Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

61'inci Türkiye Kupası'nın final maçı, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir takımları arasında İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda gerçekleştirilecek. Maç, saat 20:45'te başlayacak ve ATV'den canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe, kupada en çok final kaybeden takım olurken, Medipol Başakşehir ise daha önceki iki finalinde de kupayı kazanamadı. Türkiye Kupası tarihinde en çok şampiyon olan takım ise 18 kez ile Galatasaray.
11 Haziran 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Adıyaman'da yapılacak olan 500 deprem konutu için düzenlenen ihaleyi, Rizespor Başkanı İbrahim Turgut'un yönetim kurulu başkanı olduğu Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhale, 1 milyar 488 milyon 607 bin TL sözleşme bedeli ile 24 Mart 2023 tarihinde imzalandı. İhaleye toplam dört şirket katıldı ve işin yaklaşık maliyeti 1 milyar 645 milyon 86 TL olarak belirlendi.
3 Nisan 2023

Sözcü gazetesinde yer alan bir haberde, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi önerisinde bulunduğu ve bu önerinin bazı kulüpler tarafından destek gördüğü iddia edildi. Beşiktaş Kulübü, bu haberin ardından bir açıklama yaparak, Çebi'nin böyle bir öneride bulunmadığını ve haberlerin asılsız olduğunu duyurdu. Kulüp, kamuoyuna kasıtlı olarak üretilmiş bu tür haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
23 Şubat 2023

Beşiktaş, sözleşmesini 4 Kasım 2022 tarihinde fesheden eski futbolcusu Tyler Boyd'a, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararı gereğince 956 bin avro tazminat ödeyecek. Bu ödeme, fesih tarihinden itibaren yıllık yüzde faiz ile birlikte yapılacak. Boyd, Beşiktaş'a 2019 yılında transfer olmuş ve 2020-21 sezonunda Sivasspor'a kiralanmıştı. İlgili hukuki süreç halen devam etmektedir.
12 Mart 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV, Flash Haber ve KRT isimli dört haber kanalına, yayınlarındaki bazı ifadeler ve değerlendirmeler nedeniyle reklam gelirlerinin yüzde 3'ü kadar idari para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün hükümeti eleştiren yayıncılara ağır cezalar verdiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin sansüre izin vermesinin ardından RTÜK'ün daha ağır yaptırımlara hazırlandığını belirtti. Cezalar, emekli maaş ve ikramiyeleri, köprü ve otoyol zamları, bir cinayet olayı ve IŞİD ile ilgili değerlendirmeler gibi konuları içeren programlara verildi.
17 Kasım 2023

Yozgat Havalimanı için yapılan bağlantı yolu ihalesi, ilk ihale bedeli olan 155 milyon 996 bin 960 TL'den 323 milyon 950 bin 940 TL'ye yükseldi. İlk ihaleyi kazanan Nurşah İnşaat'ın ihalesi iptal edildikten bir gün sonra aynı şirket yeniden ihaleyi kazandı. YDA İnşaat ve EMT İnşaat Ortaklığı tarafından yapılan havalimanı inşaatı da dahil olmak üzere, iktidara yakın şirketlerin kamu ihalelerindeki etkinliği dikkat çekiyor.
12 Ocak 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Royal Halı ve Nakpilsa'yı toplam 1 milyar 800 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. İhaleye katılabilmek için 180 milyon lira teminat yatırılması ve 28 Kasım saat 16:00'ya kadar teklif verilmesi gerekiyor. İhale, 29 Kasım'da saat 11:00'de TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilecek. Royal Halı'nın da bulunduğu Naksan Grubu şirketleri 2016 yılında FETÖ soruşturması kapsamında kayyıma devredilmişti.
20 Ekim 2023

Kadınlar Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı, ancak ABB Spor Kulübü 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Fenerbahçe 10 kişi kalırken, ABB Spor Kulübü galibiyeti ve şampiyonluğu elde etti. Şampiyonluk kupası, ABB futbolcularına verildi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş şampiyonluğu Twitter üzerinden kutladı.
3 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

Beşiktaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı yorumlar nedeniyle hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Altaylı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bir maç sonrası oyuncusu Salih Uçan'ı iteklemesini eleştirmişti. Beşiktaş, Altaylı'nın bu yorumlarını 'hakarete varan ifadeler' olarak nitelendirdi ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.
30 Eylül 2023

Demirören Holding, 2018 yılında satın aldığı medya grubu için Ziraat Bankası'ndan aldığı 800 milyon dolarlık kredinin 895 milyon dolara ulaştığını ve bu borcun sadece yüzde 3,2'sini ödediğini açıkladı. Holding, 2020'den bu yana bankalara toplam 1,3 milyar dolar ödediğini iddia etse de, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi açıklamalar bu iddianın aksini gösteriyor. Ayrıca, holdingin borçları nedeniyle bazı gayrimenkul varlıklarını kaybettiği belirtiliyor.
5 Mayıs 2023

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçının hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Meler'in yardımcı hakemleri Mustafa Emre Eyisoy ve Süleyman Özay olacak. Derbi, Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Digiturk ile beIN CONNECT üzerinden yayımlanacak.
6 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Derin Futbol' programında kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK üyesi İlhan Taşcı tarafından kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle dava edildi. Taşcı, Kütahyalı'dan 20 bin liralık manevi tazminat talep etti. Davanın duruşmasında Kütahyalı'nın aylık 27 bin 500 lira kazandığı ve dört lüks araca sahip olduğu bilgisi dosyaya eklendi, ancak bu bilgilerin kesin olmadığı ve teyide muhtaç olduğu belirtildi.
1 Mart 2024
İşaretlediklerim