İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları, Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı olayını haber yapanlara karşı çıkan okul müdürü Cafer Koçyiğit'i mezuniyet töreninde sırtlarını dönerek protesto etti. Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili henüz kimse tutuklanmazken, tepkiler sonucu iki isim gözaltına alınmıştı. Müdür Koçyiğit ise olayı haber yapanları Kuran ayetiyle eleştirmişti.
2 Haziran 2023

İbrahim Kahveci, yerel seçimlerde belediyelerin fazla personelle doldurulduğunu ve bütçelerinin büyük kısmının personel giderlerine harcandığını belirtti. Üsküdar örneği üzerinden, belediyelerdeki personel sayısının olması gerekenin iki katı olduğunu vurguladı. Ayrıca, merkezi yönetimin de benzer sorunlar yaşadığını ve kamu yönetim zihniyetinin değişmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ittifakın yönetim anlayışını eleştirdi.
1 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının eğitim oranını artırmak için ailelerin 'erkeklerle aynı okula göndermek istememe' endişesine çözüm olarak kız çocukları için ayrı okulların açılabileceğini belirtti. Bu açıklama, sosyal medyada ve kamuoyunda ciddi eleştirilere yol açtı. Eleştiriler, bu tür bir ayrımın laik eğitim sistemine ve karma eğitim ilkesine aykırı olduğu, gerici bir zihniyeti yansıttığı ve cinsiyet ayrımcılığını pekiştireceği yönündeydi.
12 Temmuz 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) eski AKP Gençlik Kolları yöneticisi Ümit Karadoğan, yurt koordinatörlüğü görevinde öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak yerine zorluklar çıkardığı ve Twitter üzerinden gelen eleştirilere dayanamayarak hesabını kapattığı belirtiliyor. Öğrenciler, yurt sorunlarıyla ilgili Karadoğan'a ulaşamadıklarını ve yurt ofisinin yardımcı olmadığını ifade ediyorlar. Ayrıca, Karadoğan'ın İTÜ'de hızlı bir şekilde yükseldiği ve bir yılda iki adrese teslim akademik kadro ile iki idari görev aldığı haberleri de gündeme gelmiş.
23 Şubat 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evsiz kalan depremzedelerin öğrenci yurtlarına yerleştirilmesi amacıyla Türkiye genelinde üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Bu karar, öğrenciler ve akademisyenler tarafından sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletin depremzedeler için barınma imkanı sağlayabilecek durumda olduğunu ve üniversitelerin kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti. İmamoğlu, öğrencilerin diğer üniversitelere aktarılması ve yurt kapasitesinin artırılması gibi alternatif çözümler önererek, gençleri çaresiz bırakmamak gerektiğini vurguladı.
12 Şubat 2023

Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de, sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentteki olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi. Bu durum, ilçelerdeki tüm okulları etkileyerek eğitim öğretime geçici bir duraklama getirdi.
13 Mayıs 2024

6 Şubat depremlerinden sonra, bazı il milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin müteahhitliğe geçerek okullardaki inşaat, tadilat ve mal alımı işlerinde usulsüzlük yaptıkları belirlendi. Bursa'da bir müfettişin incelemesi, bu usulsüzlüklerin detaylarını ortaya koydu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandıktan sonra, kendisine yapılan bir ihbar üzerine, okullardan çıkarılan hurdaların başka okulların inşaatlarında kullanıldığını ve eski tesisatların yeni işlerde döşendiğini keşfetti.
13 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere önümüzdeki Kurban Bayramı'nda 15 bin TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu, emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve geçmişte ikramiyelerle ev alabildiklerini belirtti. İktidara gelmeleri durumunda emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret kadar olacağını ve geriye dönük ödemeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu ödemelerin hukuk yoluyla beşli çetelere ve birden fazla maaş alanlara yapılan ödemelerden karşılanacağını söyledi.
3 Nisan 2023

Konya'da Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği iftar yemeğine katılan iki kadın çiftçi, Fatma ve Fadime, tarım ve hayvancılıkla ilgili yaşadıkları ekonomik zorlukları ve siyasi görüşlerini paylaştılar. Fatma hanım, meyve üreticisi olarak geçimini sağlamaya çalışırken, Fadime hanım yem fiyatlarındaki artış nedeniyle ineklerinden birini kesmek zorunda kalmış. İki kadın da Kılıçdaroğlu'nu 'adaletli' olarak tanımlarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için 'deli fişek' ifadesini kullanıyorlar. Fatma hanım, CHP'ye oy vereceklerini ve bu tercihlerinin dinsizlikle ilişkilendirilmesine karşı çıkıyor.
29 Mart 2023

İzmir Buca Müftülüğü'nde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından aranarak cemaat toplaması ve araba tahsis etmesi istendiğini belirtti. Kılıç, bu talebi vicdani sebeplerle reddettiğini ve 'hayır' yanıtı verdiğinde telefonun yüzüne kapatıldığını ifade etti. İmam, mesleğine ve camisine zarar gelmemesi için yetkililerden uzak durmalarını ve kendisine baskı yapmamalarını talep etti.
29 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında bir artış gerçekleştirildi. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüklerinde geçici görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretleri de haftada dokuz saat artırıldı.
11 Kasım 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı, bazı akademisyen, öğrenci ve veliler tarafından eleştirildi. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bu kararı protesto eden öğrenciler, 'Eğitim hakkımız engellenemez' sloganları atarken, polis müdahalesi sonucu 22 öğrenci gözaltına alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, şu an için sadece uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisan ayında değerlendirileceğini belirtti.
17 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocukları için 'Kantin Desteği' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta Altındağ ve Mamak'ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine kişi başı 330 TL destek sağlandı. Destek, ailelerin Başkent Kartları'na yatırıldı ve sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'da hiçbir çocuğun aç kalmayacağını belirtti.
5 Şubat 2023

LGS'de tam puan alan öğrenciler, Robert Koleji'nin yüksek eğitim ücretleri nedeniyle ücretsiz olan İstanbul Erkek Lisesi'ni tercih ediyor. Robert Koleji'nin yıllık eğitim ücreti 1 milyon 47 bin 900 TL olup, toplamda 5 yıllık eğitim için 5 milyon 239 bin 500 TL gerekiyor. Bu durum, zeki öğrencilerin maddi imkansızlıklar nedeniyle istedikleri okula gidememelerine yol açıyor. Eğitimdeki bu eşitsizlik, öğrencilerin okul tercihlerini doğrudan etkiliyor.
29 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinden istifa ederek CHP'ye katılan Aykut Kaya'yı sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, Kaya'yı 'maymunlara' benzeterek, milletvekili transferlerinin siyasi ahlaka aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de 'normalleşme' üzerinden eleştirdi ve muhalefeti tek elde toplama çabalarını iktidara yeşil ışık yakmakla suçladı.
5 Haziran 2024

ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, özel okulların ücretlerine yüzde 80-90 oranında bir zam yapılmasının beklendiğini ifade etti. 2022 yılında 1500'den fazla özel okulun kapandığını belirten Atalay, sektördeki artan maliyetlerin okullar tarafından sübvanse edildiğini ve bu durumun okulların mali yapısını zorladığını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise yeni zam oranının velilerin çıkarlarını koruyacak şekilde belirleneceğini açıkladı.
4 Ocak 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareketleri nedeniyle 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası verdi. Bakan Yusuf Tekin, özel okullarda asgari ücretin altında öğretmen çalıştırıldığını ve diğer iş hukuku ihlallerinin tespit edildiğini açıkladı. Bu tür uygulamaların tespiti için yapılan denetimler, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından planlanmaktadır.
30 Nisan 2024

Abbas Güçlü, devlet okullarının da mezunlarının mağdur olmaması için notları şişirdiğini iddia ediyor. Bu durumun sadece özel okullara özgü olmadığını, devlet okullarının da bu kervana katıldığını belirtiyor. Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) bu duruma seyirci kalmakla suçluyor. Eğitimde adil ve objektif bir notlandırma sisteminin gerekliliğini vurguluyor.
30 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim