İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ersagun Yücel, AKP'ye katıldı. Bu katılımla birlikte AKP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 266'ya yükseldi. İYİ Parti'nin sandalye sayısı ise 32'ye düştü. TBMM'de CHP'nin 127, DEM'in 57 ve MHP'nin 50 vekili bulunuyor.
15 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

CHP'li belediye başkanlarının toplantısında 'değişim' tartışması nedeniyle gerilim yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'CHP'yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim' şeklinde konuştu. Toplantıda gergin anlar yaşandı ve İmamoğlu, toplantı kayıtlarını talep edeceğini ve hakaret davası açacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçelerde gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası çeşitli partiler tarafından yapılan itirazları değerlendirdi. CHP, MHP, Yeniden Refah Partisi, AKP ve DEM Parti'nin farklı bölgelerdeki seçim sonuçlarına yönelik itirazları çoğunlukla reddedildi. Ancak Ordu iline bağlı İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş ve Ünye ilçelerinde oyların yeniden sayılmasına karar verildi.
7 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

Gaziantep'te meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerin AKP'li valileri ve belediye başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaparak bilgi aldı. Ancak, depremden etkilenen iller arasında yer alan ve CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen Hatay ve Adana'nın belediye başkanlarıyla herhangi bir görüşme gerçekleştirmedi. Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Erdoğan'ın yaptığı görüşmeler ve aldığı bilgiler detaylandırıldı.
6 Şubat 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YRP'nin Meclis'e AKP sayesinde girdiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Erbakan, Erdoğan'ın yüzde 50 barajını aşarak cumhurbaşkanı seçilmesinde Yeniden Refah seçmeninin oylarının önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın YRP milletvekili Doğan Bekin hakkında kullandığı ifadeleri eleştirerek, Cumhurbaşkanı'nı nezakete davet etti.
29 Temmuz 2024

Gaziantep merkezli 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerin AKP'li belediye başkanları ve valileri ile görüşmeler yaparken, CHP'li belediye başkanları Lütfü Savaş ve Zeydan Karalar'ı başlangıçta aramadı. Sosyal medyada bu duruma tepkiler üzerine Erdoğan, CHP'li Karalar'ı da arayarak bilgi aldı. Deprem sonucunda açıklanan ilk verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

AKP, 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları sonrasında liste hazırlıklarını üst komisyon çalışmalarıyla tamamlamak üzere. CNN Türk'ün haberine göre, vekil listesindeki değişim oranının yüzde 50'nin üzerinde olması öngörülüyor. Üç dönem kuralı, kesintisiz üç dönem ve geçmişte aralıklarla üç veya daha fazla dönem görev yapmış olan mevcut 56 milletvekilini kapsayacak şekilde genişletildi. Bu isimler arasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve diğer önemli parti figürleri bulunuyor.
8 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

İstanbul Ümraniye Belediyesi meclis üyesi olan üç AKP'li isim, Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı. AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclisi 2'nci Başkan Vekili Orçun Şekercioğlu, AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri Osman Affan Özkan ve Mehmet Mantar'ın YRP'ye katılımını partinin genel başkanı Fatih Erbakan Twitter hesabından duyurdu.
22 Eylül 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart seçimlerine yönelik dört partiden gelen altı itirazın kabul edildiğini açıkladı. AKP ve Dem Parti'den ikişer, CHP ve MHP'den ise birer itiraz kabul gördü. Yener, 2019 seçimleri ile 2024 seçimleri arasındaki itiraz süreçlerinde büyük bir fark olmadığını belirtti. Kayseri, Şanlıurfa, Edirne ve Sivas'ta belirli bölgelerde seçimlerin yeniden yapılacağı, yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da gerçekleşeceği duyuruldu.
11 Nisan 2024

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde, siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler duyuruldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullanacak. Diğer parti liderleri de çeşitli okullarda oylarını kullanacaklar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sırasıyla Ankara ve İstanbul'da oy kullanacaklar.
9 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen 28'inci dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarını duyurdu. AK Parti 268, Yeniden Refah Partisi 5, MHP 50, Yeşil Sol Parti 61, Türkiye İşçi Partisi 4, CHP 169, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı. Kesin sonuçlar Resmi Gazete'ye gönderilmek üzere hazırlandı.
30 Mayıs 2023

Yedi yıl tutukluluk sürecinin ardından Gültan Kışanak, Yeşil Sol Parti'nin yerel seçimlerde her kentte aday göstermesi gerektiğini ifade etti. 2019 yerel seçimlerinde HDP'nin büyük şehirlerde aday göstermeyerek AKP'nin kaybetmesine katkı sağladığına değindi. HDP'nin 2023 genel seçimlerine Yeşil Sol Parti listesiyle girdiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği belirtildi. Kışanak, seçim süreçlerinin örgütlenme ve toplumsal uzlaşı için önemli olduğunu ve Yeşil Sol'un bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
17 Haziran 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim