Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan ve Hatay için sarı kodlu sağanak uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda, 29.08.2023 tarihinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023

Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı. Bağsaray Mahallesi’nden geçen Kocaman Irmağı taştı ve Evci ile Sakarlı ırmaklarının debileri yükseldi. Tarım arazileri su altında kalırken, sekiz büyükbaş hayvan suya kapıldı ancak sağ olarak bulundu. Yetkililer, vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı ve Sakarya ile Samsun’da denize girilmemesi için uyarılar yapıldı.
7 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, bu uyarıyı 'sarı' kodla yaptı, bu da hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu gösteriyor.
7 Temmuz 2024

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Ereğli ve Devrek güzergahlarında heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Valilik, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları uyarısında bulundu. Karadeniz Ereğli yolunda ve Ankara güzergahında ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Devrek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi sular altında kaldı ve bazı köprüler hasar gördü.
9 Temmuz 2023

Ankara'da meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu, şehrin birçok bölgesinde su birikintilerine ve sel oluşumuna neden oldu. Yağışlar, trafik akışını olumsuz etkileyerek bazı sürücülerin yolda kalmasına ve araçlarını park etmek zorunda kalmalarına sebep oldu. Çankaya'nın Beşevler semtinde ve Şentepe Pamuklar mahallesinde bazı sürücüler ve kuryeler mahsur kaldı. Vatandaşlar yağmurun dinmesini kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı.
30 Nisan 2024

Samsun'un Bafra ilçesinde, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında su kuyusu açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Bu olay sonucunda, su kuyusu açmak için çalışan Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Toprak iş makineleriyle boşaltılmaya çalışılıyor.
10 Eylül 2024

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağışın ardından, vatandaşlar yeni günü kar yağışıyla karşıladı. Özellikle Dikmen ve İncek gibi yüksek kesimlerde kar yağışı daha yoğun görüldü ve araçların üzerini beyaz bir örtü kapladı. Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
29 Mart 2023

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle toplamda 1028 köy ve mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekipleri yolları açmak ve biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da kendi araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlemeye çalışıyor. Yetkililer, acil durumlar için köy muhtarlarıyla iletişim halinde olduklarını ve asılsız ihbarlardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor.
29 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'un doğusunda etkili olacak sağanak yağışlar nedeniyle sel ve heyelan riskine karşı uyarıda bulundu. Bu gece ve yarın sabah devam etmesi beklenen yağışlar için vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısı yapıldı. Ordu'da bir kişi sel ve heyelan nedeniyle hayatını kaybetti, Samsun'da ise şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı.
7 Temmuz 2024

Sivas'ın Zara ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, Ahmet Başyurt Mahallesi Kanlıçayır mevkisinde hortuma dönüştü. Hortum, bölgedeki bazı evlerin, ahırların ve samanlıkların çatılarına hasar verdi. Vatandaşlar hortumun çatılardaki parçaları savurduğu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Aynı zamanda Sivas merkezde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sürücüler su birikintileriyle mücadele etti ve hasarlı kazalar yaşandı.
21 Mayıs 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Bu sarsıntıların çoğunun hissedilir büyüklükte olduğunu ve önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde büyüklüklerde artçı sarsıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak değerlendirildiğini açıkladı.
23 Şubat 2023
İşaretlediklerim