İtalya polisi, Sicilya Adası'nın doğusunda Akdeniz'de yaklaşık iki ton ağırlığında uyuşturucu paketleri ele geçirdi. Bu miktar, ülke tarihinde tek seferde ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı olarak kaydedildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık 400 milyon avro (8 milyar 482 milyon TL) olarak tahmin ediliyor. Paketlerin üzerindeki ışıklı sinyal cihazları, uyuşturucuların denize bırakılarak belirli bir gemi tarafından alınması planlandığını gösteriyor.
18 Nisan 2023

ABD'nin Texas eyaletinde 8 Temmuz'da meydana gelen 'kategori 1' şiddetindeki Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Kasırga, Houston başta olmak üzere birçok bölgede şiddetli rüzgar ve yağışlara neden oldu, caddeler su altında kaldı ve elektrik kesintileri yaşandı. Eyalet genelinde 3 milyon kişiyi etkileyen elektrik kesintileri için eyalet meclisinde bir komisyon kuruldu. Ayrıca, Houston'daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi.
26 Temmuz 2024

14 Mayıs'ta Myanmar'ın Arakan eyaleti ve Bangladeş'in Cox’s Bazar kentini vuran Mocha Kasırgası'nda en az 400 kişi öldü. Arakan Rohingya Ulusal Örgütü, bölgede büyük yıkıma ve 10 binden fazla evin zarar görmesine dikkat çekti. Myanmar ordusunun kasırgaya yeterli önlem almadığı ve afet müdahalesinde yetersiz kaldığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Bangladeş ve Myanmar'da yüz binlerce kişi tahliye edildi.
17 Mayıs 2023

ABD'nin Florida eyaletinde bir eve uzaydan düşen enkaz, evde hasara yol açtı. Aile, NASA'dan 80 bin dolar tazminat talep etti. NASA, cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atık olarak bırakılan bir kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Avukat, olayın aile üzerinde yarattığı stres ve etkiler için tazminat talep ettiklerini belirtti.
24 Haziran 2024

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Florida eyaletinde bir evin çatısına düşen ve büyük merak uyandıran 700 gram ağırlığındaki gizemli nesnenin, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ait bir uzay çöpü parçası olduğunu açıkladı. Nesne, 8 Mart'ta Alejandro Otero'nun evine düşmüş ve NASA tarafından yapılan incelemeler sonucu, 2021'den bu yana Dünya'nın yörüngesinde bulunan bir kargo paletine ait olduğu belirlenmiştir. Ev sahibi Otero, olayda kimsenin yaralanmamış olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.
16 Nisan 2024

Brezilya'nın güney bölgesinde etkili olan tropikal kasırga nedeniyle ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti. Bölge Valisi Eduardo Leite, 20'den fazla kasabada acil durum ilan ettiklerini ve 15 bin kişinin tahliye edildiğini belirtti. Kasırganın etkili olduğu 60 kasabada şiddetli rüzgar ve seller nedeniyle nehirlerin taştığı ve arama kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.
6 Eylül 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Suriye'de de etkili oldu ve en az 6 bin kişinin ölümüne yol açtı. Depremin ardından Suriye'nin kuzeybatısında kolera salgını başladı ve 2 kişi yaşamını yitirdi. Sivil savunma grubu, su şebekeleri ve altyapı sistemlerindeki hasar nedeniyle 568 kolera vakasının tespit edildiğini bildirdi. Reuters'ın önce 22 ölüm bildirdiği haber, daha sonra 2 olarak düzeltilmiştir.
28 Şubat 2023

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Florida eyaletinde bir evin çatısına düşen ve merak uyandıran 700 gram ağırlığındaki gizemli nesnenin, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ait bir 'uzay çöpü' parçası olduğunu açıkladı. Bu nesne, 8 Mart'ta Alejandro Otero'nun evinin çatısına düşmüş ve büyük ilgi çekmişti. NASA, nesnenin 2021'den bu yana Dünya'nın yörüngesine doğru hareket eden bir kargo paletine ait olduğunu ve şu anda analiz için Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunduğunu belirtti. Ev sahibi Otero, kimsenin yaralanmamış olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.
16 Nisan 2024

ABD'nin Florida eyaletinde, ağzında bir kadının gövdesinin alt kısmını taşıyan bir timsah öldürüldü. Timsahın taşıdığı insan kalıntısının 41 yaşındaki Sabrina Peckham'a ait olduğu belirlendi. Peckham'ın ölüm nedeni hala belirlenmeye çalışılıyor. Peckham'ın bir evsiz olduğu ve civardaki ormanlık alanda evsizlerin kurduğu bir kampta yaşadığı öğrenildi.
25 Eylül 2023

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Eski ABD başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'daki görevi bittikten sonra Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde sakladığı iddia edilen gizli belgelerle ilgili dava, Güney Florida Bölge Mahkemesi tarafından düşürüldü. Trump, FBI'ın evine yaptığı baskını siyasi olarak nitelendirmişti. Davanın düşürülmesi üzerine Trump, Truth Social platformunda ulusu birleştirme yolunda ilerlediklerini belirtti.
15 Temmuz 2024

