2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazandı. Çavuşoğlu, repesaj maçında Polonyalı Viktorya Choluj’u 4-3 yenerek akşam seansında Kuzey Koreli Sol Gum Park’ı mağlup etti. Maçın bitişiyle birlikte Çavuşoğlu, annesine ithafen duygusal bir mesaj verdi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
6 Ağustos 2024

Türkiye Genç Yüzme Erkek Milli Takımı, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 3’üncü oldu. Ahmet Burak Işık, erkekler 400 metre serbest finalinde gümüş madalya kazanarak 18 ve 19+ yaş Türkiye rekorlarını kırdı. Milli takım, şampiyonayı dört altın, üç gümüş ve üç bronz madalya ile tamamladı. Şampiyonayı İtalya birinci, Macaristan ise ikinci sırada tamamladı.
8 Temmuz 2024

Dünya buzlu su yüzme şampiyonu Deniz Kayadelen, Manhattan Adası'nda kadınlar hız rekoru kırarak 'Üçlü Taç' ünvanını elde etti. Kayadelen, Manş Denizi ve Catalina Kanalı'nı yüzerek geçtikten sonra, ABD'deki Manhattan Adası'nda 48 kilometrelik parkuru 7 saat 58 dakikada tamamladı. Bu başarı, Kayadelen'in dayanıklılık, güç ve kararlılığını kanıtladığı prestijli bir ünvan olan 'Üçlü Taç'ı kazanmasını sağladı. Kayadelen, bu başarının Türk kadınlarına ve genç kızlara ilham olmasını umduğunu belirtti.
22 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaşma, erkekler sırıkla atlama finalinde beşinci sırada yer aldı. Stade de France'ta gerçekleşen yarışmada Şaşma, 5.50, 5.70, 5.80 ve 5.85 metre yüksekliklerini ilk denemesinde geçti. Ancak 5.90 metreyi geçemeyip 5.95 metreyi de iki denemede aşamayarak beşinci oldu. Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da onuncu olmuştu.
5 Ağustos 2024

Fatih Çekirge, yıllardır denizler, sahiller ve ormanlar için mücadele ettiğini belirterek, Fethiye Körfezi'nin temizlenmeden marina inşaatına başlanmaması gerektiğini savundu. Çekirge, körfezin temiz tutulmasının önemine vurgu yaparak, aksi takdirde bu inşaatların körfezin tabutuna çakılacak son çiviler olacağını ifade etti. Körfez temizlendikten sonra marinaların açılmasına karşı olmadığını belirtti.
25 Mayıs 2024

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuru olan Meriç Nehri’nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi. Organizasyonun son gününde masterler, genç erkekler ve kadınlar kategorilerinde 227 sporcu yarıştı. Fenerbahçe, 19 yaş altı erkekler ve 17 yaş altı kadınlar kategorisinde birinci olurken, Galatasaray 19 yaş altı kadınlar ve 17 yaş altı erkekler kategorilerinde birinci oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba verdi.
14 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 5 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, artistik cimnastik, yelken ve güreş gibi çeşitli dallarda yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar atletizmde, Ferhat Arıcan artistik cimnastikte, ve Buse Tosun Çavuşoğlu güreşte bulunuyor. Türkiye'nin olimpiyat programı, sporcuların performansları ve elde edecekleri başarılar açısından büyük önem taşıyor.
5 Ağustos 2024

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde yüksek sıcaklıklar ve az yağış nedeniyle su seviyesi düştü ve bu yıl ilk kez tuz hasadı yapılamadı. 30 yıldır tuz çıkaran Bekir Dikmen, son iki yıldır tuz çıkarmakta zorlandığını ve bu yıl hiç tuz çıkaramadığını belirtti. Tuzla Gölü, tuz ve çamurun yanı sıra 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı.
5 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 7 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, güreş, yelken, taekwondo ve boks gibi çeşitli branşlarda yarışmalar yer alıyor. Günün öne çıkan etkinlikleri arasında Ayşe Tekdal ve Mazlum Demir'in maraton yürüyüşü, Alperen Acet'in yüksek atlama elemesi ve Esra Yıldız Kahraman'ın boks yarı finali bulunuyor. Ayrıca, Buse Tosun Çavuşoğlu'nun bronz madalya kazandığı ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yarı finale yükseldiği belirtiliyor.
7 Ağustos 2024

