Adıyaman Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel'de hayatını kaybedenler için açılan davada, Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verdi. İl İdare Kurulu, otelin yapısal kusurları ve denetim eksikliklerinin binanın yıkılmasına sebep olabileceğini belirtti. Bu kapsamda, yapı ruhsatında imzası bulunan ve sorumlulukları tespit edilen dört belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. Karar, depremde oğlunu kaybeden Murat Aktuğralı tarafından uzun zamandır beklenen bir adım olarak değerlendirildi.
28 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, son altı ayda hiç şikayet almadığını ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) altyapı çalışması yaparken şebekeye zarar verdiğini savundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
14 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili olarak 31 kişi gözaltına alındı. Savcılık, Gdz Elektrik ve İZSU çalışanları dahil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden altısı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
16 Temmuz 2024

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kaçak tadilat sırasında çıktığını belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı, bunlardan sekizi tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ta yapılan incelemelerde on işyerinden sekizinin kaçak olduğu tespit edildi.
5 Nisan 2024

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin dava, 14'üncü duruşmasıyla devam etti. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanık için iki ile 15 yıl arasında hapis cezası istenirken, facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında tahliye kararı verilmişti. Ayrıca, soruşturma kapsamında dokuz kişiye daha dava açılmasına karar verildi.
29 Şubat 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K'nın ifadesine ulaşıldı. B.K, olay sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik'in gözlemci göndermediğini belirtti. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, yedi kişiye ev hapsi ve altı kişiye yurt dışı çıkış yasağı verildi. Bilirkişi raporuna göre, olayda iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
21 Temmuz 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü ve 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili beş kişi tutuklandı. Kazada, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarpmıştı. Soruşturma kapsamında altı kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında metrobüs şoförü, İBB yetkilileri ve yüklenici firmanın şantiye şefi bulunuyor.
31 Ağustos 2024

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en az 6 bin 444 bina yıkıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesindeki incelemeler sırasında ihmali olanların hesap vereceğini belirtti. Diyarbakır başsavcılığı başta olmak üzere yedi şehirde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Soruşturmalar, binaların yapımını üstlenen ve imara aykırı değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan kişilerin tespiti üzerine yoğunlaşacak.
10 Şubat 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında iletişim altyapısında ciddi sorunlar yaşandı. Baz istasyonlarının yaklaşık %30'u devre dışı kaldı, elektrik kesintileri ve fiber hat kopmaları telefon ve internet bağlantılarında kesintilere neden oldu. Barolar ve derneklerin GSM operatörleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın ifadesine göre Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hakkında 14 Şubat'ta soruşturma açıldı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu soruşturmayı teyit etti.
3 Mart 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim