İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan anız yangınında beş kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için çevre illerden AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Diyarbakır ve Mardin Valilikleri de yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
21 Haziran 2024

Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde dört katlı bir bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan kimse olmadığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, binanın 1980'de inşa edildiğini ve çevresindeki binaların tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.
27 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kaçak tadilat sırasında çıktığını belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı, bunlardan sekizi tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ta yapılan incelemelerde on işyerinden sekizinin kaçak olduğu tespit edildi.
5 Nisan 2024

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

İstanbul Küçükçekmece’de sabah saatlerinde üç katlı bir bina çöktü ve bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartmanın da yüksek risk taşıdığı tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Bina sakinlerine eşyalarını alma izni verildi ve bazıları akrabalarının yanına, bazıları ise otellere yerleştirildi.
3 Haziran 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

İstanbul Beşiktaş'ta, 'Masquerade' adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapılırken çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Sayıştay'ın 2022 Beşiktaş raporuna göre, ilçedeki işletmelerin %85,56'sı kaçak faaliyet gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangınla ilgili net bilgi vermekten kaçınırken, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.
4 Nisan 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

Adıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'in yıkılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, otelin ruhsat ve yapı bilgilerindeki usulsüzlükler ve ihmallere dikkat çekildi. Otelin ruhsatı 1993'te konut olarak alınmış, daha sonra otel olarak yenilenmiş ve ruhsatsız kat eklemeleri yapılmıştı. İlk duruşmada sanıkların tutukluluğu devam etti, ancak ek bilirkişi raporu sonrası otel sahibinin oğlu ve bir inşaat mühendisi tahliye edildi. Sorumlular arasında otelin sahibi, statik proje mesulü ve Adıyaman Belediyesi'ndeki ilgili personel bulunuyor.
14 Nisan 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim