İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Vezneciler-Hacıosman istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı açıklamada arızanın teknik bir sorun nedeniyle oluştuğunu belirtti. Arızanın giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
11 Eylül 2024

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresine yürümek isteyen işçi ve sendika üyelerine polis müdahale etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok noktası abluka altına alındı. Çeşitli gruplardan toplamda 53 kişi gözaltına alındı. Polis, müdahalelerde plastik mermi ve biber gazı kullanımı da dahil olmak üzere sert önlemler aldı.
1 Mayıs 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu duyurdu ve alternatif bir alanın kullanılacağını belirtti. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için büyük bir simgesel anlam taşımakta. Ancak, 2012 yılından bu yana burada kutlamalar yapılmamaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Taksim'de kutlama yapma isteğinin 1 Mayıs'ın dayanışma ruhuna zarar verdiğini ifade etti.
23 Nisan 2024

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü kentte ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. İBB'ye bağlı ulaşım araçları, 9 Eylül'de saat 06:00-16:00 arasında ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca, okulların açıldığı hafta boyunca 17 bin okul servisi trafiğe çıkacak ve bu servisler bir gün boyunca İSPARK'ı ücretsiz kullanabilecek. İBB, okulların açılmasıyla birlikte İETT'nin bin 716 ek sefer yapacağını ve Metro İstanbul'a 435 ilave sefer konulacağını duyurdu.
6 Eylül 2024

Bakırköy-Kirazlı metro hattının inşaatında son aşamalara gelindiği ve hattın yakında hizmete açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki hattın yedi istasyonu olduğunu ve toplam 16,9 kilometre tünel kazısı ile 17 kilometre demir yolu ray montajının tamamlandığını açıkladı. Hattın, İstanbul'un çeşitli noktaları arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beş ay içinde üç büyük metro hattının daha açılacağını duyurdu.
4 Mart 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası final maçını yayınlamasına izin vermedi. İBB'nin maçı yedi meydanda yayınlamak için başvurduğu, bunlardan altısının (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) onaylandığı belirtildi. Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin gerekçesi olarak, meydanın 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı belirtildi.
3 Eylül 2023

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları ve Moda Deniz Kulübü (MDK) Kabotaj Kupası Yat Yarışları dolayısıyla İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kapatma işlemi saat 07:10 itibarıyla başladı.
1 Temmuz 2023

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Maltepe-Adalar arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
11 Mart 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, 20 Nisan'dan 24 Nisan 07:00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve bazı köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yollar bu uygulamanın dışında tutulmuştur. Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediye toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz sağlanacak.
14 Nisan 2023

Turkcell, İstanbul'daki çalışanlarına teknik altyapı çalışmaları nedeniyle plazalara ve ofislere giriş yapılamayacağını bildirdi. Bu durum sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Şirket, seçim günü sağlıklı iletişim sağlamak ve güvenlik tedbirleri almak için böyle bir karar alındığını ve bu durumun her seçim döneminde rutin olarak yapıldığını açıkladı. Ayrıca, çalışanların seçim gecesi herhangi bir aksaklığa neden olmamaları hedeflendiği ve müşterileri etkileyen bir durum olmadığı belirtildi.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim