Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda'nın Twente takımını konuk etti. Maça tutuk başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada gol yiyerek 1-0 geriye düştü. Ancak sarı-lacivertliler, maçın devamında 5 gol atarak 5-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, tur için büyük avantaj yakaladı.
24 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Fenerbahçe, 2024-25 sezonuna 22 Haziran 2024'te Jose Mourinho yönetiminde başlayacağı Avusturya kampında oynayacağı hazırlık maçlarının programını açıkladı. Kamp programı Match PR tarafından organize edildi ve Fenerbahçe, 6 Temmuz'da Admira Wacker, 10 Temmuz'da Hajduk Split ve 13 Temmuz'da Strasbourg ile karşılaşacak. Takım, son maçın ardından İstanbul'a dönecek.
14 Haziran 2024

Fenerbahçe, 100 yılı aşkın futbol tarihinde beşinci kez Avrupa'da yarı final şansını yakaladığı bir maça çıktı. İsmail Kartal, en iyi kadrosuyla sahaya çıktı ancak takımın önemli oyuncularından Fred'in performansı beklenen seviyede değildi. Maç sırasında hakem kararları ve VAR incelemeleri tartışma konusu oldu. Olympiakos'un sistemli oyunu karşısında Fenerbahçe, maçı kaybederek yarı final şansını yitirdi.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3'üncü hafta mücadelesinde Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, galibiyet serisini 18'e çıkardı.
26 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, dün akşamki Vavacars Fatih Karagümrük maçında Fenerbahçe lehine net bir penaltının verilmediğini ve aleyhlerine süregelen algı çalışmalarına işaret ettiğini belirtti. Kızılhan, Karagümrük'ün kabul etmesi durumunda maçı tekrar oynamaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, VAR kayıtlarının açıklanmasını beklediklerini ve Fenerbahçe'nin maçın tekrar oynanmasına hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.
27 Kasım 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri ve maç tarihleri açıklandı. Galatasaray ilk maçını 25 Eylül’de PAOK ile evinde oynayacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 26 Eylül’de sırasıyla Union SG ve Ajax ile karşılaşacak. Bu sezon Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
2 Eylül 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turu ilk maçında Moldova temsilcisi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da üstün performansını sürdüren Fenerbahçe, maçı 5-0'lık skorla tamamladı.
26 Temmuz 2023

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Türk hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalinde İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Atalanta takımları arasında oynanacak maçı yönetecek. Maç, 11 Nisan Perşembe günü Liverpool'un Anfield Stadyumu'nda saat 20.00'de gerçekleşecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaparken, maçın dördüncü hakemi Arda Kardeşler olacak. VAR görevini Alper Ulusoy, AVAR görevini ise Abdülkadir Bitigen üstlenecek.
9 Nisan 2024

Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Atilla Karaoğlan yönetecek. Diğer maçlarda görev alacak hakemler de açıklandı. Derbi 21 Eylül Cumartesi günü oynanacak. Ayrıca, derbi için bilet satışları başladı ve fiyatlar belirlendi.
18 Eylül 2024

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 2023-24 EuroLeague Play-off turunun üçüncü maçında Monaco'yu 89-78 mağlup etti. Bu galibiyetle seride 2-1 öne geçen Fenerbahçe, Final Four'a katılma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Eğer Fenerbahçe, 3 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa, 24-26 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final Four'a katılmaya hak kazanacak.
1 Mayıs 2024
İşaretlediklerim