Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in kendisine dava açma ihtimaliyle ilgili bir soruya, Türkiye'nin ciddi sorunları varken bu tür konuların önemsiz olduğunu belirterek 'Açsın, ne olacak yani?' şeklinde yanıt verdi. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki çalışma ofisinde gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü.
14 Ağustos 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğrafı görünce şaşırmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşadıkları topraklarda ihanetin de görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde montaj videoları ciddiye almaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'la normalleşme görüşmeleri hakkındaki açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların otoriter yapının mimarıyla tokalaşmak yerine demokrasi için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, onun gitmeden Türkiye'de hiçbir şeyin değişmeyeceğini belirtti. Mardin, Batman ve Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine kayyım atanması üzerine Kılıçdaroğlu, bu durumu anti-demokratik bir düzenin kapısını aralamak olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgularken, hukuksuz atamalara karşı birleşik bir mücadele çağrısında bulundu. Bu gelişmeler, Türkiye'de demokrasi ve yerel yönetimlerin durumu üzerine tartışmaları alevlendirdi.
4 Kasım 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin rüşveti aklayacak veya rüşvet verenleri devlet olarak isimlendirecek bir parti olmadığını vurguladı. Bu açıklama, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkevi binasının açılması için baskı yaptığı ve Türkiye'den yasadışı bağış aldığı iddiaları üzerine geldi. FBI, Adams hakkında soruşturma başlatmış olup, iddianamede Türk işinsanları ve yetkililerle bağlantılı suçlamalar yer alıyor. Kılıçdaroğlu, CHP'nin bu tür yolsuzluklara göz yummayacağını belirtti.
28 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret davasında savunmasını yaptı. Kılıçdaroğlu, savunmasında Erdoğan'ı yolsuzluk ve hırsızlıkla suçladı ve Türkiye'nin ekonomik durumunu eleştirdi. Ayrıca, Büyük Ortadoğu Projesi'nin ikinci aşamasına geçildiğini iddia ederek, Türkiye'nin sığınmacı deposu haline getirildiğini ve ekonomik olarak küçültüldüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ülke için bir tehdit olduğunu savundu.
22 Kasım 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'nin demokrasi, bağımsız yargı ve laik devlet olarak kalabilmesi için Batı ittifakından çıkmaması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS zirvesine katılımı ve Türkiye'nin BRICS'e katılma isteği de vurgulandı. Korkmaz, BRICS'e katılımın hükümet kararıyla değil, referandumla olması gerektiğini savundu ve BRICS'in üye ülkeler arasında ticari, siyasi ve kültürel iş birliğini geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, BRICS'in ABD Doları'na karşı ortak para birimi çıkarma kararı da ele alındı.
12 Haziran 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce Kılıçdaroğlu ile 7 maddelik bir protokol imzaladığını ve içişleri bakanlığını istediğini iddia etmişti. Seçimden sonra, Özdağ bu kez Kılıçdaroğlu ile gizli bir anlaşma yaptığını ve Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı verileceğini açıkladı. Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı ve Özdağ'ın sürekli aynı konuyu gündeme getirmesi eleştirildi.
4 Haziran 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'nin yaşadığı 14'üncü krizin ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda farklı olduğunu ve bu nedenle IMF ile yapılabilecek bir anlaşmanın krizi çözemeyeceğini belirtiyor. Türkiye'nin siyasi ve sosyal sorunları çözmeden IMF ile anlaşma yapmasının mümkün olmadığını ve mevcut iktidarın demokrasi ve hukuk alanında geri dönüş yapması gerektiğini ifade ediyor. Korkmaz, en akılcı çözümün siyasi iktidarın değişmesi olduğunu vurguluyor.
6 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın soruşturmasında adı geçen Türkevi hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkevi eleştirisini anlamadığını belirtti ve Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine eleştirenleri milletin vicdanına havale etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu, Türkevi'nin yapım sürecinde rüşvet iddialarına tepki gösterdi.
30 Eylül 2024

