UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile Belçika'da oynadığı maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı lacivertli taraftarlara üç maçlık deplasman yasağı uyguladı. Fenerbahçe, söz konusu maçı 3-0 kazanmış ve çeyrek finale yükselmişti. Ancak maç sırasında sahaya çok sayıda meşale atılması disiplin ihlali olarak değerlendirildi. Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiakos olacak.
15 Mart 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

Beşiktaş, Süper Lig'in yirmi dördüncü haftasında Trabzonspor ile karşılaştı ve teknik direktör Fernando Santos, daha defansif bir kadro tercih etti. Takım, savunma ağırlıklı bir oyun sergileyerek, çoğunlukla uzun toplarla hücuma çıktı. Trabzonspor, maçın büyük bir bölümünde daha baskın oynasa da, Beşiktaş'ın genç oyuncusu Semih, maçın ilk yarısının sonunda takımını öne geçiren golü attı. Bu gol, maçın ilk isabetli şutundan kaydedildi.
5 Şubat 2024

Fenerbahçe, 100 yılı aşkın futbol tarihinde beşinci kez Avrupa'da yarı final şansını yakaladığı bir maça çıktı. İsmail Kartal, en iyi kadrosuyla sahaya çıktı ancak takımın önemli oyuncularından Fred'in performansı beklenen seviyede değildi. Maç sırasında hakem kararları ve VAR incelemeleri tartışma konusu oldu. Olympiakos'un sistemli oyunu karşısında Fenerbahçe, maçı kaybederek yarı final şansını yitirdi.
19 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi başlamadan önce gerilim yaşandı. Galatasaray oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Abdulkerim Bardakcı ile Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş arasında tartışma çıktı. Mert Hakan Yandaş'ın tribünlere Fenerbahçe armasını göstermesi tansiyonu daha da yükseltti. Maçın başlamasına dakikalar kala yaşanan bu olay, derbiye olan heyecanı artırdı.
19 Mayıs 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fatih Karagümrük'ü 4-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçı da 3-2 kazanan Trabzonspor, toplamda elde ettiği bu sonuçla Beşiktaş'ın finaldeki rakibi oldu. Bu galibiyetle Trabzonspor, kupada şampiyonluk mücadelesini Beşiktaş ile verecek.
8 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'na katılım, gereken 22 bin 588 kişilik sayının üzerine çıkarak 25 bine ulaştı. Kulüp, ligden çekilme kararından vazgeçerek Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Hilmi Türkay, Türk futbolundaki mevcut durumu eleştirerek, hakem yönetimlerinin kötü olduğunu ve VAR sisteminin etkisiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin seviyesizleştiğini ve çözüm olarak yabancı hakem önerisinin ironik olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş, evinde Konyaspor'u ağırladı ve maçı 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçtaki goller 32. dakikada Salih Uçan ve 58. dakikada Cenk Tosun tarafından kaydedildi. Bu galibiyetle Beşiktaş, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Ankaragücü ile karşılaşacak.
28 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

İstanbulspor, Süper Lig'in 33. haftasında evinde Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte, lig bitimine beş hafta kala İstanbulspor'un küme düşmesi kesinleşti. Fatih Karagümrük ise bu galibiyetle puanını 33'e yükselterek küme düşme hattının üstüne çıktı. Fatih Karagümrük, ligdeki bir sonraki maçını Antalyaspor ile oynayacak.
20 Nisan 2024

Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maç Ankara'da golsüz berabere sonuçlanmıştı. Finale yükselten golü 70. dakikada Muçi attı. Finalde Beşiktaş'ın rakibi, Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçın galibi olacak.
7 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, EuroLeague'de Olympiakos'a 87-84 yenilerek dördüncü oldu. Önceki gün Panathinaikos'a 73-57 yenilen Fenerbahçe, finale çıkma şansını kaybetmişti. Üçüncülük maçında Olympiakos'a karşı mücadele eden sarı lacivertli ekip, bu maçı da kaybederek turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.
26 Mayıs 2024

Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu ve kupadan elendi. Bu sonuçla birlikte, Galatasaray organizasyona veda eden büyük İstanbul takımlarından biri oldu. Daha önce de Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elenmişti. Bu sonuçlar, Türkiye Kupası'nda büyük sürprizlere sahne olmasına neden oldu.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim