Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın sıralarını kura ile belirledi. Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın konuşması 24 Mayıs'ta, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ise aynı günün devamında gerçekleşecek. İkinci gün konuşmaları 27 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu ile başlayıp Erdoğan ile sona erecek. Propaganda konuşmalarında sadece Türk bayrağı ve konuşmacı görüntülenecek, konuşmacılar ceket ve kravat giymek zorunda olacak.
22 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yarın gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bir açıklama yaparak, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesini istedi. Demirtaş, seçimin demokrasi ve ekonomi için son şans olabileceğini belirterek, Türkiye'ye barış ve refah sözü verdi ve seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek olmaları çağrısında bulundu.
27 Mayıs 2023

Doğru Parti, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi'nin öncülük ettiği ata ittifakından ayrıldığını duyurdu. Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, üçüncü bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın cumhur ittifakına yarayacağını ve partiyi böleceğini belirterek, Sinan Oğan'ın son anda cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi üzerine ittifak görüşmelerinin sonlandığını ifade etti. Daha önce Muharrem İnce'nin Memleket Partisi de ata ittifakından ayrılmıştı. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile birlikte ata ittifakını oluşturmuş ve Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak duyurmuştu.
11 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski AKP'li Sadullah Ergin'in CHP'nin milletvekili aday listesinde yer almasına yönelik eleştirilere, partiler arası işlere karışamayacaklarını belirterek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, beş partinin bir araya gelerek seçime gittiğini ve zamanla her şeyin yerine oturacağını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle örtüşmesini eleştirerek, Erdoğan'ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.
12 Nisan 2023

Zafer Partisi yöneticileri, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı basın açıklamasını takip etmek isteyen Kurdistan24 ekibine izin vermedi. Özdağ, geçmişte de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli basın kuruluşlarına mesafeli bir tutum sergilemiş ve Rudaw TV'nin Türkiye sınırları içerisine giremeyeceğini belirtmişti. Bu olay, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı basın toplantısında tekrarlandı ve Kurdistan24 ekibi engellendi.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı bir video ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu duyurdu ve seçim vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, ekonomik sıkıntılar, afetlere hazırlık ve doğru şehirleşme gibi konulara değindi ve bu görevler için İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti. İmamoğlu ve Yavaş da kendi konuşmalarında kentleşme, sosyal devlet anlayışı ve teknolojik atılımlar gibi konularda hedeflerini ve hazırlıklarını dile getirdiler.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlanmış sahte videoları mitinglerde izletti. Bu videoların seçmen üzerinde etkili olduğu belirtilirken, Kılıçdaroğlu ikinci tur kampanyasında Erdoğan'ın döneminde yaşanan gerçek olayları gündeme getirerek yanıt verdi. Bu olaylar arasında PKK'lıların karşılanması, Hizbullah cinayetleri, Fethullah Gülen ile ilişkiler ve uyuşturucu baronlarının faaliyetleri yer aldı. Kılıçdaroğlu, seçmenlere 'Vatanını seven sandığa gelsin' çağrısı yaptı.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'da düzenlenen bir sertifika programında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs genel seçimlerinde Türkiye'nin karşısında iki seçenek olduğunu ve istikrar ile karmaşa arasında bir tercih yapılacağını ifade etti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Altun için 'vitaminsiz Goebbels' ifadesini kullanmıştı. İktidar kanadı, seçimler öncesinde muhalefetin olası zaferini hedef alan tehlikeli açıklamalar yaparken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

HDP'li Ahmet Türk, muhalefetin 'altılı masa' olarak adlandırılan ittifakının cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday tercihine ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini belirtti. Türk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarını olumlu bulduğunu ve bu açıklamaların 'altılı masa' için yol gösterici olabileceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kendi adayını açıklama kararı aldığı ancak ortak aday için kapıların henüz kapanmadığı belirtildi.
18 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek, seçmenlerin kendisine oy vereceğini ifade etti. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde gösterilmesine rağmen, İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böleceği ve ikinci turda Erdoğan'ın kazanabileceği endişesi dile getiriliyor. İnce, İYİ Parti dışındaki ittifak partilerini eleştirerek, oylarının yarısını Cumhur İttifakı'ndan alacağını iddia etti ve ilk turda yüzde 30 oy alacağını savundu.
27 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda personel alımlarında mülakat sisteminin kaldırılacağına dair vaadini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu vaadin kendisinin bir projesi olduğunu ve Erdoğan'ın seçime kısa bir süre kala kendi yarattığı sorunları çözme sözü verdiğini ifade etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erdoğan'ın vaatlerinin Millet İttifakı'nın vaatleriyle aynı olduğunu belirterek eleştirdi.
11 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası ve siyasi işler için Mehmet Ali Yüksel'i başdanışman olarak göreve getirdi. Yüksel, CHP'de daha önce ilçe başkanlığı yapmış ve bu seçimde milletvekili adayı olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçim ikinci tura kalmış ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı beklentilerin altında kalmıştır. CHP, yeni bir kampanya stratejisi oluşturarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu kampanya sorumlusu olarak belirlemiştir.
16 Mayıs 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede seçimlerin konuşulduğunu ve cumhur ittifakına katılmak üzere teklif alındığını belirtti. Yapıcıoğlu, daha önce de farklı bir kanaldan teklif geldiğini ve şu anda partisiyle bu teklifi değerlendirdiklerini, görüşmelerin devam ettiğini ve olumsuz bir durum olmadığını ifade etti.
27 Ocak 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerine doğru giderken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı muhalefetin oylarını böleceği iddiasıyla eleştiriliyor. Anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalmayı hedefliyor ve resmi adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde topladı. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İnce, oyları bölmeyeceğini savunarak adaylıktan çekilmeyeceğini ifade etti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi uğurlarken kullandığı ifadeler yeni bir tartışma başlattı.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim