Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz kalan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bakım kuruluşlarında kimliği belirlenemeyen 42 çocuk bulunuyor. Kimlik doğrulaması sonrasında 1718 çocuk ailelerine teslim edildi, 85 çocuk tedavi sonrası kuruluş bakımına alındı ve 110 çocuğun tedavisi devam ediyor. Daha önce bazı çocukların tarikatlara ait yurtlara yerleştirildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emniyetin verilerinin tutarsız olduğu eleştirilmişti.
20 Mart 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısının 47 bin 932 olduğunu bildirdi. Bu bilgi, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve kaymakamlıkların verileri doğrultusunda nüfus kayıtlarına ölüm tescili yapılarak belirlendi. Açıklanan ölü sayısının 6 bin 265'inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.
10 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Toplam 4.497 enkazdan 308'inde çalışmaların devam ettiğini, bazı bölgelerde ise arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, bölgede herhangi bir ulaşılamayan köy olmadığını ve ihtiyaç duyulan malzemelerin, özellikle kuru gıda ve hijyen ürünlerinin, en az bir yıl süreyle gerekeceğini vurguladı.
13 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkardığını ifade etti. Yıl başından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engellediklerini belirten Erdoğan, suça bulaşan veya kaçak olarak ülkemizde bulunanları tespit edip süratle sınır dışı ettiklerini söyledi. Ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların yapımının devam ettiğini ve bu konutların tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon kişinin vatanlarına dönebileceğini belirtti.
22 Ağustos 2023

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

21'inci Onur Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Nişantaşı'nda buluşarak basın açıklaması yaptı ve sokaklara yayıldı. Yürüyüş komitesinin dağılma çağrısının ardından polis, dağılan LGBTİ+ hak savunucularını ve yürüyüşü takip eden basın emekçilerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi sayısı 60'a ulaştı. Yürüyüş öncesi ve sırasında İstanbul Valiliği'nin yasağı nedeniyle bazı metro istasyonları işletmeye kapatıldı.
25 Haziran 2023

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul'daki Nevruz kutlamasında düzenlenen etkinlikte yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışma ve yasadışı slogan atma gerekçesiyle 224 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olay, Fatih ilçesindeki Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, incelemenin devam ettiği belirtildi.
19 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'de bulunan sığınmacıların sayısını açıkladı. Toplamda 4 milyon 643 bin 986 düzenli sığınmacı olduğunu belirtti. Bu sığınmacıların 3 milyon 254 bin 904'ü geçici koruma altındaki Suriyeliler, 1 milyon 129 bin 614'ü ikamet izniyle kalan yabancılar ve 259 bin 468'i uluslararası koruma kapsamında kalanlar olarak sıralandı. Ayrıca, bir ay önceki açıklamaya göre sığınmacı sayısında 100 bin kişilik bir düşüş olduğu bilgisi paylaşıldı.
8 Kasım 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen 22 kişi gözaltına alındı. 2019'dan bu yana süren direniş sırasında, jandarma ekipleri tarafından ağaç kesimine karşı çıkan köylülere biber gazlı ve coplu saldırılar düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç de bulunuyor.
29 Temmuz 2023

Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023
İşaretlediklerim