Zendaya, 'Dune: Part 2' filminin prömiyerinde 1995 Sonbahar/Kış koleksiyonundan bir Thierry Mugler tasarımı olan vintage robotik kostüm giyerek ilgi odağı oldu. Kostüm, Metropolis romanındaki Futura karakterinden ilham alınarak altı ay süren bir çalışma sonucu tasarlandı. Thierry Mugler, 1980 ve 1990'larda abartılı, sürreal ve fütüristik tasarımlarıyla moda dünyasında öne çıktı. Mugler ayrıca podyumda cinsiyet çeşitliği ve kapsayıcılığa öncülük etti ve LGBTQ topluluğu ile işbirliği yaptı.
22 Şubat 2024

Bethesda'nın geliştirdiği ve büyük beklentiler yaratan uzay temalı oyun Starfield'ın bilgisayar sistem gereksinimleri açıklandı. Oyunun önerilen sistem gereksinimleri için gerekli donanımın maliyeti, Türkiye'de üç ila dört asgari ücret arasında değişiyor. Oyunun Steam fiyatı 899 TL olarak belirlenmişken, oyunun önerilen donanım maliyeti 33.600 ile 47.600 TL arasında değişiyor. Starfield, uzun süredir beklenen bir oyun olup, Xbox için özel olarak çıkacak.
12 Temmuz 2023

James Cameron'ın yönettiği 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona girdikten sonra dünya çapında 1,7 milyar dolar hasılat elde ederek, 'Jurassic World'ü geçip tüm zamanların en çok hasılat yapan yedinci filmi unvanını kazandı. Cameron'un gişede ilk ona giren üçüncü filmi olan bu yapım, Avatar serisinin beş filmle tamamlanması planlanan ikinci filmidir. Serinin devamı için en az 2 milyar dolar hasılat yapması gerektiği belirtiliyor.
9 Ocak 2023

Ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in Paris, Saint-Thomas s'Aquin bölgesinde Seine nehrine bakan ve 17'nci yüzyıldan kalma bir binada yer alan dairesi, liste fiyatının iki katından biraz fazla, 10,8 milyon dolara satıldı. Lagerfeld, ölümünden önce on yıl boyunca bu dairede yaşamış ve mekanı fütüristik bir tarzda yeniden tasarlamıştır. Dairenin dekorasyonunda kullanılan sanat eserleri ve mobilyalar Sotheby's tarafından açık artırmada satıldı. Satışla ilgili detaylar noter tarafından duyuruldu ancak alıcının kimliği açıklanmadı.
30 Mart 2024

Tayvan kökenli ABD'li model Shereen Wu, tanınmış moda tasarımcısı Michael Costello'nun, podyum fotoğrafını kendisini beyaz gösterecek şekilde montajladığını iddia etti. Wu, TikTok videosunda bu durumu anlattı ve 1,8 milyon kez görüntülendi. Costello ise fotoğrafı değiştirmediğini, belirtilmemiş bir kaynak tarafından kendisine gönderilen 'fan art' olduğunu iddia etti. Wu, Costello'nun yasal işlem başlatma tehdidinin ardından Model Alliance adlı moda çalışanları için bir hak grubuyla temasa geçti.
4 Kasım 2023

Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, 'Don't Look Up' filminde Leonardo DiCaprio ve Timothée Chalamet ile çekim yapmanın zorluklarından bahsetti. Covid-19 pandemisi sırasında gerçekleşen çekimlerde, bir sahne için arabada birlikte seyahat ederken yaşadığı zorlukları 'hayatının en sinir bozucu günü' olarak tanımladı. Ayrıca, DiCaprio'nun kendisinden 5 milyon dolar daha fazla ücret almasını hak ettiğini kabul ettiği halde, eşit ücret konusunda genel olarak adil olunmadığını ve bu konunun rahatsız edici olduğunu dile getirdi.
12 Mayıs 2023

'Barbie' filmi, ilk hafta sonunda 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı ve Türkiye'de 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi. 'Oppenheimer' filmi ise 80,5 milyon dolarla Christopher Nolan'ın 'Batman' filmleri dışındaki en iyi açılış performansını gerçekleştirdi ve Türkiye'de 360 bin 41 seyirci tarafından izlendi. İki film, Türkiye'de hafta sonunda 800 bini aşkın izleyici tarafından sinemalarda izlendi ve yaz ayları hafta sonu rekorunu kırdı.
24 Temmuz 2023

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

New York'taki Metropolitan Müzesi'nde gerçekleşen Met Gala 2023, bu yıl geçtiğimiz yıllarda pankreas kanserinden vefat eden ünlü Alman tasarımcı Karl Lagerfeld anısına düzenlendi. Ünlüler, Lagerfeld'in siyah beyaz renklerine olan düşkünlüğünü yansıtan kostümlerle etkinliğe katıldılar. Jared Leto, Lagerfeld'in kedisi Choupette temalı bir kostümle dikkat çekti. Etkinlikte biletler 50 bin dolardan, masalar ise 300 bin dolara satıldı ve Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü için milyonlarca dolar gelir elde edildi.
2 Mayıs 2023

Pop müziğin ünlü ismi Beyonce, dört yıl aradan sonra Dubai'de Atlantik Otel'in yeniden açılışında sahne aldı. Otel, Beyonce'ye özel konser için 24 milyon dolar ödeme yaptı. Etkinlikte, Beyonce'nin 2022 albümü 'Renaissance'tan hiçbir şarkı seslendirmemesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde eşcinselliğin yasa dışı olmasıyla ilişkilendirildi. Otelin en ucuz odası gecelik 850 dolar iken, Beyonce ve ailesinin kaldığı süitin fiyatı yaklaşık 82 bin dolar olarak açıklandı.
22 Ocak 2023

Disney, 'nicelik değil nitelik' yaklaşımını benimseyerek film sayısını azaltıp kaliteye odaklanacağını duyurdu. CEO Bob Iger, filmlerinin kalitesini artırmaya ve daha iyi ekonomiye odaklandıklarını, film başına maliyeti de azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bu karar, gişe beklentilerini karşılayamayan ve bazı durumlarda izleyicileri de kazanamayan maliyetli yapımların ardından geldi.
24 Ağustos 2023

Sex and the City dizisinin yıldızı Sarah Jessica Parker, dizide çıplak sahne yapmama kararının ahlaki bir sebep değil, kişisel utangaçlığından kaynaklandığını belirtti. Parker, dizinin yaratıcısı Darren Starr ile yaptığı anlaşmada bu konudaki rahatsızlığını dile getirmiş ve Starr, Parker'ın rahat hissetmediği sahnelerde yer almak zorunda olmadığını kabul etmiş. Parker, başkalarının çıplaklık içeren sahnelerde rahat olmasına hayranlık duyduğunu, ancak kendisinin bu konuda hiç rahat hissetmediğini ifade etti.
2 Temmuz 2023

İngiliz Jon Rice, her yılın en sıcak gününde Death Valley'deki geleneksel koşusunu gerçekleştirdi. Bu yıl 53.3 derece sıcaklıkta Darth Vader kostümüyle yaklaşık 2 kilometre koştu. Bu geleneği yaklaşık 25 yıldır sürdüren Rice, koşuya hazırlanmak için yıl boyunca koşu yapıyor ve yüksek sıcaklıkta egzersizlerle vücudunu Death Valley'deki sıcaklıklara alıştırıyor. Rice, yüksek sıcaklıklarda koşmanın keyfinin aldığı riske değdiğini belirtiyor.
19 Temmuz 2023

Boeing'in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü ikinci kez ertelendi ve dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak belirlendi. Starliner uzay aracının gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirildi. Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mekiğin itiş takımlarını ve kapak operasyonlarını test edecek ve acil durum kapsülünü hazırlayacak. Konuya ilişkin detaylar 18 Haziran'da düzenlenecek basın toplantısında verilecek.
16 Haziran 2024

Ünlü Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, 77. Cannes Film Festivali'nde Filistin'e destek vermek amacıyla siyah, beyaz ve yeşil renklerden oluşan bir elbise giydi. Elbisesinin kuyruğunu kaldırdığında Filistin bayrağının renkleri ortaya çıktı. Blanchett, daha önce Gazze için yapılan ateşkes çağrısının imzacısı olmuş ve Avrupa Parlamentosu'nda Gazze için acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.
22 Mayıs 2024

Barbie'nin ikonik 'Rüya Evi', yenilenmiş haliyle Airbnb üzerinden kiralanabilecek. Kısa süreli konaklama hizmeti sunan Airbnb, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde iki kişiyi tek gecelik konaklamalar için ağırlayacağını belirtti. İlan, 17 Temmuz'da TSİ 10:00'da açılacak ve seçilen kişiler, Barbie evinde ücretsiz bir gece geçirmek için yanında bir arkadaşını da getirebilecek. Evin yenilenmesi, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünü paylaştığı yeni 'Barbie' filminin çekimleri için yapıldı.
27 Haziran 2023

Pera Film, onur ayına özel olarak 'Hiçbir şeyden korkmuyorum' adlı film programını duyurdu. Gösterimler, Pera Müzesi Oditoryumu'nda 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Programda, Stephan Elliott'un yönettiği ve 1994 yılında en iyi kostüm tasarımı dalında Oscar kazanan 'Priscilla Çöller Kraliçesi' ve John Cameron Mitchell'in çektiği 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' filmleri yer alacak. Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek.
12 Haziran 2024

Boeing’in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya’ya dönüşü dördüncü kez ertelendi. Haziran başında Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, 2 Temmuz’a kadar istasyonda kalmaya devam edecek. NASA yetkilileri, planlanan uzay yürüyüşlerinin ardından mekiğin dönüş tarihini değerlendireceklerini belirtti. Boeing, Starliner mekiğinde helyum sızıntıları ve itici sorunları olduğu iddialarına rağmen, NASA’nın mekiğe hala güvendiğini açıkladı.
23 Haziran 2024

Elvis Presley'in kariyerinin başlarında giydiği mavi süet ayakkabılarının, Devizes, Wiltshire'daki Henry Aldridge & Son müzayede evinde 120 bin sterline (yaklaşık 5 milyon TL) satılması bekleniyor. Presley, bu ayakkabıları 1950'lerde sahnede ve sahne dışında giymiş, ABD ordusuna çağrıldığında ise bir arkadaşına vermişti. Müzayede evi, geçen yıl da Presley'e ait bir vizon paltoyu 128 bin sterline Amerikalı bir koleksiyoncuya satmıştı.
28 Haziran 2024

ABD'nin California eyaletindeki tarihi çıplaklar kampı Lupin Lodge, satışa çıktı. İşletmeci Lori Kay Stout, kampın 1935 yılında natüristler tarafından kurulduğunu ve birçok ulusal çıplaklar buluşmasına ev sahipliği yaptığını belirtti. Stout, sağlık sorunları nedeniyle kampı satışa çıkardığını ifade etti. Mülk, 112 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor ve bir aracı kurum tarafından 32 milyon 800 bin dolar olarak fiyatlandırıldı.
1 Kasım 2023
İşaretlediklerim