Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Gıda sektörü hakkında paylaşımlar yapan 'Gıda Dedektifi' isimli sosyal medya hesabının sahibi Musa Özsoy, Murat Ülker'in suç duyurusu üzerine gözaltına alındı. Hesaptan yapılan açıklamada, Özsoy'un iftira ve ithamlara dayalı suç duyuruları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Daha sonra Özsoy'un serbest bırakıldığı ve bu süreçte kendilerine destek olan polis ve savcılara teşekkür edildiği duyuruldu.
26 Şubat 2024

Küçükçekmece başsavcılığı, Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanması olayıyla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, Engin Polat, eşi Dilan Polat, babası Sezgin Polat dahil olmak üzere sekiz şüpheli hakkında 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından iki yıl dört aydan sekiz yıla kadar hapis cezası talep etti. Olay, 1 Ekim 2023'te, motosikletli şüphelilerin Banu Parlak’a ait güzellik merkezine ateş açmasıyla gerçekleşmişti. Şüpheliler daha sonra 'suç örgütüne üye olmak', 'örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklanmıştı.
16 Mart 2024

'Gıda Dedektifi' isimli sosyal medya hesabının sahibi Musa Özsoy, Murat Ülker tarafından yapılan yeni bir suç duyurusu kapsamında gözaltına alındı. Bu hesap, gıda sektörüne ilişkin eleştirel paylaşımlar yapmasıyla tanınıyor. Hesaptan yapılan açıklamada, Özsoy'un gözaltına alınmasının iftira ve ithamlara dayalı olduğu belirtilerek, bu tür suç duyurularına toplumun cevap vereceği ifade edildi.
26 Şubat 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

DEM Parti’li Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle sosyal medyada hedef gösterildi. Bu olayın ardından Tatvan Başsavcılığı, Erol hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma, Mezopotamya Ajansı tarafından duyuruldu.
6 Haziran 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

ABK hakkında kara para aklama iddianamesinde Ozan Can Yıldız, Fatih Akgül ve Selim Aytaç hakkında kredi dolandırıcılığı suçundan soruşturma açılması isteniyor. Savcı, kredi dolandırıcılığı suçlaması hakkında dosyayı örgütün öncül suçlarının soruşturulduğu savcılığa gönderdi. Şirket sahipleri, kredi dolandırıcılığı yapmadıklarını ve yüksek kredi limitlerine sahip olduklarını savundu. Ancak MASAK, Halkbank’ın kredi dosyasında şirket değerleme raporunun olmadığını tespit etti.
26 Haziran 2024

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

Acun Ilıcalı, asılsız iddia ve hakaretler nedeniyle Aziz Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ilıcalı, Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Bu gelişme, Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya paylaşımıyla duyuruldu.
6 Haziran 2024

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazası davasında, altı yıl sonra karar verildi. Dava sonucunda bazı sanıklar bilinçli ve taksirle ölüme neden olmak suçlarından hapis cezalarına çarptırıldı ve dört sanık tutuklandı. Mısra Öz, oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybettikten sonra adalet arayışını sürdürdüğünü ve bu kararın bir başlangıç olduğunu ifade etti. Öz, daha yüksek düzeydeki yetkililerin de sorumlu tutulması gerektiğini vurgulayarak, adalet mücadelesinin devam edeceğini belirtti.
25 Nisan 2024

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024
İşaretlediklerim