ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'deki seçim sonuçları hakkında, 'Kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o bölgesinde zaten yeterince sorun var' şeklinde bir yorumda bulundu. Türkiye'de seçim akşamı yaşanan kafa karışıklığı sırasında Delaware'de bisiklet turunda olan Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine bu yorumu yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Biden'ın geçmişte Türkiye'yi çeşitli tarihlerde yenemediklerini ve 14 Mayıs'ta yeneceklerini söylediğini iddia etti.
15 Mayıs 2023

Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğine dair çağrılara rağmen, Tanrı 'Çekil' demedikçe çekilmeyeceğini belirtti. Biden, Trump ile yapılan ilk münazarada kötü performans sergileyerek Demokratları endişelendirdi. ABC televizyonuna konuşan Biden, münazara sırasında hasta olduğunu ve kendini kötü hissettiğini söyledi. Biden, kendisinden daha nitelikli kimsenin olmadığını savunarak, 2020'de Trump'ı yeneceğini iddia etti.
6 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için perşembe günü teslim olması ve tutuklanması bekleniyor. Trump, bu suçlamaları reddediyor ve kendisi hakkında bir cadı avının başlatıldığını öne sürüyor. Fulton şehrinin şerifi Patrick Labat, Trump için diğer zanlılara da uygulanan 'normal' sürecin işleyeceğini belirtti. Trump'ın 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde kendi suçlarını affedebileceği konuşuluyor ancak Georgia'da suçları için af çıkaramaz; çünkü başkanların sadece federal suçlamalar için af yetkisi var.
23 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırıları ve ablukası altında derinleşen insanlık dramı nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail'in Gazze'deki World Central Kitchen yardım çalışanlarına düzenlediği saldırı ele alındı. Biden, Netanyahu'ya yardım çalışanlarına yapılan saldırıların ve Gazze'deki genel insani durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, acil ateşkesin gerekli olduğunu ve İsrail'in gecikmeden anlaşmaya varması gerektiğini ifade etti. Bu görüşme, İsrail'in bir yardım konvoyunu hedef alması ve yedi yardım çalışanının ölümü üzerine gerçekleşti.
4 Nisan 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı bir konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını 'abartılı' olarak nitelendirdi ve Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekti. Biden, bölge ülkeleriyle ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze'ye daha fazla insani yardım gönderilmesi konusunda görüşmeler yaptığını belirtti. Ayrıca, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Es-Sisi'yi insani yardımların Gazze'ye geçişi için ikna ettiğini ve İsrail ile Hamas arasında bir esir takası anlaşması yapılması için çaba gösterdiğini ifade etti. İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 27 bin 708'e yükseldiği bilgisi de verildi.
9 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın Alman çoban köpeği Commander, 11 ısırma vakasından sonra Beyaz Saray'dan uzaklaştırıldı. Son olarak geçen ay Beyaz Saray'da bir gizli servis ajanını ısıran Commander'ın, kamuoyuna açıklanmayan başka saldırıları da olduğu iddia edildi. İki yaşındaki Commander, Biden'a kardeşi James Biden tarafından Aralık 2021'de hediye edilmişti.
5 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Biden, öksürük, burun akıntısı ve halsizlik belirtileri gösteriyor. Bu durum nedeniyle Biden, seçim çalışmaları için katılacağı Las Vegas etkinliklerini iptal etti ve hastalığı atlatana kadar izole bir şekilde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
18 Temmuz 2024

ABD'nin Los Angeles şehrinde, Ay Yeni Yılı kutlamaları sırasında Monterey Park'taki bir iş yerinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda dokuz kişi yaşamını yitirdi. Saldırganın erkek olduğu ve tüfek taşıdığı belirtildi. Polis, saldırının detaylarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.
22 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan Ermeni anma gününde 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanımladı. Bu açıklama üzerine Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Biden'ı 'siyasi şarlatan' olarak nitelendirerek sert bir dille eleştirdi. Biden, bu ifadeyi kullanan ikinci ABD başkanı olurken, daha önce Ronald Reagan da benzer bir ifade kullanmıştı. Türkiye'nin yanı sıra 30'dan fazla ülke parlamento veya senato düzeyinde 'Ermeni soykırımı'nı tanımış durumda.
24 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Wisconsin'de yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suriye'deki depremlerin şiddetine dikkat çekti ve bu olayların bölgede son 100 yıldan fazla süredir yaşanan en kötü depremlerden biri olduğunu belirtti. Biden, depremzedeler için Amerikan halkının düşüncelerinin ve dualarının yanlarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD'nin arama-kurtarma ekipleri dahil olmak üzere tam destek sunduğunu ve hem Türkiye'de hem de Suriye'de yardım faaliyetlerine başladıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

ABD yönetimi, 22 Mart'ta Moskova'da gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan önce Rusya'ya terör tehdidi konusunda yazılı bir uyarı notu gönderdiğini açıkladı. Saldırıyı IŞİD üstlenirken, ABD ve diğer ülkeler vatandaşlarını bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaya çağırmıştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD'nin saldırıyı önlemeye çalıştığını ve Kremlin'in bu durumdan haberdar olduğunu belirtti. Rusya ise saldırıda Ukrayna'nın parmağı olduğunu iddia ediyor.
28 Mart 2024

ABD'nin Cidde Konsolosluğu yakınında bir silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada, biri koruma diğeri saldırgan olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın kimliği ve amacı hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi. Suudi Arabistan Emniyeti, olayın aydınlatılması için güvenlik incelemesinin devam ettiğini bildirdi.
29 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Manhattan Bölge Mahkemesi'nin avukatını ifadeye çağırmasının ardından, kendisinin salı günü tutuklanacağını iddia etti ve destekçilerine protesto çağrısında bulundu. Trump, tutuklanma nedeni hakkında detay vermedi ancak avukat ekibi, iddianame beklentisi içinde olduklarını ve hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, New York savcılarının Trump hakkında porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan ödemeyle ilgili dava açmaya yakın olduğu bildirildi.
18 Mart 2023

ABD'nin başkenti Washington'da, Temsilciler Meclisi Texas Üyesi Henry Cuellar'ın aracı silahlı kişilerce gasp edildi. Cuellar, aracını park ederken yerel saatle 21:30 sularında Navy Yard bölgesinde silahlı üç kişinin saldırısına uğradı. Aracı ve eşyaları çalınan Cuellar olayda yara almadı. Çalınan aracı bir süre sonra bulan polis, kimliği belirlenemeyen şüphelileri aramaya devam ediyor.
3 Ekim 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi ilk canlı münazara, 28 Haziran'da Joe Biden ve Donald Trump arasında gerçekleşecek. Münazara, ekonomi, enflasyon, göçmen meselesi ve dış politika konularını kapsayacak. Biden, Trump'ın 6 Ocak kongre baskını ve ceza davalarını hatırlatırken, Trump da Biden yönetimindeki ekonomik sorunları ve göçmen politikalarını eleştirecek. Münazara, kararsız seçmenlerin oylarını şekillendirmede önemli bir rol oynayacak.
27 Haziran 2024

ABD'nin Florida eyaletinde, Jacksonville kentinde siyahların işlettiği bir markete maskeli beyaz bir Amerikalı tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki siyahi kadın ve bir siyahi erkek hayatını kaybetti. Jacksonville Şerifi T.K. Waters, saldırının ırkçı nedenlerle yapıldığını ve saldırganın siyahlardan nefret ettiğini belirtti. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden önce pek çok manifesto kaleme aldığı ve bu manifestolarda siyah insanlara olan nefretini detaylandırdığı belirtildi. Saldırganın kendini vurarak intihar ettiği bildirildi.
27 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Cumhuriyetçi Parti Kurultayında yeterli delege sayısına ulaşan eski başkan Donald Trump’ın 5 Kasım’daki seçimler için adaylığı resmileşti. Trump, başkan yardımcısı olarak Ohio eyalet senatörü J.D. Vance’ı seçti. Kurultay, Milwaukee eyaletinde başladı ve Trump, suikast girişiminden sonra kurultaya yetişerek gerekli delege desteğini aldı. Vance, Trump’la aynı siyasi çizgide olup, kürtaj karşıtı ve İsrail yanlısı politikaları destekliyor.
15 Temmuz 2024

ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırıda yer alan 'Proud Boys' grubunun lideri Joseph Biggs, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Biggs, Kongre Binası dışındaki Trump destekçileri tarafından kışkırtıldığını ve kendisinin şiddet yanlısı biri ya da 'terörist' olmadığını savundu. Biggs'e verilen 17 yıllık ceza, Kongre baskınına katılan Oath Keepers grubu kurucusu Stewart Rhodes’a verilen 18 yıl hapis cezasından sonra en büyük mahkumiyet kararı oldu.
31 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024
İşaretlediklerim