FIFA, 2025 yılından itibaren Kulüpler Dünya Kupası'nın 32 takımla ve yeni bir formatla düzenleneceğini duyurdu. 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvada, 6 konfederasyondan 32 takım 4'erli 8 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, tek maç eleme usulüyle sonraki turlarda yarışacak. Ayrıca FIFA, 14-18 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenecek Kıtalararası Kupa'nın formatını ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunun da yer alacağını açıkladı.
17 Aralık 2023

Katar Spor Yatırımları Fonu'nun başkanı Nasır el-Halifi, Tottenham Hotspur'dan hisse alımı için kulüp başkanı Daniel Levy ile görüştü. Aynı fon, Manchester United ve Liverpool futbol kulüplerini de satın almayı veya hisse almayı düşünüyor. Manchester United ve Liverpool'un yönetimleri, kulüplerin satışını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Katar fonu şu anda Paris St. Germain ve Portekiz kulübü Braga'nın da sahibi.
10 Ocak 2023

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi sonucunda Galatasaray, Çekya'nın Sparta Prag takımı ile eşleşti. İlk maçlar 15 Şubat 2024'te, rövanş maçları ise 22 Şubat 2024'te oynanacak. Diğer eşleşmeler arasında Shakhtar Donetsk-Olimpik Marsilya, Feyenoord-Roma, Benfica-Toulouse gibi önemli maçlar yer alıyor.
18 Aralık 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2026 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Türkiye'de olacağını açıkladı. Şampiyonanın ortak bir ev sahipliği olacağını belirten Üstündağ, final aşamalarının da Türkiye'de gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca 2027 için de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
26 Eylül 2023

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleşti. İspanya ve İngiltere takımları karşı karşıya geldi. Maç, Avustralya'nın Sidney kentindeki Accor Stadı'nda oynandı. İspanya, İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
20 Ağustos 2023

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032), Türkiye ve İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği açıklandı. Şampiyonanın detayları hakkında daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı.
10 Ekim 2023

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten çağrılarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmasına rağmen, her iki kulüp de Cumhuriyet'in 100. yılı anısına maçın Türkiye'de oynanmasını ve stat kapasitesinin belirli bir kısmının toplumun farklı kesimlerine ayrılmasını önerdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu konudaki önerilerini kendi Divan Kurulu toplantılarında kabul etti.
7 Kasım 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son hafta maçında Spartak Trnava ile karşılaştı ve rakibini 4-0 gibi net bir skorla yendi. Ferdi Kadıoğlu, Takac'ın kendi kalesine attığı gol ve Edin Dzeko'nun iki golüyle galibiyeti elde eden Fenerbahçe, bu sonuçla grubunu 12 puanla lider tamamlayarak üst tura yükseldi.
14 Aralık 2023

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sevilla Kulübü'nün, fazla kiloları nedeniyle performans standartlarını karşılayamadığı gerekçesiyle Fransız futbolcu Joris Gnagnon'un sözleşmesini 2021 yılında feshetme kararını haklı buldu. 27 yaşındaki Gnagnon, Sevilla'dan ayrıldıktan sonra Saint-Etienne kulübüne transfer olmuş, ancak burada da kilo sorunları nedeniyle tutunamamış ve Haziran 2022'den beri kulüpsüz durumda. Sevilla Kulübü'nün açıklamasına göre, bu karar Avrupa'daki diğer kulüpler için de benzer durumlarla başa çıkmada bir örnek teşkil ediyor.
18 Ocak 2024

Avrupa Konferans Ligi H grubunda, Fenerbahçe ve Ludogorets'i yüksek skorlarla mağlup etmesine rağmen Nordsjaelland, +10 averajla üçüncü sırada kalarak gruptan çıkamadı. Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı 4-0 yenerek 12 puanla grup lideri oldu ve bir üst tura yükseldi. Ludogorets de aynı puana sahip olmasına karşın ikinci sırada yer alarak gruptan çıktı. Grubun son sırasında ise 1 puanla Spartak Trnava yer aldı.
15 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sebebiyle ertelenen Süper Lig'in 16'ncı hafta maçlarının yanı sıra 19 ve 20'nci haftaların maç programını açıkladı. Süper Lig 2023/24 sezonunun ikinci devresi 5-7 Ocak tarihleri arasında oynanacak maçlarla başlayacak. Ayrıca, hakem Meler'e saldırı olayıyla ilgili Faruk Koca hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi ve Koca dahil üç kişi tutuklandı.
26 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Celtic ile Atletico Madrid arasında oynanan maçta Celtic taraftarları, tribünleri Filistin bayraklarıyla kapladı. Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce yayınladıkları açıklamada, tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını belirtti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin’e destek vermişti.
26 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu. Maçın 18. dakikasında Piotrowski'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili olamayarak maçı kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da devam eden dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Buna rağmen Fenerbahçe, grupta 9 puanla liderliğini korumaya devam ediyor.
10 Kasım 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Maribor ile karşılaştı. Maçın 66'ncı dakikasında taraftarlar arasında çıkan kavga nedeniyle maç durdu. Kavga, Maribor'lu bir taraftarın Fenerbahçe tribünlerinden pankartı almasıyla başladı. Yaklaşık yarım saatlik duraklamanın ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Fenerbahçe, maçı 3-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.
17 Ağustos 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 2022-2023 sezonunda ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen 11 futbol kulübüne ceza uyguladı. Cluj, Osijek, Aris, Astana, Olimpija Ljubljana ve Rijeka gibi kulüplere gelecek sezonlar için Avrupa kupalarından men cezası tehdidi verildi. Ayrıca, bu kulüpler arasında yer alan Konyaspor da dahil olmak üzere, vadesi geçmiş borçları nedeniyle çeşitli miktarlarda para cezaları kesildi.
4 Mart 2023
İşaretlediklerim