ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine Menendez'in merhum annesinden kaldığını savundu. New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, Menendez hakkındaki tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için ek belgeler hazırladı. Bu belgelerde, Menendez ailesinin evinde yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın da bulunduğu belirtildi. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini açıkladı.
15 Şubat 2024

Foxtel CEO'su Patrick Delaney, Nazi selamı verdiği bir fotoğrafın yanlış anlaşıldığını belirterek Yahudilerden özür diledi. Delaney, fotoğrafın yaklaşık 10 yıl önce Fox Sports setinde çekildiğini ve Western Sydney Wanderers futbol kulübü fanlarının tezahüratını yaptığını savundu. Yahudi liderlerle görüşmelerini sürdüreceğini belirten Delaney, ırkçılığın hiçbir şeklinin kabul edilemez olduğunu ve eylemlerinin ciddiyetinin farkında olduğunu ifade etti.
19 Ağustos 2024

Bilim insanları, şempanzelerin insanlar gibi sırayla konuştuğunu ve iletişim kurarken jest ve mimiklerini kullandığını keşfetti. Uganda ve Tanzanya'da beş yaban şempanze topluluğu gözlemlendi ve 250'den fazla bireyden 8 binden fazla jest kaydedildi. Bu jestlerin, şempanzelerin çatışmadan kaçınmasını ve koordine olmasını sağladığı belirtildi. Şempanzelerin bilgi alışverişi yaparken hızlı dönüşler aldığı ve bazen birbirinin iletişimini kestiği görüldü.
23 Temmuz 2024
İşaretlediklerim