Şarkıcı Teoman, Cumartesi Anneleri'nin kendisine 'Benim Annem Cumartesi' şarkısını seslendirme teklifini reddetmeyi bir an bile düşünmediğini açıkladı. Teoman, siyasete uzak biri olduğunu ve vicdanının yanında durduğunu belirtti. Cumartesi Anneleri, 1995'ten beri İstanbul Galatasaray Meydanı'nda kayıp yakınları için eylemlerini sürdürüyor. Teoman, bu teklifi reddetseydi vicdan azabıyla yaşayacağını ifade etti.
23 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ekibi, 52’nci İstanbul Müzik Festivali'nde öne çıkan beş konseri Diken okurları için seçti. Festival, 21 Mayıs'ta başlayıp 12 Haziran'a kadar sürecek ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında 25 konser sunacak. Önerilen konserler arasında Maria João Pires, Khatia Buniatişivili, Borusan Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası yer alıyor. Festivalin bu yılki teması 'Kökler' olarak belirlendi.
25 Mayıs 2024

Nejla Demirci'nin KHK ile ihraç edilen doktor ve öğretmenlerin hikayesini anlattığı 'Kanun Hükmü' belgeseli, çeşitli festivallerde ve gösterimlerde sansüre uğradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Beyoğlu Sineması'nda belgesel için tahsis ettiği salonu geri çekti. Belgesel, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de sansürlenmiş ve festival iptal edilmişti. İşçi Filmleri Festivali'nde de gösterimi yasaklanan belgesel, henüz seyirciyle buluşamadı.
18 Mayıs 2024

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Valiliği ile yaptığı görüşme sonucunda Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci hafta eylemine izin verileceğini açıkladı. 2018'de 700'üncü buluşmaları yasaklanan ve polis müdahalesiyle karşılaşan Cumartesi Anneleri, o tarihten bu yana her hafta Galatasaray Meydanı'na gitmek istediklerinde gözaltına alınıyordu. Zengin, Cumartesi Anneleri'nin hassasiyetlerinin önemli olduğunu, ancak bu acıların suistimal edilmemesi gerektiğini belirtti.
23 Mayıs 2024

İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen konserde Duman grubu, 11 yıl aradan sonra çıkardıkları yeni albümlerinden iki şarkıyı tanıttı. Konser alanı yoğun duman ve neon ışıklarla kaplıydı, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar, yeni şarkıları ezbere söyleyerek coşkulu anlar yaşadı. Konserin sonunda grup, seyircilerin yoğun isteği üzerine sahneye geri dönerek 'Kufi' şarkısını bir kez daha seslendirdi.
30 Haziran 2024

Burhan Şeşen, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nin geçmişteki ihtişamını kaybettiğini ve bölgenin kaotik bir duruma geldiğini belirtiyor. Arka sokaklarda uyuşturucu satışı ve kadın ticareti gibi olumsuzlukların arttığını, kültür ve sanat mekanlarının kapandığını ifade ediyor. Bir zamanlar popüler olan rock ve otantik barların yerini belirsiz mekanların aldığını vurguluyor. Şeşen, Beyoğlu'nun yeniden canlandırılması için sanatçılar ve yaratıcı kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor.
5 Nisan 2024

Dilek Güngör, Ankara'da Bora Kaplan'a ait olan ve TMSF tarafından el konulan eğlence mekanlarının devlet tarafından işletilmesini eleştiriyor. Güngör, bu mekanlarda çıkan sanatçılardan içilen içkiye kadar her şeyin devlet tarafından ayarlandığını belirtiyor ve bu durumun doğru olmadığını savunuyor. Ayrıca, bu mekanlarda yaşanabilecek olası suç olaylarından kimin sorumlu olacağı konusunda endişelerini dile getiriyor.
15 Mayıs 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

Rus müzisyen Evgeny Grinko, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserde Aşık Veysel’in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısını seslendirdi. Grinko, konserinde ayrıca 'Valse', 'Epilogue', 'Carousel' gibi kendi bestelerine de yer verdi. Sanatçı, 2014’ten bu yana şehirden uzak bir ormanda yaşayıp yeni besteler yapıyor ve belgesel filmler için müzik üretiyor.
4 Temmuz 2024

Rus müzisyen Evgeny Grinko, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konserde Aşık Veysel’in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısını seslendirdi. Grinko, konserinde ayrıca 'Valse', 'Epilogue', 'Carousel' gibi kendi bestelerine de yer verdi. Sanatçı, 2014’ten bu yana şehirden uzaklaşıp ormandaki küçük bir evde yaşayarak yeni besteler yazıyor ve belgesel filmler için müzik yapıyor.
4 Temmuz 2024

Geçen yıl hayatını kaybeden şarkıcı Özkan Uğur’un daha önce hiç yayınlanmamış şarkısı 'Severim' dijital müzik platformlarında yayınlandı. Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur, babasının daha önce yayınlamadığı parçalarının müzikseverlerle buluşacağını duyurmuştu. Şarkının söz ve müziği Özkan Uğur’a ait. Özkan Uğur’un eşi Aysun Uğur, en büyük vefayı Cem Yılmaz’dan gördüklerini belirtti.
27 Eylül 2024

Thrash metalin öncü gruplarından Megadeth, İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta sahne aldı. Konser, grubun son albümlerinden ve klasikleşmiş şarkılarından oluşan bir repertuarla yaklaşık 2 saat sürdü. Dave Mustaine, seyircilere hitap ederek Türkiye'de sahne almaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve ekstra parçalar çalacaklarını söyledi. Megadeth, en son 2016 yılında İstanbul'da konser vermişti.
13 Haziran 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Budapeşte Festival Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralar ve Maria João Pires, Khatia Buniatishvili gibi ünlü solistler sahne alacak. Bu yılın teması 'Kökler' olup, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak. Festivalde ayrıca, Cem Mansur'a Onur Ödülü ve Steve Reich'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
18 Mayıs 2024

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 10 Nisan'da Kıbrıs Bafra'daki Concorde Otel'de bir gösteri düzenleyecek. Gösteriyi izlemek isteyenler için otel tarafından beş gece konaklama şartı konulmuş ve iki kişilik rezervasyon için 116 bin lira talep ediliyor. Ayrıca, Cem Yılmaz'ın gösterisine katılan misafirler, Sibel Can konserine de katılma hakkı kazanacak. Otel, misafirlerin 9 veya 10 Nisan'da giriş yapabileceklerini belirtiyor.
23 Şubat 2024

90'lı yıllarda büyük başarılar elde eden rock grubu Kargo, iç anlaşmazlıklar ve farklı müzikal yönler nedeniyle dağılmıştı. Yıllar sonra, Gergedan Müzik'ten Hadi Elazzi'nin girişimiyle 'Yarına Kalan Şarkılar' albümüyle bir saygı duruşunda bulunuluyor. Grup, asli üyeleriyle yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor ve şimdilik 10 konser planlanıyor. Grup üyeleri, geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmak istediklerini belirtiyor. Yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Kargo, müzikal anlamda kendilerini yeniden keşfetme ve eski başarılarına yeni başarılar eklemeyi hedefliyor.
4 Şubat 2024

İzlandalı rock grubu Kaleo, iki yıl aradan sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Grup, 24 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Konserde ön grup olarak Belçikalı rock grubu Balthazar'ın gitar vokali Jinte Deprez'in solo projesi J. Bernardt ve Sena Şener sahneye çıkacak. Kaleo, ilk albümleri 'A/B' ile büyük bir başarı elde etmişti.
2 Temmuz 2024

İngiliz elektronik ve trip hop grubu Massive Attack, 23 Temmuz’da İstanbul’daki Bonus Park Orman’da sahne alacak. Konser, BKM ve Pozitif organizasyonuyla düzenlenecek ve dünyaca ünlü müzisyenler de gruba eşlik edecek. Grubun aktivizmiyle de tanınan üyeleri, İsrail’in Filistin işgaline tepki olarak İsrail’de konser vermeme kararı almıştı. Konserin bilet fiyatları sahne önü ayakta 3 bin 550 lira, saha içi ayakta 2 bin 300 lira olarak belirlendi.
18 Temmuz 2024

Sanatçı Bülent Ortaçgil, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 50’nci yılını kutlamak için sahneye çıkacak. 'Kadın sesi değmiş şarkılar' temasıyla düzenlenecek konserde, Zühal Olcay, Ceylan Ertem, Jehan Barbur, Melike Şahin ve Sena Şener gibi ünlü müzisyenler Ortaçgil'in sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser, sanatçının uzun ve başarılı kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olacak.
24 Haziran 2024

Gece Müzeciliği Konser Serisi'nin ilki, Efes Antik Kenti'nde düzenlendi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, barok müziğin başarılı keman sanatçılarından Andres Gabetta ile birlikte Celsus Kütüphanesi'nde sahne aldı. Konserde Antonio Vivaldi'nin 'Mevsimler' adlı keman konçertosu da çalındı. Efes Antik Kenti, 9 Nisan'dan itibaren gün batımından gece yarısına kadar ziyaret edilebiliyor.
23 Eylül 2024

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim