bir araya geldi. Erdoğan, Yunanistan ziyareti kapsamında önce Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile görüşmüş, ardından Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Erdoğan, geçmişte Miçotakis'i Türkiye'ye F-16 satışlarını engellemeye çalışmakla suçlamış ve Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Miçotakis ise iki liderin kaçınılmaz olarak bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etmişti.
7 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 11 Haziran'da CHP genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda yapılan kısa sohbetin ardından planlanmıştı. İlk baş başa görüşme ise 2 Mayıs'ta AKP genel merkezinde yapılmıştı. Özel, görüşmenin ardından olumlu sonuçlar doğacağına ilişkin iyimser olduğunu belirtmişti.
6 Haziran 2024

Vatikan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde yapılan gösteriler nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtti. Açılış töreninde drag queen performansı ve Hz. İsa'yı konu alan 'Son Akşam Yemeği' tablosunun tasviri, dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki topladı. Törenin sanat yönetmeni Thomas Jolly, sahnede 'Son Akşam Yemeği' tablosunun değil bir pagan şenliğinin canlandırıldığını savundu. Olimpiyat komitesi, gösteri nedeniyle özür diledi.
3 Ağustos 2024

Bloomberg haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta planlanan Beyaz Saray ziyareti ertelendi. Erdoğan'ın bu ziyareti, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla gerçekleşecekti. Ancak, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle ziyaretin iptal edildiği iddiaları ortaya atıldı. Beyaz Saray ise bu iddiaların ardından Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını açıkladı.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında nezaket ziyareti olarak nitelendirilmeyen, iki tarafın da önem verdiği bir çalışma ziyareti planlanıyor. Erdoğan, Özel'in sağlık durumu ve geçirdiği göz ameliyatı hakkında bilgi aldı. İki liderin buluşması için Beştepe ve CHP'nin özel kalemleri arasında koordinasyon sağlanıyor. Özel, buluşma öncesinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettiğini ve ondan bilgi aldığını belirtti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında Beşşar Esed ile görüşme olasılığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Özbekistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısında Esed ile görüşmeyi planladığını ancak İran'ın bu görüşmeyi engellediğini belirtti. Erdoğan, uluslararası ilişkilerde ebedi dostluklar ve düşmanlıklar olmadığını vurgulayarak, Esed ile görüşmeye her zamankinden daha yakın olduklarını ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinden önce Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ile ilişkileri normalleştirme stratejisi belirlediği belirtildi.
1 Temmuz 2024

Gribal enfeksiyon kaptığı bildirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan programlar iptal edildi. Bu programlar arasında 5 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu'nun 3'üncü Zirvesi ve Türkiye'deki etkinlikler bulunuyordu. Erdoğan'ın İspanya seyahatini ertelemek istememesine karşın, doktorların tavsiyesi ile program ertelendi.
4 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'yi 9 Haziran'dan sonra ziyaret edeceğini belirtti. Bu ziyaretin amacı ve içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi. Erdoğan'ın bu ziyareti, siyasi arenada dikkatle takip edilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
29 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankete göre, Türkiye'de halkın yüzde 59'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesini istiyor. Ankette 'hayır' yanıtını verenlerin oranı yüzde 28,9 iken, 'fikrim yok' veya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 12,1 olarak belirlendi. Erdoğan, geçmişte Esad yönetiminin devrilmesini desteklemiş olmasına rağmen, son dönemde görüşme yapmak istediğine dair sinyaller vermişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşlarıyla Moskova'da görüşmeler yapmıştı.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim