Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedikleri iddiaları üzerine görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Soruşturmanın selameti için bu adım atıldığı ve Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiği belirtildi.
9 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Demans hastası ve Kürt siyasetçi olan Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma nedeniyle evinde gözaltına alındı ve Çağlayan adliyesine götürüldü. Hakkında daha önce 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı bulunan Tuğluk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kobani davasından yargılanan ve 10 yıllık hapis cezasının infazı sağlık nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen Tuğluk, 27 Ekim'de Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.
8 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, eleştiriler ve tartışmalı fotoğraflar nedeniyle emekli edildi. Yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı ve hakkında 'Menzilci' olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Çardakçı bu iddialara dair henüz bir açıklama yapmadı. Yeni atamalarla birlikte belirli isimlerin tasfiye edildiği ve bazı tarikat mensuplarının yükseldiği gözlemlendi.
20 Ağustos 2024

ABD'li yetkililer, Suriye'de Amerikan askerlerinin yakınlarında faaliyet gösteren Türkiye'ye ait bir insansız hava aracının F-16 ile düşürüldüğünü belirtti. Bu olay, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın PKK'nın Irak ve Suriye'deki tesislerinin meşru hedef olduğunu ve üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ettiği açıklamasının ardından gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, düşürülen insansız hava aracının Türkiye'ye ait olmadığını iddia etti.
5 Ekim 2023

Emekli ABD'li General McKenzie, Kürtlerin Suriye'de özyönetim hakkına sahip olduğunu belirtti. McKenzie, ABD'nin Suriye'den çekilmesi durumunda IŞİD'in yeniden güçlenebileceği uyarısında bulundu. ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının Irak'taki varlığına bağlı olduğunu ve Kürt güçlerinin desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. McKenzie'nin açıklamaları, ABD'nin Suriye politikası ve Kürt güçleriyle işbirliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
21 Haziran 2024

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan Adıgüzel'in PKK üyeleriyle birlikte insan kaçakçılığı yapmaktan tutuklanmasının ardından partisinden istifa etti. Gazeteci İsmail Saymaz, Tunahan Adıgüzel'in göçmen kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığını bildirdi. Güven Adıgüzel, MHP'nin zarar görmemesi adına istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
24 Haziran 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle 23 ilin emniyet müdürü ve 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valisi olarak atanırken, yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı'nda altı general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseltildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin emekliye sevk edildi.
16 Ağustos 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Eski Yemen savunma bakanının oğlu Musaeed Hussein, İstanbul Beyoğlu'nda 71 yaşındaki Pakize Özer'e aracıyla çarptı ve Özer ağır yaralandı. Kaza sonrası güvenlik kamerası görüntülerine göre başka bir kişi de yere düştü. Musaeed Hussein 'taksirle yaralama' suçundan gözaltına alındı ve ifadesinde suçu kabul etmediğini belirtti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı getirerek Hussein'i serbest bıraktı.
11 Aralık 2023

Resmi Gazete’de yayınlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Ayrıca, iki general yaş haddi, 29 general ve amiral ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Bu terfiler 30 Ağustos 2024’ten itibaren geçerli olacak.
2 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik amacıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ çevik kuvvet şube müdürü Yadigar I., görev yerinden ayrılırken depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini kendi evine götürdü. Polislerin kamera kayıtları üzerine yaptığı aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu ve emniyet müdürü gözaltına alındı. 'Hırsızlık' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen müdür, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve Tekirdağ valiliği tarafından açığa alındı.
5 Mart 2023

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında işlenen suçlarla ilgili açılan davada, 'kaçma şüphesi olmadığı' gerekçesiyle tahliye edilen eski Terörle Mücadele Müdürlüğü Amiri Ünal Uyar'ın yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Müşteki avukatı Mehmet Demir, duruşmada Uyar'ın kaçışını dile getirdi. Mahkeme, bazı sanıklar hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınıp alınmadığını sorgulama ve eksik hususları giderme kararı alarak duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.
10 Temmuz 2023

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de adreslerinde bulunamayan 729 bin Suriyelinin Avrupa'ya geçtiğini belirtti. Yerlikaya, Türkiye'de 4 milyon 437 bin 329 kayıtlı yabancı bulunduğunu ve yeni göç politikaları kapsamında ikamet izinlerinin noterlerden alınabileceğini açıkladı. Ayrıca, adres güncellemesi yapmayan Suriyelilere 90 gün süre verildiğini ve bu sürenin sonunda kamu hizmetlerinin askıya alınacağını ifade etti. Frontex'in verilerine göre, son beş yılda 996 bin Suriyeli Doğu Akdeniz ve Batı Balkanlar üzerinden Avrupa'ya geçti.
14 Ağustos 2024
İşaretlediklerim