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Narlı Mahallesi'nde plaj temizliği sırasında deniz çayırlarını söken iş makinesi operatörüne 774 bin lira ceza verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, operatör Tarık E’ye Çevre Kanunu’nun biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere yönelik yaptırımları kapsayan 20’inci maddesi gereğince bu cezayı uyguladı. Ayrıca, deniz çayırlarını kıyıdan söktüren ev sahipleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ev sahipleri, çocuklarının hastalanmaması için bu işlemi yaptıklarını belirtti.
5 Temmuz 2024

ABD'nin Florida eyaletinde, 18 yaşındaki Jazmin Paez isimli bir anne, üç yaşındaki oğlunu öldürmek için kiralık katil tutmaya çalıştı. Anne, bu amaçla bir 'sahte kiralık katil sitesi'ne başvurdu ve oğlunun fotoğraflarını ve cinayetin işleneceği adresi paylaştı. Site sahibinin durumu polise bildirmesi üzerine, anne gözaltına alındı ve çocuk koruma altına alındı.
20 Temmuz 2023

Kripto para analizi firması Elliptic'in raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Atomic Wallet isimli kripto para uygulamasından 5,500'den fazla dijital cüzdanı ele geçirerek 100 milyon dolardan fazla değerde dijital para çaldı. Korsanların 'Lazarus' adlı Kuzey Kore merkezli bir siber suç çetesine mensup oldukları tespit edildi. Atomic Wallet konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, daha önce sistemlerine sızıldığını kabul ederek Chainalysis ile anlaşmıştı. Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'nin dijital para hırsızlıklarını artırdığını ve çalınan paraların ülkenin yaptırımlar altındaki nükleer ve füze programlarına aktarıldığını iddia etti.
14 Haziran 2023

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, Freddy Kasırgası'nın yol açtığı yıkım sonucunda ölü sayısının bine yükseldiğini ve yarım milyondan fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. Kasırganın evler, köprüler, okullar ve iş yerlerini yıktığı, yollar ile enerji hatlarını ve tarım arazilerini hasarlandırdığı belirtildi. Ayrıca, kasırganın ekonomik hareketliliği de olumsuz etkilediği, özellikle tütün pazar sezonunun açılmasını sekteye uğrattığı ifade edildi. Mozambik ve Madagaskar'ın da kasırgadan olumsuz etkilendiği, Mozambik'te yaklaşık 70 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Dünya Meteoroloji Örgütü, Freddy Kasırgası'nın tarihin en uzun süren kasırgası olabileceğini duyurdu.
13 Nisan 2023

1 Haziran 2023 ile 8 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye'de 436 organize suç örgütü çökertilmiş ve bu operasyonlar sonucunda toplam 92 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur. Bu suç örgütlerinin büyük bir kısmı uyuşturucu, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı gibi faaliyetlerde bulunurken, 21 tanesi siber suçlarla ilgili soruşturulmuştur. Yabancı uyuşturucu baronları, Türkiye'de kara para aklama yöntemi olarak lüks gayrimenkuller satın almış, şirketler kurmuş ve değerli eşyalar edinmişlerdir. Operasyonlar sonucunda bu mal varlıklarına el konulmuştur.
17 Nisan 2024

Brezilya'nın Fortaleza Havalimanı'nda Türk jetinde 1,3 ton kokainle yakalanan iki Türk vatandaşı hakkındaki dava devam ediyor. Küçükçekmece 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuklu sanıklar Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve Brezilya'daki yargı süreci hakkında bilgi verildi. Mahkeme, Brezilya'daki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına ve bir sonraki duruşmanın 7 Temmuz'da yapılmasına hükmetti.
12 Nisan 2023

FBI, 'Hive' adlı fidye yazılım çetesinin 100 milyon dolardan fazla para topladığı internet sitesini çökerttiğini duyurdu. Operasyon, FBI Genel Merkezi'nin siber birimi, saha ofisi personeli ve yabancı kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. FBI, Avrupalı ortaklarıyla birlikte çetenin internet sitelerinin şifrelerini kırarak yazılımlarını ele geçirdi. Hive çetesi, daha önce ABD'deki bir hastanenin bilgisayar sistemine saldırarak 270 bin hastanın kişisel verilerini çalmış ve Mayıs 2021'de Colonial Pipeline şirketinin ağını ele geçirerek büyük bir yakıt boru hattının kapatılmasına neden olmuştu.
26 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, genellikle 'laboratuvarda yetiştirilen et' olarak bilinen 'kültür eti'nin üretim, satış, bulundurma ve dağıtımı yasaklandı. Florida Valisi Ron DeSantis, bu yasağı imzalayarak, dünyayı laboratuvarda yetiştirilen etlerle besleme planlarına karşı çıktığını belirtti. Benzer yasaklar diğer bazı eyaletlerde de tartışılıyor. Kültür eti, çevresel etkileri azaltma ve hayvan refahını artırma potansiyeli ile destekleniyor, ancak bazı muhafazakar eyaletlerdeki yasaklar bu yeni endüstrinin büyümesini engelleyebilir.
5 Mayıs 2024
İşaretlediklerim