41 yıllık foto muhabiri Adem Altan, Kahramanmaraş merkezli depremde çektiği ve bir babanın enkaz altında kalan kızının elini tuttuğu fotoğrafın hikayesini paylaştı. Fotoğraf, depremin ardından Ankara'dan bölgeye giden Altan tarafından çekildi ve dünya çapında ilgi gördü. Fotoğraftaki baba Mesut Hançer, 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini tutarken görülüyor. Altan, fotoğrafı çekerken duygusal bir mücadele yaşadığını ve ertesi gün olay yerine geri döndüğünde baba ve kızının orada olmadığını belirtti.
11 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212'nci saatinde sağ olarak kurtarıldı. Bu kurtarma, can kaybının 31 bin 974'e yükseldiği bir dönemde gerçekleşti. Aynı apartmandan daha önce 45 yaşındaki Ramazan Yücel de depremin 207'nci saatinde kurtarılmıştı.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Sosyal medya fenomeni 'Pucca' olarak bilinen Selen Pınar Işık, altı yaşındaki oğlu Batı Karagöz'ün üçüncü kattan düşerek yaralandığını Instagram hesabı üzerinden duyurdu. Batı'nın vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle ameliyat edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Pucca, oğlunun şu an gülümseyerek puding istediğini ve doktorları şaka yollu polise şikayet etmekle tehdit ettiğini ifade etti.
27 Nisan 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve PEN Türkiye üyesi Hikmet Altınkaynak, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve PEN Türkiye, Altınkaynak için başsağlığı mesajları yayımladı. Gazetecilik ve edebiyat alanlarında uzun yıllar hizmet veren Altınkaynak, çeşitli gazetelerde yazıları yayımlanmış ve birçok derginin yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.
17 Şubat 2023

Gaziantep İslahiye'de meydana gelen deprem sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 132 saat sonra 5 yaşındaki Şengül enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Şengül, sağlık görevlilerinden sarı kola istedi ve öpücük yolladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şengül'ün babasının da kurtarıldığını Twitter üzerinden duyurdu.
11 Şubat 2023

Giresun'un Espiye ilçesinde denize giren 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, akıntıya kapılarak yaklaşık 3 kilometre sürüklendi. Sahildeki bir kişi, Turan'ın sürekli çalan cep telefonunu yanıtlayarak, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınları durumu jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine ihbar etti. Turan, ekiplerin denizde arama yaptığı sırada yüzerek kıyıya çıktı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra taburcu edildi.
5 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, bazı şehirlerde sokaklarda cenazelerin beklediği gözlemlendi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların kimliklendirilmesi ve naaşlarının yakınlarına teslim edilmesinin önemi vurgulandı. Kimliklendirilemeyen cenazeler, 24 saatlik bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınarak defnedilecek. Ölü muayene işlemleri, naaşın bulunduğu yerdeki başsavcılıklar tarafından yapılacak ve naaşlar çevre illere gönderilmeyecek.
8 Şubat 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında kullanılan ve yapay protez yerine farklı bir dikiş tekniği kullanan 'Fındık tekniği'ni geliştirdi. Bu teknik, enfeksiyon, aritmi ve tekrar ameliyat olma risklerini azaltıyor ve hastaların ameliyat sonrası sürecini rahatlatıyor. Fındık, bu tekniği 2018'den beri uygulamakta olup, yaklaşık bir ay önce Avrupa'nın saygın bilimsel dergilerinden birinde yayımlandı.
29 Nisan 2024

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitimini Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Erkal, 1959'dan itibaren tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi birçok ödül kazandı. Erkal, son olarak sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlamıştı.
31 Temmuz 2024

ABD'de 46 yaşındaki emekli asker Aaron James, dünyanın ilk tam göz naklini geçiren kişi oldu. 2021'de bir kaza sonucu yüzünün büyük bölümünü kaybeden James, 140'tan fazla sağlık çalışanının katıldığı 21 saatlik bir ameliyatla kısmi yüz ve tam göz nakli yapıldı. Nakil sonrası yapılan testler, donör gözdeki ışığa duyarlı sinir hücrelerinin canlı kaldığını gösterdi. Araştırmacılar, bu ilerlemenin kritik duyu organlarına yönelik nakillerin araştırılmasına ilham olabileceğini belirtti.
10 Eylül 2024

Türk nöroşirürjisinin öncülerinden ve Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı olan Aysima Altınok, 5 Ağustos'ta vefat etti. 1929 Erzincan doğumlu Altınok, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra beyin cerrahisi alanında uzmanlaştı. 1959'da Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahı unvanını aldı ve uzun yıllar boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yaptı. Altınok, mesleki kariyeri boyunca birçok ödül aldı ve kadınların tıp alanında ilerlemesine öncülük etti.
6 Ağustos 2024

ABD'de Maryland Üniversitesi hastanesinde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen 58 yaşındaki Lawrence Faucette, bir ayı geride bıraktı. Faucette, domuz kalbi nakledilen ikinci kişi oldu. Bu deneysel ameliyat, geleneksel kalp nakline uygun olmayan Faucette'in ömrünü uzatmak için son umut olarak görülüyordu. Şu ana kadar doktorlar, Faucette'in yeni kalbinin iyi çalıştığını ve vücudunun herhangi bir ret belirtisi göstermediğini belirtiyorlar. ABD'de her yıl 6 binden fazla kişi organ nakli olmadan hayatını kaybediyor ve bilim insanları, hayvanların donör olarak kullanılmasının bir gün organ bağışlarındaki büyük sıkıntıyı telafi edebileceğini umuyor.
25 Ekim 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hastane personeli ve bağımsız çalışan dört kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Burdur Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim