Boyner Grup, 15 yıldır her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdiği kampanyalarla bu yıl da kadına şiddete dikkat çekiyor. 'Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz' sloganıyla hazırlanan üç film, Türkiye'deki kadına şiddet vakalarını konu alıyor. Filmler, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddeti ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini eleştiriyor. Boyner Grup Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddet konularında farkındalık yaratmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtiyor.
7 Mart 2024

Eşkıya ve Her Şey Çok Güzel Olacak filmleri, görüntü kalitesi artırılmış haliyle 6 Eylül'den itibaren yeniden vizyona girecek. Yönetmen Ömer Vargı, filmlerin orijinal niteliklerini koruyarak 4K formatıyla restore edildiğini belirtti. Dağıtımını CJ ENM'in üstlendiği filmler, Taff Pictures tarafından sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Eşkıya, 1996 yılında 2 milyon 600 bin izlenmeyle döneminin rekorunu kırmıştı, Her Şey Çok Güzel Olacak ise diyalogları ve müzikleriyle hatırlanıyor.
1 Eylül 2024

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 12'nci uzun metrajlı filmi 'Amrum'un çekimlerine Hamburg'da başladı. Filmde, Akın'ın daha önce 'Paramparça' filminde birlikte çalıştığı Diane Kruger başta olmak üzere, Laura Tonke ve Jasper Billerbeck gibi Alman oyuncular yer alıyor. 'Amrum', II. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, Amrum adasında yaşayan 12 yaşındaki Nanning'in hayatını konu alıyor. Filmin senaryosu, senarist Hark Bohm'un çocukluk anılarına dayanıyor.
24 Nisan 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Gibi dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Feyyaz Yiğit, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dizinin 6’ncı sezonunun çekileceğini duyurdu. Dizi, 1 Ocak 2021'de Exxen platformunda yayınlanmaya başlamış ve kısa sürede sosyal medyada fenomen haline gelmişti. İlkkan, Yılmaz ve Ersoy karakterlerinin günlük hayatta başlarına gelen absürt olayları konu alan dizi, şimdiye kadar 55 bölüm yayınlandı. Yeni sezonun yakında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
23 Ağustos 2024

Türk sineması klasiklerinden Dünyayı Kurtaran Adam, İspanya'nın Sevilla kentinde restore edilmiş versiyonuyla 28 Eylül'de izleyiciyle buluşacak. Film, İspanya saatiyle 22.30'da Star Wars Turco adıyla gösterime girecek ve orijinal dilinde, İspanyolca altyazı ile sunulacak. 1982 yapımı bu fantastik bilim kurgu filmi, yönetmeni Çetin İnanç'a büyük bir ün kazandırmış ve zamanla Yeşilçam'ın önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmiştir.
23 Eylül 2024

Ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik'in ilk İngilizce filmi 'A Shallow Tale of a Writer Who Decided to Write about a Serial Killer' New York Tribeca Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapıyor. Film, boşanmanın ortasında bocalayan bir yazar ile yazara gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin tuhaf arkadaşlığını konu alıyor. Başrollerde Steve Buscemi, John Magaro ve Britt Lower yer alıyor. Film, Sinan Eczacıbaşı, Alihan Yalçındağ ve Scott Aharoni'nin kurduğu yapım şirketi Curious Gremlin'in de uluslararası bağımsız film sektöründeki ilk imzası.
8 Haziran 2024

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi 'Bugonia', başrollerinde Emma Stone ve Jesse Plemons ile 7 Kasım 2025’te vizyona girecek. Film, Güney Koreli yönetmen Joon-hwan’ın 2003 yapımı 'Save The Green Planet!' filminden uyarlanacak ve Dünya’yı yok etmek isteyen bir uzaylı sandıkları bir CEO’yu kaçıran iki genç adamın hikayesini anlatacak. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde de birlikte çalışmışlardı.
27 Haziran 2024

'Gibi' dizisinin beşinci sezonu, Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç'ın başrollerini paylaştığı ve 8 Mart Cuma günü Exxen platformunda yayınlanacak. Dizi, 1 Ocak 2021'den itibaren sosyal medyada fenomen haline gelmiş ve siyasi partilerin paylaşımlarında dahi yer almıştır. Şimdiye kadar 42 bölümü yayınlanan dizi, günlük hayatta başlarına gelen ilginç ve absürt olayları konu alıyor.
27 Şubat 2024

90'lı yıllarda büyük başarılar elde eden rock grubu Kargo, iç anlaşmazlıklar ve farklı müzikal yönler nedeniyle dağılmıştı. Yıllar sonra, Gergedan Müzik'ten Hadi Elazzi'nin girişimiyle 'Yarına Kalan Şarkılar' albümüyle bir saygı duruşunda bulunuluyor. Grup, asli üyeleriyle yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor ve şimdilik 10 konser planlanıyor. Grup üyeleri, geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmak istediklerini belirtiyor. Yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Kargo, müzikal anlamda kendilerini yeniden keşfetme ve eski başarılarına yeni başarılar eklemeyi hedefliyor.
4 Şubat 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Netflix, Gabriel García Márquez'in ünlü romanı 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı dizi formatına uyarladı ve ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Dizi, Márquez'in oğulları Rodrigo Garcia ve Gonzalo García Barcha tarafından yapımcılığı üstlenilerek, 1967'de yazılmış ve 50 milyondan fazla satan romanın hikayesini ekranlara taşıyacak. Dizi, Macondo adında bir kasaba kurarak yedi nesil boyunca süren Buendía ailesinin hikayesini anlatacak ve on altı bölüm sürecek. Oyuncu kadrosunda Claudio Cataño, Jerónimo Barón ve diğerleri yer alıyor.
18 Nisan 2024

Barbie filminin yıldızı Margot Robbie, eşi Tom Ackerley'den ilk çocuğunu bekliyor. Hamilelik haberi, Margot'nun tatilde çekilen bir fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıktı ve People dergisine birden fazla kaynak tarafından doğrulandı. Çift, 2013 yılında Suite Française setinde tanışmış ve 2016 yılında evlenmişti. Margot ve Ackerley, LuckyChap adlı yapım şirketinde ortaklar ve birçok başarılı projeye imza attılar.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim