Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. BUDO'nun sabah ve öğleden önceki İstanbul-Bursa ve Armutlu hatlarındaki seferleri ile İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy hattındaki üç seferi yapılamayacak.
22 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştirilemeyecek. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) arasında yapılması planlanan seferler bulunuyor. İptaller, 07:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılacak seferleri kapsıyor.
8 Aralık 2023

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arabalı vapur hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edildi. Gökçeada'dan Kabatepe'ye ve Kabatepe'den Gökçeada'ya sadece sabah erken saatlerdeki seferler yapılacak. Bozcaada-Geyikli hattında da yalnızca sabah seferleri gerçekleştirilecek ve diğer tüm planlı seferler iptal edilmiştir. Diğer hatlardaki seferler ise normal tarifeye göre yapılacak.
17 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına ve kar yağışı sebebiyle boğaz trafiği ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamada, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir feribot seferlerinin olumsuz hava şartları nedeniyle askıya alındığı bildirildi. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında da seferlerin iptal edildiği veya sınırlı sayıda yapılacağı duyuruldu. Meteoroloji ise kıyı kesimler için yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.
9 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa-İstanbul arası deniz otobüsü seferleri, kuvvetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahlarında 08.00-19.30 saatleri arasında planlanan toplam 14 sefer iptal edildi.
25 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

İstanbul Kadıköy'den Beşiktaş'a hareket etmesi beklenen bir vapur, kaptanın 'sahipsiz' bir köpeğin vapurda bulunması nedeniyle seferi yapmaması ve yolcuların inmesini istemesi üzerine gecikti. Yolcular, köpeğin çipli ve aşılı olduğunu belirterek kaptanın tavrına tepki gösterdi ve inmek istemedi. Yarım saatlik gecikmenin ardından vapur seferini gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları, olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.
8 Mart 2023

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında saat 08:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya), 09:30 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09:30 Bursa (Mudanya) – Armutlu (İhlas), 10:00 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10:30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya) seferleri bulunuyor. Ayrıca, BUDO'nun 07:00'deki Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi de aynı gerekçeyle iptal edildi.
6 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan sabah ve öğleden sonraki seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Diğer hatlardaki seferlerde ise herhangi bir aksama bulunmamaktadır.
25 Kasım 2023

Türk Hava Yolları, Antalya'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün gerçekleşmesi planlanan toplam 11 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. İptaller, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda gerçekleşti. Güncel uçuş bilgilerine THY'nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Hava koşullarındaki değişikliklere bağlı olarak ilerleyen saatlerde sefer iptallerinde güncellemeler yapılabilir.
21 Aralık 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da beklenen fırtına nedeniyle 41 seferini iptal ettiğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) fırtına uyarısının ardından, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün iptalleri açıkladı. İptal edilen seferler, İstanbul Havalimanı çıkışlı ve varışlı uçuşları kapsıyor.
22 Aralık 2023
İşaretlediklerim