Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir mobilya işletmesinde çalışan E.K. (43), iş yerinde su sandığı kimyasal bir sıvıyı içti. Kimyasal sıvıyı içtikten kısa bir süre sonra fenalaşan E.K., iş yerindekilerin ihbarı üzerine sağlık ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.
4 Temmuz 2023

Ankara Valiliği, Beypazarı'nda bulunan bir kömür madeninde göçük olduğunu ve 15 işçinin yaralandığını duyurdu. Yaralanan işçilerden üçü hastanede gözetim altına alındı. Göçüğün, maden ocağı sahasındaki toprak çöküntüsü ve oluşan hava basıncı sebebiyle meydana geldiği belirtildi.
5 Ekim 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında bazı işçiler silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine özel harekat, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve çevre güvenliği alındı. Saldırganın talepleri henüz bilinmiyor ve rehinelerin yakınları fabrika önünde beklemekte. Fabrikada çalışan 400 kişiden 7'si rehin alınmış durumda. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde saldırganın 'Gazze için ya musalla ya ölüm' yazılı bir not bıraktığı görülüyor.
1 Şubat 2024

Erzincan İliç'te siyanür sızıntısı yaşanan ve maden ruhsatı iptal edilmeyen Kanadalı Anagold Madencilik şirketinin 7,2 milyon dolarlık vergi borcu, yeni yürürlüğe giren bir yasa uyarınca silindi. Şirket, vergi affı sayesinde önceki dönemlerden kalan 8,6 milyon dolarlık vergi borcunun yerine 1,4 milyon dolar ödedi. Çöpler Madeni, 2020'den bu yana yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir ve 334,6 milyon dolar kar elde etti. Geçen yıl siyanür sızıntısı sonucu çevre kirliliğine neden olan şirkete idari para cezası kesilmiş, ancak faaliyetlerine devam etmesine izin verilmişti.
14 Aralık 2023

Gaziantep'te 61 sağlık çalışanı, aynı yemek şirketinden gelen bir yemeği tükettikten sonra zehirlendi. Çalışanlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, çalışanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ekipleri, yemeğin yapıldığı yerle ilgili numune alım işlemlerine başladı.
5 Temmuz 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

Sakarya'da 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin şantiye alanında işçilerin kaldığı prefabrik yapının metal tavanı çöktü. Olayda 15 işçi yaralandı ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, sadece bir işçinin ayağında kırık tespit edildiği bildirildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olayla ilgili idari ve adli soruşturmaların yapılacağını belirtti.
14 Ağustos 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hastanın rahatsızlanması ve üç hastanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayın nedenini açıkladı. TTB, hastanede yapılan klima sistemleri çalışması sırasında antifriz maddesinin su sistemine karıştığını ve bu durumun diyaliz merkezinde kullanılan distile suyu etkilediğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın henüz yeterli bir açıklama yapmadığını vurgulayan TTB, hangi kimyasal bileşimin antifriz olarak kullanıldığının henüz öğrenilemediğini ifade etti.
29 Mayıs 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan iki işçi, kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından etkilenerek baygın halde foseptik çukurundan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, işçileri Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen işçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.
23 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Son bir yılda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, farklı sektörlerde çalışan binlerce işçi, yedikleri yemeklerden dolayı zehirlendi. Ankara Tabip Odası, 2023 yılı başından itibaren her ay hastanelere bu tür şikayetlerin geldiğini belirtiyor. Bu durum, özelleştirmeler, alt-işverenlik ilişkileri, maliyet hesapları ve denetimsizlik gibi faktörlerin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Kansu Yıldırım, işçilerin yediği yemeklerin sağlık ve hijyen standartları açısından sınıf mücadelesinin önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.
10 Mart 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında henüz nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre olayda 20 kişi yaralandı ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Fabrikadan yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görülebiliyor.
15 Eylül 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesinde, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileri, fabrika önünde 59 gündür eylem yapıyordu. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve işçiler oturma eylemine başladı. Polis, bir süre sonra işçilere müdahale ederek, aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçilerin eylemi 22 gündür devam ediyor. İşçiler, Ankara'da Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yaptıktan sonra, Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak istedi. Bir işçi, yüksek gerilim hattına tırmanarak 'Yaşamak istiyorum' dedi. Polis, eyleme müdahale ederek işçileri ters kelepçeyle gözaltına aldı.
17 Eylül 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024
İşaretlediklerim