Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesinde beIN Sports ve Saran Medya arasındaki rekabet sonucunda, ihale yine beIN Sports'a verildi. TFF, ihale iptalinin gerekçesini teklif bedellerinin yetersiz bulunmasına bağlamış, ancak Saran Holding en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz etmişti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedeflediği 150 milyon avro barajını son teklifiyle aştığını ve yayıncı olarak kalmaya devam edeceğini duyurdu.
1 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbide yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
23 Mayıs 2024

Futbolun Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 182 milyon dolarlık teklif ile beIN Media Group tarafından kazanıldı. İhale bedelinin yarısı güncel döviz kurundan, diğer yarısı ise 31,3 liralık sabit kurdan ödenecek. Yeni ihale sonucuyla birlikte yayın gelirleri artarken, gelir dağılımı Kulüpler Birliği tarafından belirlenecek. Eğer dağılım kıstaslarında bir değişiklik olmazsa, takımların kazancı yüzde 113 ila 141 oranında artacak.
5 Mart 2024

Galatasaray, Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olduğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Leicester City, Galatasaray'a 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i Galatasaray'a ödenecek.
26 Ağustos 2023

UEFA'nın 'Avrupa Kulüpleri Finansman ve Yatırım' raporuna göre, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, Avrupa'da öz sermayesinde en çok zarar eden 10 kulüp arasında yer alıyor. Listede ilk sırada 436 milyon avro ile Roma bulunurken, Beşiktaş 151 milyon avro zararla dördüncü, Trabzonspor 110 milyon avro ile beşinci, Galatasaray 109 milyon avro ile altıncı ve Fenerbahçe ise 82 milyon avro ile yedinci sırada yer aldı. Bu durum, Türk futbolunun finansal sıkıntılarının Avrupa çapında da dikkat çekici olduğunu gösteriyor.
19 Şubat 2024

Fenerbahçe, Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile resmi bir anlaşma imzaladı. Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza törenine binlerce taraftar katıldı. Mourinho, Fenerbahçe taraftarlarının tutkusunu hissettiğini ve bu tutkuyu en iyi hissedebileceği yerlerden birinde olduğunu belirtti. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun dünya çapında tanınan ve başarılı bir teknik direktör olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2024

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncusu Miha Zajc ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ayrıca İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Mert Müldür'ün de sözleşme imzalamak için İstanbul'a geleceği bildirildi. Fenerbahçe, Müldür'ün kalıcı transferi konusunda Sassuolo kulübü ve futbolcu ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Galatasaray, Alman kulübü Freiburg'dan Roland Sallai'yi transfer ettiğini açıkladı. Transfer bedeli olarak Freiburg'a dört sezona yayılmış dört taksitte toplam 6 milyon avro ödeneceği belirtildi. Sallai ile 2024-2025 sezonundan başlayarak dört sezon için yıllık net 2.5 milyon avro karşılığında anlaşma sağlandı. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
13 Eylül 2024

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu. Fenerbahçe, transferden bonuslar hariç 30 milyon avro kazandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Transfer bedeline ek olarak, futbolcunun performansına bağlı olarak 5 milyon avro artı bonus ve gelecekteki transferlerden yüzde 10 pay alacak. Ferdi Kadıoğlu için Brighton Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi.
27 Ağustos 2024

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

Fenerbahçe, Juventus'tan Filip Kostic'i kiralık olarak transfer ettiğini duyurdu. Kostic'i taşıyan uçak bu gece İstanbul'a inecek ve oyuncu sağlık kontrolleri ile ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet edildi. Geçen sezon 33 maçta 2 bin 107 dakika süre alan Kostic, takımına dört asistle katkı sağlamıştı.
8 Eylül 2024

Beşiktaş, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshettiğini açıkladı. Josef de Souza, Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşmaya varmıştır. Beşiktaş Kulübü, Josef de Souza'ya 2020-2021 sezonunda kazanılan Süper Lig, Türkiye Kupası ve 2021 Süper Kupa şampiyonluklarındaki katkıları için teşekkür etti ve gelecek kariyerinde başarılar diledi.
17 Şubat 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Fenerbahçe, savunma oyuncusu Serdar Aziz’in transfer görüşmeleri için kamptan ayrıldığını duyurdu. Avusturya’nın Bad Waltersdorf kasabasında yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Serdar Aziz’e teknik direktör Jose Mourinho ile görüşerek izin verdi. 33 yaşındaki savunma oyuncusunun yeni sezon planlamasında yer almayacağı belirtildi.
8 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lig maçlarının yayın hakları için düzenlediği ihale, Saran Medya ve beIN arasındaki rekabet sonucunda iptal edildi. TFF ve Kulüpler Birliği, ihale için yıllık en az 150 milyon avro talep ediyordu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın 5 yıllık anlaşma talep ederek teklifini yıllık ortalama 150 milyon avroya yükselttiğini, ancak TFF'nin beIN'den karşı teklif beklediğini bildirdi. İhalenin iptal edilmesinin nedeni olarak, iki firmanın da TFF'nin 'Rakam artırın' talebine yanaşmaması gösterildi.
29 Şubat 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını terk etmesi nedeniyle kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı ve üzerine 4 milyon TL para cezası verildi. Bu ceza, Fenerbahçe'nin maç sırasında aldığı kararlardan kaynaklanıyor.
11 Nisan 2024

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı kiraladığını duyurdu. Kulüp, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini belirtti. Geçen sezonu Manchester United'da geçiren Amrabat, tüm kulvarlarda 30 maça çıkmıştı.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim