Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ertelenen elektrik faturaları, seçimden sonra toplu olarak kesilmeye başlandı. Yüksek miktarlarda gelen faturalar nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, depremzedelere gönderilen yüksek tutarlı faturaların silinmesi gerektiğini belirtti ve yetkililere insaf ve insanlık çağrısında bulundu.
6 Haziran 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, bölgedeki baz istasyonlarının yaklaşık yüzde 30'u hasar gördü ve iletişim altyapısında ciddi aksaklıklar yaşandı. Uzmanlar, GSM şirketlerinin baz istasyonlarını yerleştirirken yeterince etkin bir araştırma yapmadığını ve bu durumun iletişim sorunlarına yol açtığını belirtti. Elektrik kesintileri ve fiber hatlarının kopması da iletişim kesintilerine neden oldu. GSM şirketlerinin bu konudaki tutumları, Barcelona'daki GSMA mobil iletişim kongresinde de ele alındı.
1 Mart 2023

Kansu Yıldırım, elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin halka zarar verdiğini savunuyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın raporuna göre, 1986-2023 döneminde gerçekleştirilen özelleştirmelerin toplam tutarı 71,5 milyar dolar olup, bunun 12,75 milyar doları EDAŞ özelleştirmelerinden gelmektedir. Elektrik dağıtım şirketleri yüksek kâr elde ederken, halk yüksek elektrik faturalarıyla mücadele etmektedir. 2024 Haziran ayında enerji fiyatları yüzde 2,22 oranında artmış ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,41 oranında yükselmiştir.
19 Temmuz 2024

Kayseri'deki bir emniyet binasında, polis memuru Ş.K. ile tekniker S.S. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından polis memuru, teknikere tabancasıyla ateş açtı ve tekniker olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli polis memuru gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Eylül 2023

Yeni Şafak gazetesi, DEM Parti Gençlik Meclisi'nin İstanbul'da elektrik direklerine Abdullah Öcalan'ın çıkartmalarını yapıştırdığını iddia etti. Bu iddia, Öcalan için 'bebek katili' ve 'teröristbaşı' ifadelerinin kullanıldığı bir haberle kamuoyuna duyuruldu. Ancak, çıkartmaları yapıştıran kişilerin DEM Partili olduğuna dair kesin bir kanıt sunulmadı. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, seçim öncesi yapılan bu tür haberlerin provokasyon amaçlı olabileceğini ve medyanın bu tür iddiaları sorgulamadan yayınlamasının sorunlu olduğunu belirtti.
27 Mart 2024

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

Elazığ'ın Palu ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında gece yapılan patlatma işlemi sırasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi mahsur kaldı ve olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda işçilerden Remzi Tahtacı'nın hayatını kaybettiği belirlendi, diğer işçi A.T. yaralı olarak kurtarıldı. Olayla ilgili ihmali olduğu iddia edilen bir işçi gözaltına alındı.
4 Haziran 2023

Gazeteci Zehra Özdilek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Gaziantep'te enkaz altında kalan iki akrabasının, yetersiz müdahale nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. Özdilek, AFAD ekiplerinin 'yaşıyorlar' dediği akrabalarının ambulansın 'AFAD neden çıkarmadı' demesi üzerine yardım alamadığını ve bu sistemsizliğin ölümlerine sebep olduğunu Twitter üzerinden duyurdu. Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı ve şu ana kadar 3,549 kişinin hayatını kaybettiği, 22,168 kişinin yaralandığı açıklandı.
7 Şubat 2023

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, emniyet ekiplerinin takibe aldığı şüpheli bir otomobilde yapılan aramada el yapımı patlayıcı, bir tabanca, üç bıçak ve üç maske ele geçirildi. Patlayıcının vatandaşları korkutmak ve iş sahiplerinden tehdit, baskı yoluyla haksız kazanç elde etmek amacıyla hazırlandığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan altı şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
6 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da 'Azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin kullanıma başlanmasıyla ilgili halkın tepkilerini değerlendirdi. İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını ve mevcut araçların tarihi şehirlerde de kullanıldığını belirtti. Halkın tepkilerini duyduğunu ifade eden İmamoğlu, alternatif araç tasarımları üzerinde çalıştıklarını ancak şu an için başka bir seçenek olmadığını söyledi. Gösteriler sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı ve İETT yetkilisi Ali Tuğrul Küçükalioğlu'nun sert müdahalesi dikkat çekti.
24 Haziran 2024

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde bir inşaat çalışması sırasında iş makinesinin bitişik apartmanın duvarına zarar vermesi sonucu duvar yıkıldı ve molozlar evin içine girdi. Ev sahibi Türkan Nur Akgün büyük panik yaşadı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Akgün, daha önce de iş makinelerinin dikkatsiz çalışması nedeniyle su borusunun patladığını ve evinin su bastığını belirtti. İnşaat firması ekipleri, yıkılan duvarın onarımı için çalışma başlattı.
26 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında iletişim altyapısında ciddi sorunlar yaşandı. Baz istasyonlarının yaklaşık %30'u devre dışı kaldı, elektrik kesintileri ve fiber hat kopmaları telefon ve internet bağlantılarında kesintilere neden oldu. Barolar ve derneklerin GSM operatörleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın ifadesine göre Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hakkında 14 Şubat'ta soruşturma açıldı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu soruşturmayı teyit etti.
3 Mart 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı protesto düzenleyen İkizköylülerin nöbet alanına jandarma ve TOMA'lar sevk edildi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı, sekiz kişi gözaltına alındı. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar. Jandarmanın müdahalesi sonrası sekiz kişi gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldılar.
24 Temmuz 2023

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim