Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de, sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentteki olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi. Bu durum, ilçelerdeki tüm okulları etkileyerek eğitim öğretime geçici bir duraklama getirdi.
13 Mayıs 2024

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Sahillerde görevli belediye cankurtaran ekipleri, kırmızı bayraklarla vatandaşları uyardı. Samsun Valiliği de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ve yarın denize girilmemesi uyarısında bulundu. Meteoroloji, beş ili 'sarı' kodla uyardı.
7 Temmuz 2024

Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı. Bağsaray Mahallesi’nden geçen Kocaman Irmağı taştı ve Evci ile Sakarlı ırmaklarının debileri yükseldi. Tarım arazileri su altında kalırken, sekiz büyükbaş hayvan suya kapıldı ancak sağ olarak bulundu. Yetkililer, vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı ve Sakarya ile Samsun’da denize girilmemesi için uyarılar yapıldı.
7 Temmuz 2024

Tokat'ta yaşanan deprem sonrasında, bölgedeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesine karar verildi. Bu karar, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği gözetilerek alındı. Depremin büyüklüğü ve hasar durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.
18 Nisan 2024

Hatay'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Antakya ve Defne ilçelerinde sele neden oldu. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapanırken, Antakya-Samandağ karayolunda araçlar suya gömüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. İki ilçede eğitime ara verildi.
26 Mayıs 2024

Ankara'da dün akşam başlayan ve bugün akşam saatlerinde tekrar etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, şehirdeki hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar su birikintileri nedeniyle kullanılamaz hale geldi, trafikte aksamalar meydana geldi ve bazı araçlar yolda kaldı. Ayrıca, Sıhhiye bölgesinde yol çökmesi gibi altyapı sorunları da yaşandı. Ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.
1 Mayıs 2024

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Kaymakamlıklar, tehlike arz eden bu durum nedeniyle üç ilçede denize girişe izin vermiyor. Sahillerdeki cankurtaran ekipleri, tehlikeyi belirtmek amacıyla bayrakları kırmızıya çevirdi. Rip dalgaları, deniz dip yapısının belirli bir şekilde olduğu bölgelerde görülen ve oldukça kuvvetli akıntılardır.
14 Temmuz 2024

Diyarbakır'da bir lise öğrencisinin velisi, 80 dakika süren blok derslerin öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını iddia ederek bu uygulamanın sonlandırılmasını talep etti. Talep, ilgili makamlar tarafından ciddiye alınmayınca veli, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. KDK, blok derslerin öğrenci merkezli aktif öğrenmeyi zorlaştırdığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne bu uygulamaya son verilmesi yönünde tavsiye kararı verdi.
11 Nisan 2024

Ankara'da meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu, şehrin birçok bölgesinde su birikintilerine ve sel oluşumuna neden oldu. Yağışlar, trafik akışını olumsuz etkileyerek bazı sürücülerin yolda kalmasına ve araçlarını park etmek zorunda kalmalarına sebep oldu. Çankaya'nın Beşevler semtinde ve Şentepe Pamuklar mahallesinde bazı sürücüler ve kuryeler mahsur kaldı. Vatandaşlar yağmurun dinmesini kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı.
30 Nisan 2024

Karabük Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullara çay makineleri ve ısıtıcıların kullanılmaması talimatını verdi. Öğretmenler, bu karara tepki göstererek ders anlatırken boğazlarının rahatlaması için çay içmenin önemli olduğunu belirtti. Eğitim-İş Karabük İl Başkanı Zeki Çelik ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, tasarruf tedbirlerinin öğretmenler ve diğer kamu çalışanları üzerinden yapılmasının adil olmadığını savundu. Öğretmenler, bu genelgenin geri çekilmesini talep ediyor.
29 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı için yayımladığı genelgeyle ilkokullarda sınav saatini kaldırdı ve süreç odaklı ölçme ve değerlendirme sistemine geçileceğini duyurdu. Ayrıca, öğrenci sayısının düşmesi durumunda sınıfların birleştirileceği belirtildi. Genelge, devlet okullarında kayıt ücreti adı altında zorunlu ücret alınmayacağını da vurguladı.
14 Ağustos 2024

İstanbul'da 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte şehir trafiğinde yoğunluk yaşanacağı öngörülerek, okulların ilk gün saat 10.00'da açılıp 15.00'te kapanmasına karar verildi. Bu değişiklik, 2 milyon 951 bin 685 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağı ve 16 bini aşkın öğrenci servisinin trafiğe çıkacağı göz önünde bulundurularak yapıldı. Valilik, bu düzenlemenin şehir trafiğini rahatlatmayı amaçladığını belirtti.
5 Eylül 2024

9. sınıflarda sınıfta kalma sorunu yaşanıyor. Önce '4 zayıfı olan sınıfta kalacak' denildi ve bu konuda bir yönetmelik çıkarıldı. Ancak, kalan öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle telafi düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Abbas Güçlü, bu durumun öğrencilerin akademik birikimlerini olumsuz etkilediğini ve mesleki eğitime erken yönlendirme gibi alternatif çözümler sunulması gerektiğini belirtiyor.
16 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari belediyesine kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da tüm eylem ve etkinlikler üç ila 10 gün süreyle yasaklandı.
4 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareketleri nedeniyle 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası verdi. Bakan Yusuf Tekin, özel okullarda asgari ücretin altında öğretmen çalıştırıldığını ve diğer iş hukuku ihlallerinin tespit edildiğini açıkladı. Bu tür uygulamaların tespiti için yapılan denetimler, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından planlanmaktadır.
30 Nisan 2024

Mardin Valiliği, kent merkezi ve tüm ilçelerde gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarını üç gün süreyle yasakladı. Yasak, 15-18 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak ve valilik ile kaymakamlığın uygun göreceği etkinlikler haricindeki tüm programları kapsayacak. Kararın, milli güvenlik, kamu düzeni ve anayasal sınırlandırmalar çerçevesinde alındığı belirtildi. Ayrıca, terör eylemlerinin ve suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve olası provokasyonların engellenmesi amacıyla bu yasaklama kararı alındığı ifade edildi.
15 Ağustos 2024

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci için bugün başladı. Dokuz gün sürecek olan tatil, öğrencilere bayram tatiliyle birleşik bir mola imkanı sunuyor. Öğrenciler, 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.
5 Nisan 2024

Dünya Bankası'nın raporuna göre, 2022'den bu yana dünya genelinde 400 milyon öğrenci iklim değişikliği nedeniyle eğitimden mahrum kaldı. Düşük gelirli ülkelerdeki çocuklar, daha zengin ülke çocuklarına göre her yıl ortalama 18 gün eğitim alamadı. Raporda, iklim değişikliğinin eğitim sistemleri üzerindeki olumsuz etkileri ve bu etkileri azaltmak için alınabilecek düşük maliyetli önlemler vurgulanıyor. Ayrıca, öğrencilerin iklim krizi konusunda bilgi ve beceri eksikliği yaşadığı belirtiliyor.
5 Eylül 2024

Eğitim Bakanlığı, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler sebebiyle okulların 1 Nisan Pazartesi günü tatil edileceğini duyurdu. Bu karar, seçimlerin okullarda yapılacak olmasından kaynaklanıyor. Bu durum, öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli için bir günlük tatil anlamına geliyor.
28 Mart 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), altı ildeki 30 okulun isminin 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle değiştirilmesini talep etti. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, valiliklere gönderdiği yazıda, kurum isimlerinin Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun olması gerektiğini hatırlattı. Türkçe olmayan isimlerin kanuna aykırı olduğu belirtilerek, yeni isim teklif edilmesi istendi.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim