İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'li Şerafettin Bahadır, MHP'li eski belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından saldırıya uğradı. Bahadır, küçük kızını işyerinden alıp eve giderken yolu kesildi ve sopalarla dövüldükten sonra bacağına üç kurşun sıkıldı. Olayın arka planında, MHP'nin seçim yenilgisi ve sonrasında yaşanan gerginlikler bulunuyor. Resmi açıklamalarda olayın münferit olduğu belirtilse de, yazıda bunun aksine vurgu yapılıyor.
24 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Sinan Ateş, öldürülmeden önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışmış ve yardım istemiş, ancak Bahçeli'nin özel kalem müdürü tarafından geri çevrilmiş. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından planlandığını iddia ediyor. Ayşe Ateş, cinayetin MHP ve Ülkü Ocakları mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve soruşturmanın bu yönde ilerlemesi gerektiğini belirtiyor. Elif Çakır, MHP lideri Bahçeli'nin cinayetin aydınlatılması için adım atması gerektiğini vurguluyor.
28 Mayıs 2024

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan emekli uzman çavuş Nevzat A., tartıştığı eşi Züleyha A. ve çocukları Oğulcan A. ve Nurseda A.'ya silahla ateş etti. Oğulcan A. olay yerinde hayatını kaybetti, Züleyha A. ve Nurseda A. ağır yaralandı. Nevzat A. ise aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
23 Ekim 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen F.N. isimli kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle annesi Ü.N.'yi balkondan atmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, F.N.'yi ikna ederek gözaltına aldı ve annesi Ü.N.'yi hastaneye kaldırdı.
7 Eylül 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş'in Bursa Ülkü Ocakları üyeleri tarafından takip edildiği tespit edildi. Selma Ateş, avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla takip edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Takip edenlerin arasında Bursa Ülkü Ocakları başkan yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Bu gelişme, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının seyrini değiştirebilecek nitelikte olup, Ateş ailesinin siyasi liderlerle görüşme trafiğini hızlandırdı.
12 Haziran 2024

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Şanlıurfa'da Menzil tarikatına ait Semerkand Vakfı'nın denetimindeki bir medresenin yanındaki ahırda 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak asılı halde ölü bulundu. Olayın intihar olduğu iddia edilirken, resmi bir soruşturma başlatıldı. Çocuğun babası Abdullah Dakak, acı içinde olduklarını ifade ederek, şikayetçi olmayacaklarını ve rahatsız edilmek istemediklerini belirtti.
17 Haziran 2023

Nevşehir'de Oğuzhan Ş., boşandığı eski eşinin ailesiyle tartıştıktan sonra onları yaraladı. Olay sırasında dairenin penceresinden düşen Oğuzhan Ş. hayatını kaybetti. Yaralanan eski eşinin anne ve babası hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
27 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

TBMM'de başıboş köpek sorununu çözmeyi amaçlayan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, evladını kaybetmiş bir anneye milletvekilleri tarafından sözlü saldırıda bulunuldu. Antalya'da köpek saldırısı sonucu ölen Mahra Melin Pınar'ın annesi ve Ankara'da köpek saldırısı sonucu ağır yaralanan Tunahan Yılmaz'ın babası, milletvekillerinin hedefi oldu. Bu olay, TBMM'nin saygın imajına zarar verdi ve milletvekillerinin asgari nezaketten uzak davranışları eleştirildi.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim