Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetme korkusuyla çok sayıda taahhütte bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve kendisinin de devlet terbiyesiyle yetiştiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken halkın yararına vaatlerde bulunmasını, daha önce yaşanan krizlerde halkın unutulduğunu ancak seçim zamanı hatırlandığını ima ederek eleştirdi.
21 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı ve seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı. Demirtaş, değişimin olmaması durumunda ekonomik ve demokratik bir felaket yaşanacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı yapılması gerektiğini ifade etti ve '1 nefes için 1 oy' sloganıyla seçmenlere seslendi.
26 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İmamoğlu ile Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşılmıştı. Saadet Partisi genel merkezinde toplanan Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nu aday olarak duyurdu ve Akşener bu duyuruyu destekleyerek olumlu bir mesaj paylaştı.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı için resmi aday olabilmek adına imza toplama sürecinde. Anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun önde olmasına rağmen, İnce ikinci turda kazanacağını iddia ediyor. Ancak gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadı. Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, İnce'nin bu ısrarına Twitter üzerinden bir mani paylaşarak tepki gösterdi. Erzincan'ın manisi, İnce'nin 2018 seçimlerindeki 'Adam kazandı' mesajına gönderme yapıyor.
24 Mart 2023

Müzisyen Hayko Cepkin, daha önce kararsız seçmenlere seslenmiş ve onlara sandıkta ne yapacaklarını bildiklerini söylemişti. Bu sözleri CHP'ye destek olarak yorumlanan Cepkin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, milletvekili seçimlerinde ise CHP, TİP veya İYİ Parti'ye oy vereceğini belirtti. Ayrıca, sanat ve müzik alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, muhalefetin başarısız olması durumunda en büyük muhalif olarak yer alacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, iktidarın seçim sürecinde dış güçlerin müdahalesine karşı çıkarken aslında dış güçlerden destek aldığını öne sürdü. Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden gelen mali desteği kabul ettiğini ve bu ülkelere teşekkür ziyaretleri yapacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın yeni anayasa önerisine ilişkin CHP'nin iş birliğine hazır olduğunu ifade etti, ancak iktidarın ve ittifak ortaklarının geçmişteki tutumlarına dikkat çekti.
4 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da aldığı kararla 4 Haziran öncesi çalışmaya başladığı tüm danışmanlarıyla yollarını ayırmıştı. Ardından Özgür Yici ve Mustafa Bilgiç'i başdanışman olarak görevlendirdi. Yici ve Bilgiç'in yerel seçimler ve kurultay sürecinde rol alacağı belirtildi. Kurban Bayramı sonrası CHP'de yeni görevlendirmelerin olması da bekleniyor.
23 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim