Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan ve tartışmalı bir hakem kararıyla Sivasspor'un golünün iptal edildiği maçın ardından, maçın orta hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerine son verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile yaptığı görüşme sonucunda, iki hakemin de artık maçlarda görev almayacakları belirtildi. Özdamar sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek ve Türkalp'e VAR görevi verilmeyecek.
2 Ocak 2023

Süper Lig'in 34'üncü haftasında gerçekleşecek olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde VAR hakemi olarak Hollandalı Pol van Boekel görev alacak. Türkiye Futbol Federasyonu, bu bilgiyi resmi olarak duyurdu. Maç, 19.00'da Ülker Stadyumu'nda başlayacak ve ana hakemliğini Volkan Bayarslan yapacak. Boekel'in yardımcıları Arda Kardeşler, Murat Tuğberk Curbay ve Mustafa İlker Coşkun olacak.
27 Nisan 2024

Türkiye'nin en önemli futbol müsabakalarından biri olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi, Halil Umut Meler olarak belirlendi. Bu atama, derbinin önemine ve Türk futbolundaki rekabetin yoğunluğuna işaret ediyor. Halil Umut Meler'in bu önemli maçta görev alacak olması, futbolseverler ve iki takımın taraftarları tarafından dikkatle takip edilecek.
29 Şubat 2024

3 Mart Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçına, İstanbul Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla 1914 deplasman takım seyircisi alınacak. Bu karar, Valilik tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Bu karar, derbi maçlarının atmosferine katkı sağlaması ve taraftar desteğinin önemini vurgulaması açısından dikkat çekici.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçın VAR hakemi olarak Onur Özütoprak'ın atandığını duyurdu. Maç, 17 Mart 2024 tarihinde saat 20:30'da başlayacak. Onur Özütoprak'ın yardımcıları Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok olarak açıklandı. Ayrıca, maçın saha hakemi Halil Umut Meler olarak belirlendi.
17 Mart 2024

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonunda görev alacak Süper Lig, VAR, A, B, C klasman, kadın bölgesel, bölgesel hakem ve yardımcı hakem ile Süper Lig, A, B, C ve bölgesel gözlemci listelerini belirledi. Süper Lig, VAR ve A Klasman hakem listesi de açıklandı. Süper Lig'de görev alacak hakemler arasında Çağdaş Altay, Mert Güzenge, Mete Kalkavan gibi isimler yer alırken, VAR'da Emre Malok, Hüseyin Göçek, Onur Özütoprak gibi isimler görev yapacak.
2 Ağustos 2023

Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Atalanta takımları arasında oynanacak maçı yönetecek. Maç, 11 Nisan Perşembe günü Liverpool'un Anfield Stadyumu'nda saat 20.00'de gerçekleşecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaparken, maçın dördüncü hakemi Arda Kardeşler olacak. VAR görevini Alper Ulusoy, AVAR görevini ise Abdülkadir Bitigen üstlenecek.
9 Nisan 2024

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

19 Mayıs'ta Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden izleyecek. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takım taraftarlarının maça toplu olarak giriş yapmalarına izin verdi. Bu karar, taraftarların güvenli bir şekilde maçı izlemelerini sağlamak amacıyla alındı.
7 Mayıs 2024

Süper Lig'in 29. haftasının maç programı ve bu maçlarda görev alacak hakemlerin isimleri açıklandı. Program, haftanın önemli karşılaşmalarını ve bu karşılaşmalarda düdük çalacak hakemleri içeriyor. Futbolseverler, bu bilgilere göre hafta sonu oynanacak maçların tarihlerini ve saatlerini öğrenebilirler. Ayrıca, her maç için atanan hakemlerin deneyimleri ve geçmiş performansları da futbol takipçileri tarafından merak konusu olmaktadır.
8 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu, son şampiyon Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında oynanacak maçla başlıyor. Bu sezon ligde 19 takım mücadele edecek ve maçlar 13 şehirde 18 stadyumda oynanacak. İlk hafta fikstüründe dikkat çeken maçlar arasında Fenerbahçe-Adana Demirspor ve Samsunspor-Beşiktaş karşılaşmaları yer alıyor. Ayrıca, Süper Lig'in yeni logosu da tanıtıldı.
8 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig’in beşinci haftasında dokuz maç oynandı ve Göztepe Futbol Kulübü haftayı bay geçti. Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir’in Avrupa maçları nedeniyle ertelenen üçüncü hafta maçları bu hafta içi oynanacak. Galatasaray, Gaziantep FK ile 17 Eylül Salı günü, Samsunspor, RAMS Başakşehir FK ile 18 Eylül Çarşamba günü ve Trabzonspor, Bellona Kayserispor ile 19 Eylül Perşembe günü karşılaşacak.
17 Eylül 2024
İşaretlediklerim