Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24'e verdiği röportajda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MİT başkanlığı ve üç bakanlık konusunda yazılı ve sözlü mutabakatları olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Özdağ, seçim kazanılsaydı içişleri bakanı olacağını belirtti. Ancak diğer iki bakanlığın isimlerini önemsiz bulduğu için açıklamadı.
17 Temmuz 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek, seçmenlerin kendisine oy vereceğini ifade etti. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde gösterilmesine rağmen, İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böleceği ve ikinci turda Erdoğan'ın kazanabileceği endişesi dile getiriliyor. İnce, İYİ Parti dışındaki ittifak partilerini eleştirerek, oylarının yarısını Cumhur İttifakı'ndan alacağını iddia etti ve ilk turda yüzde 30 oy alacağını savundu.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basarken görülen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu durum için üzgün olduğunu belirtmesine rağmen, Erdoğan'ın eleştirileri devam etti. Erdoğan ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da İstanbul'a hizmet getiremediği gerekçesiyle eleştirdi ve 2024 seçimlerinde İstanbul'un ders vereceğini söyledi.
8 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'ye sosyal medya üzerinden bir davet yolladı. Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısını paylaşarak, eski kırgınlıkları bir kenara bırakma ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu. İki siyasetçi daha önce görüşmüş ancak İnce'nin adaylıktan çekilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamamıştı.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da bir miting düzenledi. Miting için kurulması planlanan çadırın AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın müdahalesiyle engellenmesine rağmen, etkinlik mitinge dönüştü. Kılıçdaroğlu, emeklilere bayram ikramiyesi, esnafa faizsiz kredi ve stopaj vergisi indirimi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve milliyetçi politikalarını eleştirdi ve kendi politikalarını anlattı.
4 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, genç seçmenleri, kendilerini sahte muhaliflerle manipüle eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı oy kullanmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, ikinci turda manipülasyon yapılamayacağını ve her şeyin açık olduğunu belirtti. Ayrıca, daha önce yaptığı bir açıklamada, ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtaracaklarını ve seçimin bir referandum niteliğinde olduğunu ifade etmişti.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'millet buluşması' kapsamında cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon'da bir etkinlik düzenledi. İmamoğlu, buluşmada hemşehrilerinden Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun bir fotoğrafını 'İşte benim evladım' notuyla Twitter hesabından paylaştı.
4 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın kendilerine yönelik 'teröristlerle ortaklık' suçlamalarının beklediğinden daha etkili olduğunu söyledi. İstanbul belediye seçimlerinde de benzer suçlamalarla karşılaştıklarını belirten İmamoğlu, bu durumun ilk turda etkili olduğunu ve AK Parti'nin oylarının düştüğünü, CHP'nin oylarının ise arttığını ifade etti. İmamoğlu, kararsız seçmenlere ve AK Parti'ye oy vermiş seçmenlere ulaşamadıklarını, bu yüzden ikinci turda cevap vermeye başladıklarını ve gerçekleri önlerine koymaya çalıştıklarını dile getirdi.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili kaset iddialarına inanılmaması gerektiğini belirtti. İnce, bu iddiaların ardından gazetecileri ve savcıları göreve çağırdı. Kılıçdaroğlu, Tele1 canlı yayınında bu tür ahlaksız yapıların açığa çıkarılacağını ve dijital ortamda iz bırakıldığında bunun saptamanın kolay olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sözcü gazetesine verdiği demeçte İnce'ye sofrasının açık olduğunu ve bu tür pislikleri birlikte temizlemek istediğini söyledi.
10 Mayıs 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefeti, özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sloganını kullanmakla suçladı. Erdoğan, muhalefeti Türkiye'yi kaos günlerine geri döndürmek istemekle itham etti ve 14 Mayıs seçimlerinde muhalefete karşı bir zafer çağrısında bulundu.
4 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bayram ziyareti için yola çıktı ancak ilçe girişinde AKP'li bir grubun saldırısına uğrayınca programını iptal etti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyundaki araçlara AKP'nin 'seçim karargahı' önünde tekmelerle saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu, daha büyük bir miting için ilçeye geleceği sözü verilerek, saldırıdan etkilenmeyen aracıyla Ankara'ya geri döndü. Olay yerinde toplanan kalabalık, yaşananlara tepki gösterdi.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ancak yüzde 50 barajını geçemediği belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere teşekkür ederek, özellikle gençlerin ve kadınların yüksek katılımından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını ve ikinci turda kesinlikle kazanacaklarını iddia etti. Ayrıca, toplumun değişim talebinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybının bu değişim talebini yansıttığını belirtti.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim