İsviçre polisi, Sarco adlı intihar kapsülünün kullanımıyla ilgili olarak Schaffhausen kantonunda birkaç kişiyi gözaltına aldı. Sarco, nitrojen gazı kullanarak acısız bir ölüm sunan ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden üretilen bir cihaz. İsviçre Sağlık Bakanı Elisabeth Baume-Schneider, kapsülün güvenlik mevzuatına uymadığını ve yasal olmadığını belirtti. İsviçre'de ötanazi yasal olsa da, bencilce nedenlerle yapılması suç teşkil ediyor.
24 Eylül 2024

Hollanda'nın eski başbakanlarından Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi. 93 yaşındaki çift, Hollanda'da son dönemlerde artan bir eğilim olan ortak ötanazi kararı alan çiftler arasında yer aldı. Van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmış ve eşiyle 70 yıldır birlikteydi. Hollanda'da ötanazi, 2002 yılından bu yana belirli koşullar altında yasal olarak uygulanabilmektedir ve son yıllarda başvuran çiftlerin sayısında artış görülmektedir.
11 Şubat 2024

Britanya'nın en yaşlı ikizleri olduğu düşünülen 104 yaşındaki Elma Harris ve Thelma Barratt, genç kalmanın sırrını ara sıra içtikleri brendiye ve kendilerini genç hissetmeye bağlıyor. 1919'da doğan ve İkinci Dünya Savaşı'nda fabrikada çalışan ikizler, yaşlarına rağmen hayattan keyif almaya devam ediyorlar. Ağustos ayında 105 yaşına girecek olan ikizler, birbirlerine destek olarak bu yaşa ulaştıklarını belirtiyor.
7 Şubat 2024

Harry Potter serisinde Profesör McGonagall karakterini canlandıran ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith, kariyerine 1952'de tiyatro oyunculuğuyla başladı ve daha sonra Broadway'de ve Amerikan yapımı filmlerde rol aldı. 1969'da The Prime of Miss Jean Brodie filmiyle en iyi kadın Oscar ödülünü kazandı ve Downton Abbey dizisiyle uluslararası şöhretini pekiştirdi. 2007'de meme kanseri teşhisi konulan Smith, iki yıl süren tedavinin ardından kanseri atlattı.
27 Eylül 2024
İşaretlediklerim