Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun yeni zamlı fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
5 Eylül 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT), Imperial Tobacco ve TT sigara gruplarına zam yapıldığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son zammın TT grubuna geldiğini belirtti. Bu zamlar, sigara kullanıcılarını etkileyecek ve ekonomik yükü artıracak.
7 Temmuz 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 5 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere paket başı beş lira zam geldiğini belirtti. Bu zam, sigara kullanıcılarını ekonomik olarak etkileyecek ve sigara tüketimi üzerinde de etkili olabilir.
5 Ağustos 2024

TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasının ardından sigaradan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Bu artışın ardından sigara ve içki grupları fiyatlarını güncellemeye başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Jack grubunun zamlı fiyat listesini paylaştı.
5 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı kararıyla sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, düzenlemenin düşük fiyatlı sigara satışını zorlaştıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Güney Kore merkezli sigara üreticisi KT&G grubunun ürünlerine 3 lira zam yaptığını duyurdu. Zamlar yarından itibaren geçerli olacak. Bu zamla birlikte markanın en ucuz sigarası 61 lira, en pahalı sigarası ise 70 lira olacak.
2 Haziran 2024

Sigaradan alınan nispi vergi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Değişiklikle birlikte sigara firmalarının maliyet artışlarını fiyatlara daha az yansıtması bekleniyor.
14 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, X hesabından yaptığı paylaşımda bir rakı grubuna daha zam geldiğini duyurdu.
8 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Beylerbeyi rakı grubuna zam geldiğini duyurdu.
6 Temmuz 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT) ürünlerinin düşük kar marjı nedeniyle satılmayacağını açıkladı. Dündar, BAT'nin satış politikaları ve yüksek komisyonlar nedeniyle karlarının sıfıra indiğini belirtti. Yaklaşık iki hafta önce Kent Drange Blue ürününü boykot eden bayiler, olumsuz geçen görüşmeler sonucu BAT'nin tüm ürünlerini raflarından kaldırma kararı aldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu da boykota katılacağını duyurdu.
30 Nisan 2024

Kemer Group’un ithal ettiği viski, tekila, cin ve şaraplara zam yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı ve bu nedenle içkiden alınan ÖTV miktarı otomatik olarak artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından zamlı fiyatları duyurdu.
11 Temmuz 2024

TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasının ardından sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Bu artışın bir sonucu olarak, sigara ve içki grupları fiyat listelerini güncellemeye başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Rocks puro grubuna da zam geldiğini açıkladı.
5 Temmuz 2024

Benzine 1,33 TL ve motorine 1,21 TL indirim yapıldı. Yapılan indirimler sonrasında güncel benzin litre fiyatı 42,64 TL, motorin litre fiyatı ise 40,12 TL olarak belirlendi. Yılbaşından bu yana benzin fiyatları yüzde 23,34, motorin fiyatları ise yüzde 7,87 oranında artış göstermişti.
8 Mayıs 2024

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapıldı. Benzine 1 lira 25 kuruş, motorine ise 1 lira 21 kuruş indirim uygulanarak fiyatlar güncellendi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni fiyatlar belirlendi ve bu gece yarısından itibaren geçerli oldu. Bu düzenleme ile akaryakıt fiyatları yarından itibaren aynı fiyata satılacak.
7 Haziran 2024

Habertürk'ün haberine göre, motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 35 kuruş indirim uygulandı. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40 lira 66 kuruşa, Ankara'da ise 41 lira 44 kuruşa düştü. İki hafta önce motorine yapılan 2 lira 57 kuruşluk zamdan sonra ve geçen hafta yapılan 1 lira 21 kuruşluk indirimden sonra bu yeni indirim gerçekleşti.
1 Mart 2024

Ticaret Bakanlığı, e-ticarette iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasının bir yıl ertelendiğini duyurdu. Bu değişiklikle, tüketicilerin cayma haklarını herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin kullanmaya devam etmeleri sağlanacak. Bakanlık, bu düzenlemeyle tüketici mağduriyetlerini önlemeyi ve iç piyasayı korumayı hedefliyor. Yeni düzenlemeler 1 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
10 Ağustos 2024

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında bir zam yapılacağını duyurdu. Bu zam, cuma günü itibarıyla geçerli olacak. Bu artış, alkollü içecekler kategorisindeki fiyat dinamiklerini etkileyebilir ve tüketici harcamalarında değişikliklere yol açabilir.
23 Nisan 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Esse marka sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamma göre, Esse markasının en düşük fiyatlı sigarası 57 lira, en yüksek fiyatlı sigarası ise 67 lira oldu. Dündar, zamlı yeni fiyat listesini sosyal medya hesabından duyurdu.
13 Mayıs 2024

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, rakı fiyatlarına yüzde 5 oranında bir 'maliyet' zammı yapıldığını açıkladı. Aybaş, daha büyük zamların 1 Nisan itibarıyla beklenmesi gerektiğini belirtti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar da benzer bir açıklama yaparak, özellikle Efe Gold markasına zam geldiğini duyurdu ve asıl zamların seçimlerden sonra gerçekleşeceğini işaret etti.
21 Şubat 2024

Benzin fiyatlarına 1 lira 73 kuruş indirim yapıldı ve bu indirim pompa fiyatlarına yansıdı. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt litre fiyatları da açıklandı. Bu indirim, Türkiye genelinde akaryakıt tüketicilerini doğrudan etkiliyor.
6 Ağustos 2024
İşaretlediklerim