İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında geçerli olan 'altı ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesini 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bu düzenleme, sıfır otomobil alım-satımında haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla Temmuz 2022'de yürürlüğe girmişti. Bakanlık, düzenleme kapsamında otomobil yetkili bayii ve oto galerilere yaklaşık 52 milyon lira, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlereyse yaklaşık 90 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
27 Haziran 2024

6 Şubat depremleri sonrasında yaklaşık 1 milyon kişinin Elazığ, Konya, Mersin, Ankara, Antalya gibi şehirlere göç etmesiyle bu bölgelerde kira fiyatları önemli ölçüde arttı. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş kira artışlarına yönelik düzenlemeleri yetersiz kalırken, yüksek kira artışı nedeniyle mühürlenen daireler, karaborsa yoluyla yüksek fiyattan kiraya verilmeye başlandı. Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı, özellikle Erzurum, Konya, İstanbul, Mersin ve Antalya'dan yüksek kiralarla ilgili yoğun şikayet aldıklarını belirtti.
9 Mayıs 2023

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Bu zam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını açıklamasının ardından geldi. Yapılan zamla birlikte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hafif ticari araçların tek yönlü geçiş ücreti 8.5 liradan 15 liraya, Çanakkale Köprüsü'nde otomobillerin geçiş ücreti ise 205 liradan 295 liraya çıkarıldı.
24 Ekim 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, sıfır araç satışında tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep eden, tüketiciyi aksesuar almaya veya düşük takas fiyatı belirlemeye zorlayan yetkili bayilerin ikinci el araç satış yetki belgeleri iptal edilecek. İptal edilen işletmelere ve işletme sahiplerinin diğer işletmelerine bir yıl süreyle yeni yetki belgesi verilmeyecek. EBS Analiz Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Genel Müdürü Erol Şahin, yönetmeliğin sıfır araç satışıyla doğrudan ilgili olmadığını ve ikinci el alım-satım işlerini düzenlediğini belirterek, düzenlemenin etkili olmayacağını savundu.
6 Mayıs 2023

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 111 bin 957 kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre en çok ziyaret edilen 10 müzenin ziyaretçi sayısı 482 bin 292’ye ulaştı. İzmir Efes, 129 bin 987 ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Milli Saraylar Başkanlığına bağlı müzeler ise bayram tatilinde 245 bin 980 kişi tarafından ziyaret edildi.
24 Haziran 2024

Gür-Sel Turizm, Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, temettü dağıtımının 26-27 Ekim tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Şirket, 2022 yılı karından brüt 10 milyon TL, net 9 milyon TL nakit kar dağıtılacağını belirtti. Ödemelerin peşin yapılacağı ve kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi.
20 Eylül 2023

KESK'e bağlı BES-AR'ın verilerine göre açlık sınırı 17 bin 215 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin 750 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İstanbul'da su fiyatlarına %15 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yeni bir soruşturma açıldı. SPK, Global Yatırım Holding'in halka arz başvurusunu reddetti. Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz için SPK'ya başvurdu. Türkiye'de ekim ayında trafiğe kaydedilen her dokuz otomobilden biri elektrikliydi. İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda 105 kişi yakalandı. JP Morgan, Merkez Bankası'nın politika faizini 250 baz puan artırmasını bekliyor. Binance CEO'su istifa etti.
22 Kasım 2023

Turistik Doğu Ekspresi'nin biletleri satışa çıktı. 11 Aralık'ta başlayacak seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira arasında değişiyor. Ankara'dan Kars'a gidecek trende düşük dönem oda ücreti bileti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti bileti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti bileti 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Ekspres trenleri 2023-2024 sezonunda belirli tarihlerde hareket edecek ve bazı istasyonlarda gezi amaçlı duracak.
1 Kasım 2023

Burdur'da yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan trafik denetimlerinde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edilen Yiğit Safa Çapar isimli genç sürücüye 4 bin 64 TL para cezası kesildi ve ehliyetine altı ay süreyle el konuldu. Çapar, cezayı aldıktan sonra pişman olduğunu ifade ederek, işlem yapan polis memuruna sarılarak teşekkür etti. Kendisinin yılın ilk trafik cezasını aldığını öğrenince, polislerin işlerini yaptıklarını ve kendisinin hata yaptığını kabul etti.
1 Ocak 2023

İstanbul'da dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların büyük bir kısmı il dışına çıktı. Bu durum, şehirdeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalmasına neden oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik yoğunluğu yüzde 6'lara kadar düşerken, Anadolu Yakası'nda bu oran yüzde 2'ye kadar geriledi. Normalde yoğun trafik nedeniyle kırmızı ve bordo renklerle dolu olan yol haritası, tatil sebebiyle 'yeşile' döndü.
9 Nisan 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile otomotiv sektöründe belirli bir taşıt markasının distribütörü olmayan münferit ithalatçılar ve bayileri için ithalat yapabilmek adına 66 milyon lira teminat verme zorunluluğu getirildi. Ayrıca, ithalatta özel tüketim vergisi ödemeden işlem yapabilmek için gerekli şartlar ve belgeler belirlendi. Teminat olarak nakit, banka teminat mektupları, sigorta şirketleri kefalet senetleri ve devlet iç borçlanma senetleri kabul edilecek. Distribütörler ve bunların bayileri için ise teminat yükümlülüğü bulunmuyor. Yeni düzenleme önümüzdeki ay başında yürürlüğe girecek.
14 Ocak 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, stokçuluk yapan firmalara kapatma cezası uygulanacağını duyurdu. Bolat, geçen yıl haksız fiyat ve stokçuluk denetimlerinde yaklaşık 1 trilyon lira ceza kesildiğini belirtti. Ayrıca, tüketici korunması kapsamında zararlı ürünler ve aldatıcı reklamlara yönelik denetimlerde 1.2 milyar lira ceza kesildiğini ifade etti. Yeni düzenlemelerle stokçuluk yapan firmalara bir takvim yılı içinde üç defa yakalanmaları durumunda altı güne kadar kapatma cezası verileceğini açıkladı.
17 Mayıs 2024

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Deniz Zeyrek, Mersin-Osmaniye-Gaziantep ve Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hatları ihalelerinde yüklenici firmaların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sağladığı araç ve gereçleri ele alıyor. Rönesans İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın sözleşmelerinde, bakanlığa çok sayıda bilgisayar, tablet, yazıcı, ofis mobilyası ve toplamda 10 makam aracı tahsis edildiği belirtiliyor. Bu tür sözleşmelerin, belirli firmalara özel kolaylıklar sağladığı ve kamu kaynaklarının etkin kullanılmadığı eleştiriliyor.
12 Haziran 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerden alınan ücretin 1 Temmuz'dan itibaren 5,07 dolar olacağını duyurdu. Bu güncelleme ile ücretler 2022 öncesine göre 6,3 katına çıkmış olacak. Bakan Uraloğlu, bu artışın devlet hazinesine döviz girişini artıracağını belirtti.
13 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023
İşaretlediklerim