Milli dağcı Tunç Fındık, dünyada yalnızca 45 kişinin tamamlayabildiği ve 'olimpiyat şampiyonluğu' olarak nitelendirilen 14x8000 projesini başarıyla bitiren ilk Türk sporcu oldu. Projenin son ayağı olan Pakistan'daki Nanga Parbat tırmanışını tamamlayan Fındık, bu başarıyı Türk dağcılık sporuna kazandırdığı için Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından tebrik edildi. Fındık, 2006 yılında başladığı bu proje kapsamında, dünyanın en yüksek 14 zirvesine tırmanmayı başardı.
26 Haziran 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 30 Temmuz'da Türkiye'nin olimpiyat programında atıcılık, badminton, kürek, judo, boks, yelken ve okçuluk gibi çeşitli spor dallarında müsabakalar yer alıyor. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda Türk sporcular, madalya için yarışacak. Ayrıca, açılış törenindeki gösteri rahatsızlığa yol açmış ve Olimpiyat komitesi özür dilemiştir.
30 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde alg patlaması yaşandı ve göl turkuaz renge büründü. İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, bu doğa olayının bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirtti. Plaj işletmecisi Bekir Uslu da ziyaretçi sayısında artış olduğunu ve özellikle fotoğrafçıların ilgisini çektiğini ifade etti.
17 Temmuz 2024

Ali Gültiken, Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı maçta gösterdiği performansı ve takımın gelecekte başarılı olabileceğine dair ipuçlarını ele aldı. Yazısında, Semih'in golcülüğü ve kendine olan güveninin takımın başarısında önemli bir rol oynadığını, Rashica ve Cenk Tosun gibi diğer oyuncuların da maçın kazanılmasında etkili olduğunu belirtti. Gültiken, Beşiktaş'ın bu maçtaki performansıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarlarına gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 50 kilo çeyrek final mücadelesinde Fin rakibi Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını olumlu yönde etkiledi. Çakıroğlu'nun yarı finale çıkması, Türk spor camiasında büyük bir sevinçle karşılandı.
3 Ağustos 2024

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji'nin destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası ön eleme müsabakaları, Meriç Nehri'nde başladı. Yarışlarda 112 sporcu, Mehmet Müezzinoğlu ve Meriç köprüleri arasında iki kilometre uzunluğundaki parkurda mücadele ediyor. Final yarışlarında yaklaşık 400 sporcu kürek çekecek ve yarışlar pazar günü final yarışları ve kupa töreniyle sona erecek.
12 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 31 Temmuz'da Türkiye'nin olimpiyat programında atıcılık, judo, kürek, yelken ve okçuluk gibi branşlarda yarışmalar yer alıyor. Gün boyunca çeşitli saatlerde Türk sporcular, elemelerden finallere kadar farklı aşamalarda yarışacak. Bu program, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını ve sporcularının başarılarını takip etmek isteyenler için önemli bir rehber niteliğinde.
31 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, erkekler bireysel son 16 karşılaşmasında Fransa'dan Thomas Chirault'u beraberlik atışı sonunda 6-5 yenerek çeyrek finale yükseldi. Gazoz'un çeyrek final karşılaşması saat 14.13'te yapılacak. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
4 Ağustos 2024

Türkiye, kişi başına düşen su miktarıyla 'su sıkıntısı çeken' bir ülke konumunda ve 2030 yılında bu durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu, Türkiye'nin su fakiri olma yolunda ilerlediğini ve bu durumun göçlere neden olabileceğini belirtiyor. Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede yeterli politikalara sahip olmadığı, uluslararası sözleşmeleri geç onayladığı ve çevre sorunlarının politikacılar tarafından yeterince ciddiye alınmadığı ifade ediliyor. Uyduranoğlu, sera gazı emisyonlarının azaltılmasının gelişmeyi destekleyeceğini ve Türkiye'nin yeşil dönüşümü benimsemesi gerektiğini vurguluyor.
26 Mart 2023

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Haziran'da başladı ve Türkiye, 'Team Türkiye' adı altında 18 dalda toplam 101 sporcu ile katılıyor. Bu yıl, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ikinci kez kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle oyunlara katılamıyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanıyor.
27 Temmuz 2024
İşaretlediklerim