CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına dair polis tutanağının kaybolduğu ve yerine sokakta yakalandığı iddiasını içeren yeni bir tutanak düzenlendiği belirtildi. Bu durum, soruşturma sırasında MHP'li isimlerin de adının geçmesiyle dikkat çekiyor ve seçim öncesinde iddianamenin tamamlanması bekleniyor.
14 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada şu ana kadar 13 kişi tutuklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cinayetle ilgili azmettiren de dahil olmak üzere tüm araştırmaların yapıldığını açıkladı ve muhalefeti suçladı. Soylu ayrıca, Türkiye'nin güvenlik ve terörle mücadele konularında başarılı olduğunu ve polis intiharları gibi konuların hassasiyetle ele alındığını ifade etti.
11 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından MHP'nin üye sayısında büyük bir düşüş yaşandı ve 16 bin 492 kişi partiden istifa etti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklandı. Sinan Ateş'in dayısı, yeğeninin öldürülmesinin arkasında siyasi nedenler olduğunu iddia etti.
26 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın cinayetle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ayşe Ateş, eşinin ölümünün siyaset aracı olarak kullanıldığını ve çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıldığını ifade etti. Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ayşe Ateş, gerçeklerin ortaya çıkmasını ve adaletin sağlanmasını beklediğini belirtti.
27 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim