Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile karşılaştığı maçta ilk yarıda etkisiz bir performans sergiledi ve yalnızca birkaç zayıf atak girişiminde bulundu. İkinci yarıda teknik direktör İsmail Kartal'ın yaptığı değişikliklerle takım biraz daha baskılı oynamaya başladı, ancak sakatlıklar ve zorunlu değişiklikler planları olumsuz etkiledi. Maç boyunca Fenerbahçe'nin yaratıcılık ve motivasyon eksikliği, psikolojik baskı altında kaldıkları ve önemli puan kayıpları yaşadıkları gözlemlendi.
7 Mayıs 2024

Konferans Ligi'nde grup aşamasını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, son 16 turuna doğrudan yükseldi. Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenen takımlar arasında oynanan play-off turu rövanş maçları sonucunda, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Bu takımlar arasında Ajax, Dinamo Zagreb, Maccabi Haifa gibi ekipler yer alıyor. Ayrıca, Fenerbahçe ile birlikte son 16 turuna doğrudan yükselen diğer takımlar da açıklandı.
23 Şubat 2024

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-69 mağlup ederek tarihindeki ilk Avrupa Ligi şampiyonluğunu elde etti. Maçın ardından düzenlenen törende MVP seçilen Breanna Stewart'a madalya verildi ve Fenerbahçe takım kaptanı Olcay Çakır Turgut, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'den şampiyonluk kupasını aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, takımı kutladı ve Mersin ekibine ikincilik madalyası takdim edildi.
16 Nisan 2023

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı derbi maçta gösterdiği performansı övdü. Fenerbahçe, maçın ilk 20 dakikasında baskın bir oyun sergiledi ve 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele iştahlarını kaybetmedi. Meleke, TFF'ye derbi maçlarının 37. haftaya konulmaması gerektiğini önerdi ve bu maçların daha erken haftalarda oynanmasının daha uygun olacağını belirtti. Ayrıca, iki takımın daha iyi performans gösterebileceğini vurguladı.
20 Mayıs 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, sekizer rakiple karşılaşacak ve ilk maçlar 25-26 Eylül’de oynanacak. Yeni formatta, her takım dördü içeride, dördü dışarıda olmak üzere sekizer rakiple mücadele edecek.
30 Ağustos 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın dört puan gerisine düştü. Bu durum, ligde kalan maçlar için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını zorlaştırıyor.
22 Nisan 2024

Fenerbahçe, 100 yılı aşkın futbol tarihinde beşinci kez Avrupa'da yarı final şansını yakaladığı bir maça çıktı. İsmail Kartal, en iyi kadrosuyla sahaya çıktı ancak takımın önemli oyuncularından Fred'in performansı beklenen seviyede değildi. Maç sırasında hakem kararları ve VAR incelemeleri tartışma konusu oldu. Olympiakos'un sistemli oyunu karşısında Fenerbahçe, maçı kaybederek yarı final şansını yitirdi.
19 Nisan 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçının 18 Mart Perşembe günü saat 22.00'de TV8'de şifresiz olarak yayınlanacağını duyurdu. Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 geriye düşmesine rağmen maçı 3-2 tamamlamıştı. Bu önemli maç, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor ve maçın öncesi ve sonrasında da TV8'de özel yayınlar yapılacak.
17 Nisan 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında ÇBK Mersin'i 80-56 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Serinin ilk iki maçını da kazanan sarı-lacivertli takım, böylece ligdeki 18'inci şampiyonluğuna ulaştı ve üst üste altıncı kez şampiyon oldu. Sezon boyunca FIBA Kadınlar Süper Kupa, Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni de kazanarak dört kupalı bir sezon geçiren Fenerbahçe, büyük bir başarıya imza attı.
17 Nisan 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda her iki takım da ikişer gol attı. Beşiktaş'ın gollerini Gedson Fernandes ve Al-Musrati kaydederken, Lugano'nun golleri Steffen ve Beşiktaş'ın kendi kalesine attığı golle geldi. Rövanş maçı 29 Ağustos'ta Tüpraş Stadı'nda oynanacak.
22 Ağustos 2024

Süper Lig'in 37. haftasında, şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı olan Galatasaray, evinde Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi. Fenerbahçe, 22. dakikada Djiku'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı golle Fenerbahçe, derbiyi kazanarak puanını 96'ya çıkardı ve Galatasaray ile arasındaki farkı üçe düşürdü. Bu sonuçla Fenerbahçe, şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı.
19 Mayıs 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda yer alan Galatasaray, ilk maçını 20 Eylül'de Danimarka'nın Kopenhag takımına karşı oynayacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk maçını 21 Eylül'de Danimarka'nın Nordsjaelland takımına karşı, Beşiktaş ise aynı tarihte Belçika'nın Club Brugge takımına karşı oynayacak. Maçların tarihleri ve rakipleri belirlendi.
2 Eylül 2023

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four maçında Yunanistan’ın Panathinaikos takımına 73-57 yenilerek final şansını kaybetti. Maçta Fenerbahçe Beko, rakibine karşı üstünlük sağlayamadı ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de finale çıkma fırsatını kaçırmış oldu.
24 Mayıs 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu ilk maçında Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup etti. Ukrayna'daki savaş nedeniyle maç Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynandı. Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar, Colley ve Bakhtiyor attı. Dinamo Kiev'in gollerini ise Shaparenko ve Voloshyn kaydetti. Karşılaşma Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.
24 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024
İşaretlediklerim