Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Dulkadiroğlu ilçesindeki Selin Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Doğan Akkök 64 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, enkaz altında kaldığı sırada duvara 'Umudunuzu kaybetmeyin' yazmış. Sağlık ekiplerine teslim edilen Akkök'ün moralini yüksek tuttuğu ve kurtarma ekipleriyle diyalog kurduğu belirtildi.
9 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bir bina yıkıldı ve enkaz drone ile görüntülendi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve can kayıplarının olduğu bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmaları sırasında oluşturulan yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura otomobil düştü. Kazada araç sürücüsü S.Ü. yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren bir çalışma sonucunda sürücü araçtan çıkarıldı ve Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.
30 Ocak 2023

Afyonkarahisar-Denizli karayolunun Devrent mevkisinde sağanak yağışın neden olduğu bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler, araçlardan birinde bir kişinin cesedine ulaştı, diğer araçta ise bir yaralıyı kurtardı. Karayolunun heyelanın etkilediği şeridi trafiğe kapandı.
13 Haziran 2023

Antalya'dan havalanan ve Rusya'nın Perm Havalimanı'na iniş yapan Türk Hava Yolları'na ait AnadoluJet uçağı, iniş sırasında pistten çıktı. Kazada yolcuların herhangi biri yara almadı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili teknik ekiplerin araştırma sürecini başlattığını bildirdi.
22 Eylül 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Havadan helikopter yardımıyla müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan bazı evlerin çatısına sıçrayan alevler de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
4 Eylül 2023

Samsun'un İlkadım ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış yapan Mustafa Demir, rüzgarın etkisiyle savrularak ağaç dallarına takıldı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, paraşütçüyü yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kurtardı. Kurtarılan Mustafa Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
30 Kasım 2023

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Adıyaman'daki durumu değerlendirdi. AFAD kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını, enkaz altında çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediğini ve yeterli ekipmanın olmadığını belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ve vatandaşların barınma ve gıda sorunu yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ekiplerin bölgeye ulaşmaya başladığını ve askerin görevlendirildiğini söyledi.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında bina kontrolsüz bir şekilde çöktü. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı ancak hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
24 Eylül 2023

Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, Malatya'da meydana gelen deprem sonucu yıkılan binaların enkazı dronla çekildi. Görüntülerde, enkaz altında kalan kişilerin olup olmadığını kontrol etmek için bir vatandaşın enkazda seslenerek arama yaptığı görülüyor. Kurtarma çalışmalarına vatandaşların da katıldığı anlaşılıyor.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan Mutlular Apartmanı'nın enkazında arama tarama çalışmaları sırasında hayat belirtisi tespit edilen Mustafa Sarıgül, 149 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına çeşitli arama kurtarma ekipleri, askeri personel ve Romanya'dan gelen ekipler destek verdi. Yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.
12 Şubat 2023

Fransa'nın Meurthe-et-Moselle vilayetinde iki Rafale savaş uçağı, Almanya'daki yakıt ikmali görevinden dönerken havada çarpışarak düştü. Kazada bir pilot kendisini fırlatarak yara almadan kurtulurken, diğer uçaktaki eğitmen ve öğrenci pilotu arama çalışmaları devam ediyor. Fransız Hava Kuvvetleri, kazadan sonra operasyon merkezinin harekete geçirildiğini ve arama kurtarma faaliyetlerinin başlatıldığını duyurdu. Saint-Dizier hava üssündeki Rafale filosunun görevi, silahlı kuvvetler için pilot ve navigatör yetiştirmek.
14 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023
İşaretlediklerim