2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği için sunum yapacak Türk ve İtalyan heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel ve Gianluigi Buffon oldu. İki milli kaleci, Türk ve İtalyan federasyonlarının UEFA yönetim kuruluna yapacağı sunumuyla katılacak. Volkan Demirel, bu akşam Cenevre'ye gidecek ve UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenecek hazırlık çalışmasına da katılacak.
9 Ekim 2023

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) veda etmesi hakkında üzüntüsünü dile getirdi. Türkiye, Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takım olarak daha ileri gitmeyi çok istediklerini ve halkın desteği için teşekkür ettiklerini belirtti. EURO 2024'te yarı final takvimi de netleşti.
7 Temmuz 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türk gurbetçilerin Almanya'ya katkılarını vurgulamak amacıyla bir döner ustasıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Ziyaret sırasında İstanbul'da sivil toplum aktivistleri ve Ekrem İmamoğlu ile görüşecek, Gaziantep'teki depremzedeleri ziyaret edecek ve Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Steinmeier, ziyaretin amacının Türk gurbetçilerin Almanya tarihindeki yerini vurgulamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın geçmişteki Almanya ziyaretinde İsrail politikaları üzerinden yaşanan gerginlikler de hatırlatıldı.
22 Nisan 2024

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Baerbock, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladı. Kavala, 2017'den bu yana tutuklu olup, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında suçlamalarla karşı karşıya. Demirtaş ise 2016'dan beri cezaevinde ve AİHM, tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar vermişti.
25 Ocak 2023

Uğur Meleke, EURO 2024'ü takip eden gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ele alıyor. Münih'teki organizasyonun girişindeki zayıf güvenlik önlemlerinden ve tren biletlerinin pahalılığından bahsediyor. Ayrıca, İskoç ve Arnavut taraftarların şehirlerdeki etkilerini anlatıyor. Meleke, futbolun peşinde koşmanın bir 'kaçıklık işi' olduğunu vurguluyor.
16 Haziran 2024

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Almanya'daki bir etkinlikte PKK ve 'FETÖ' mensuplarını 'yok edeceklerini' belirtti. Sözleri sosyal medyada yayılınca, bazı kullanıcılar tarafından nefret suçu işlediği iddia edildi ve suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi. Avrupa Parlamentosu milletvekili Rebecca Harms, Açıkgöz hakkında soruşturma açılmasını istediğini Twitter üzerinden duyurdu.
16 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik faşizm suçlamasını 'saçma' bulduğunu ifade etti. Scholz, İsrail'in insan haklarına ve uluslararası hukuka saygılı olduğunu belirtti. Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesinde Almanya'da yapılan bir ankette halkın yarısının ziyaretin iptal edilmesini istediği ortaya çıktı. Erdoğan, ziyaret kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştirecek.
14 Kasım 2023

Almanya, son aylarda Türk vatandaşlarına vize vermede yaşanan gecikmeler ve artan şikayetler üzerine harekete geçti. Alman yetkililer, vize işlemlerindeki aksamaların, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle depremzedelere öncelik verilmesinden kaynaklandığını belirtti. Mayıs başından itibaren diğer vize başvurularına ağırlık verilmeye başlandı ve Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki temsilciliklere ek personel görevlendirerek vize randevusu bekleme sürelerinin azaltılmasını hedefliyor.
6 Haziran 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda bugün Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak. Maç, Leipzig Stadı'nda saat 22:00'da başlayacak ve Portekizli hakem Artur Soares tarafından yönetilecek. Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Günün diğer maçında ise Romanya, Hollanda ile Münih Futbol Arena'da karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Gürcistan'ı yendiği maçta Mert Müldür'ün attığı gol, UEFA'nın internet sitesinde yapılan oylamada turnuvanın en iyi golü seçildi. Aynı maçta Arda Güler'in attığı gol ise en iyi üçüncü gol olarak belirlendi. İspanyol futbolcu Lamine Yamal'ın Fransa'ya yarı finalde attığı gol ikinci sırada yer aldı.
21 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesinde YouGov tarafından yapılan bir ankette, Almanya'da katılımcıların yaklaşık yarısı Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesini istiyor. Erdoğan'ın Hamas'ı 'mücahitler grubu' olarak tanımlaması, Almanya'daki ziyaretini tartışmalı hale getirdi. Ankete katılanların %32'si ziyaretin gerekli olduğunu düşünürken, %25'i herhangi bir görüş belirtmedi. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İsrail, Türkiye'deki diplomatlarını geri çekme kararı almıştı.
10 Kasım 2023

Almanya'da hükümet ortağı FDP'nin genel sekreteri Bijan Drij-Sarai, Türkiye'deki hükümetin Avrupa'dan çok uzakta olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dünya genelinden yorumlar gelirken, Drij-Sarai Türkiye'nin AB üyelik sürecinin bitirilmesi gerektiğini ve Almanya'da yaşayan Türklerin seçim alışkanlıklarının entegrasyon politikaları açısından hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi. Ayrıca Türkiye'nin otoriter bir çizgide ilerlediğini ve insan haklarının kısıtlandığını, ekonominin kötü durumda olduğunu belirtti.
30 Mayıs 2023

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi Almanya'nın ekonomisine 7,4 milyar avroluk ekonomik katkı sağladığını açıkladı. Almanya turnuvadan çeyrek finalde elenmiş olmasına rağmen, turnuvanın ekonomik getirisi büyük oldu. Nielsen Sports raporuna göre, bu kazancın büyük bir kısmı bilet sahiplerinin, organizatörlerin ve akredite kişilerin harcamalarından kaynaklandı. Ayrıca, ev sahibi şehirler ve ülke için toplam reklam değeri 571 milyon avro olarak hesaplandı.
26 Ağustos 2024

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

Gazeteci İrfan Değirmenci, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması üzerine gelen tepkilere yanıt verdi. Değirmenci, LGBTİ kimliğiyle barışık olduğunu ve bu kimliği üzerinden linç edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, milli takım formasıyla yapılan bozkurt işaretinin futbolun siyasete alet edilmesi olduğunu vurguladı. Değirmenci, futbolun sadece futbol olmadığını ve yönetenlerin asıl sorunları örtbas etmek için kullandıkları bir araç olduğunu ifade etti.
6 Temmuz 2024

Fırat Aydınus, EURO 2024'te Türkiye'nin Avusturya ile oynayacağı son 16 turu maçına atanan hakem Artur Soares Dias hakkında endişelerini dile getirdi. Dias'ın yönettiği maçlarda Türk kulüplerinin ve milli takımlarının sürekli kaybetmesi nedeniyle 'uğursuz hakem' olarak nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca, Dias'ın kart göstermeyi seven bir hakem olduğunu ve bu durumun eleme turlarında sorun yaratabileceğini ifade etti. Aydınus, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu hakemin yönetim tarzını incelemiş olmasını umduğunu söyledi.
30 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ilk maçında Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 yendi. Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı golle öne geçen Türkiye, Gürcistan'ın 32. dakikada eşitliği sağlamasına rağmen, Arda Güler'in 65. dakikadaki ve Kerem Aktürkoğlu'nun 90+7. dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Orkun'un iyi yönetimi ve Arda'nın etkili oyunuyla takım, genç ve oluşum sürecinde olmasına rağmen kendine güvenini artırdı. Maçın son dakikalarında Mert'in müthiş kurtarışıyla Türkiye galibiyeti korudu. Montella ve 'Bizim Çocuklar' inanılmaz bir başarıya imza attı.
3 Temmuz 2024
İşaretlediklerim