CHP'de Eylül kurultayı öncesinde yeni bir ittifakın temelleri atılmaya çalışılıyor. Geçen yıl Kılıçdaroğlu'na karşı güçbirliği yapan İmamoğlu ve Özel, bu kez birbirlerine rakip oluyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Özgür Özel'e karşı ittifak kurma yönünde görüşmeler yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğu bilinse de, partideki dengelerin değişmesiyle birlikte yeni bir işbirliği gündeme geliyor.
20 Haziran 2024

Alp Altınörs, Erdoğan'ın ilan ettiği Orta Vadeli Plan'ın esasları itibariyle bir IMF programı olduğunu ve IMF'nin desteğini aldığını belirtiyor. Altınörs, Erdoğan'ın IMF'ye başvurmamasının nedeninin, IMF'nin yapısal uyum programlarının Erdoğan'ın ekonomi politikalarıyla çelişmesi olduğunu savunuyor. Ayrıca, Türkiye'deki enflasyonun arz yönlü olduğunu ve talebin kısılması yerine fiyatların dondurulması gerektiğini öne sürüyor.
24 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası toplantılarında kullandığı 'yerel halk' ifadesiyle ilgili olarak vatandaşların değil, yatırımcıların kastedildiğini belirtti. Bu ifade kamuoyu ve siyasiler tarafından tepki çekmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şimşek'i eleştirmişti. Şimşek, ifadenin finans terminolojisinde sıkça kullanıldığını ve kötü niyetli çevreler tarafından istismar edildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin doğru yolda olduğunu ve zaman gerektirdiğini söyledi.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, dünyada mazlumu koruyacak ve zalimi durduracak bir kurumsal mekanizma olmadığını belirtti. Erdoğan, mevcut küresel sistemin sorun ürettiğini ve değişmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, adaletin olmadığı yerde huzur ve barışın, güvenliğin olmadığı yerde ise demokrasi ve özgürlüğün olamayacağını ifade etti. Küresel finansal sistemin reel sektörden bağımsız hale geldiğini ve gelir adaletsizliğini artırdığını söyledi.
24 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından CHP'yi ziyaret edeceğini ve Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatmak istediğini belirtti. Ayrıca, İsrail ile olan ticari ilişkilerin Filistin'de ateşkes sağlanana kadar durdurulduğunu ve bu kararın Türkiye-İsrail ilişkilerinde önemli bir adım olduğunu ifade etti. Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerini eleştirerek, Türkiye'nin bu duruma sessiz kalmayacağını vurguladı.
3 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara'da gerçekleşen dördüncü görüşmelerinde Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladılar. İki lider, geçmişte yaşanan gerilimlere rağmen diyalog kanallarını açık tutma konusunda hemfikir oldular. Erdoğan, her görüşmede umutlarının arttığını belirtti ve böyle bir adımın bölgenin istikrar ve huzurunu güçlendireceğini ifade etti.
13 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Gopinath tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu ve Türkiye ile dünya ekonomisinin görünümü üzerine yapılan mükemmel bir sohbet olarak nitelendirildi. Gopinath, paylaşımında Mehmet Şimşek'i etiketleyerek, görüşmenin içeriğine dair olumlu bir mesaj paylaştı.
20 Nisan 2024

Mustafa Yılmaz, Çankaya'da Abdullah Öcalan için bir çalışma ofisinin hazırlandığına dair söylentilerin Ankara kulislerinde dolaştığını belirtti. Ayrıca, ABD'nin Öcalan'ın TBMM'de bir rol üstlenmesini uzun süredir planladığını ve bu konuda aceleci davrandığını ifade etti. Yılmaz, geçmişte ABD'nin Öcalan ile ilgili garantör ülke olma talebinin de gündeme geldiğini hatırlattı. Bu iddialar, Türkiye'nin iç siyaseti ve uluslararası ilişkileri açısından önemli tartışmalara yol açabilir.
28 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore ve İran'la ilgili sorunları telefon görüşmeleri ve birebir müzakereyle çözebileceğini iddia etti. Los Angeles'taki bir basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri ve İran'ın Rusya'ya füze tedariki iddialarına değindi. Trump, bu sorunları çözmek için birkaç telefon görüşmesi yapmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Trump'tan korkulduğunu söylediğini aktardı.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim