Talim ve Terbiye Kurulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak yeni müfredatı onayladı. Müfredat, okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf, ortaokul 5’inci sınıf ve lise 9’uncu sınıftan itibaren uygulanacak. Yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüş ve önerilerine sunulmuş ve 67 bin 284 görüş ve öneri alınmıştır. Bu öneriler doğrultusunda bazı değişiklikler yapılarak müfredat nihai hale getirilmiştir.
24 Mayıs 2024

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında bir artış gerçekleştirildi. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüklerinde geçici görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretleri de haftada dokuz saat artırıldı.
11 Kasım 2023

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda, fahiş fiyat ve stokçuluk uygulamalarının bir yıl içinde tekrarlanması durumunda, önceki cezanın iki katı kadar idari para cezası verilmesine karar verildi. Bu karar, Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte yapılan bir değişiklikle resmileşti. Yeni düzenleme, idari para cezalarının bir takvim yılı içinde tekrarlanan aykırılıklar için artırılmasını öngörüyor.
15 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerle, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. Ayrıca, öğretmenlerin haftalık ders programları yapılırken engelli öğretmenlerin, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan öğretmenlerin ve 36 ayını doldurmamış çocuğu olan öğretmenlerin durumları dikkate alınacak. Doğum yapan öğretmenlerin nöbet tutmama hakkı 2 yıla çıkarıldı.
14 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

2024-YKS oturumlarına ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM’nin internet sitesinde erişime açıldı. Bu gelişme, sınava giren öğrencilerin sonuçlarını kontrol etmeleri ve sınav performanslarını değerlendirmeleri için önemli bir adım olarak görülüyor. Öğrenciler, ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden bu bilgilere ulaşabilirler.
9 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yarın yapılacak merkezi sınava katılacak öğrenci ve görevlilere, 07.30 ile 15.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma imkanı sağlayacak. Öğrenciler ve görevliler, sınav giriş belgelerini veya görev belgelerini göstererek, İstanbulkart kullanmadan otobüs, metro, tramvay, füniküler, vapur ve deniz motorları gibi toplu ulaşım araçlarından faydalanabilecekler.
3 Haziran 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel haklar tanıdı. Bu haklar arasında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağına üniversite senatolarının karar vermesi, talep eden öğrencilere kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı tanınması ve talep eden öğrencilere bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınması yer alıyor.
8 Eylül 2023

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlere katılabilecek 36 siyasi partinin listesini ve seçim gününe dair uygulama ve yasakları Resmi Gazete'de yayımladı. Seçim günü alkollü içki satışı, silah taşıma, umumi eğlence yerlerinin açık olması yasaklanacak ve saat 18:00'a kadar basın yayın organlarında seçim ve sonuçlarına ilişkin tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Oy verme saatleri ülke genelinde 08:00 ile 17:00 arasında olacak ve bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı belirlendi.
12 Mart 2023

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. TYT'de adaylara Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri alanlarında toplam 120 soru yöneltildi ve sınav süresi 165 dakika olarak belirlendi. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleştirilecek.
17 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına yapılan itirazları, 2017 anayasa değişikliği sonrası 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladıklarını' belirterek reddetti. Erdoğan ve AKP'li yetkililer, 2014'teki seçimin eski, 2018'deki seçimin ise yeni sistemle yapıldığını ve bu nedenle üçüncü dönem adaylığının önünde bir engel olmadığını savunuyorlar. Ancak ilgili kanunda 'sıfırlanma'ya dair bir madde bulunmuyor.
3 Nisan 2023

Merkez Bankası'nın ilk tur seçimler sonrası getirdiği düzenlemeler bankacılık sektörünü etkilemeye devam ediyor. 15 Mayıs'ta uygulamaya konan ve dört gün sonra kaldırılan kredi kartı nakit avans ve kuyum harcamalarına yönelik düzenlemenin yanı sıra, gerçek kişiler için TL mevduat dönüşüm oranı ek hedefi de sektörü zorluyor. Bankalar, kur korumalı mevduata yüksek faiz verme ile sabit kuponlu tahvil alımı arasında karar vermek için risk analizi yapıyor.
23 Mayıs 2023

AKP'nin yeni müfredatı, 10 gün askıda tutulduktan sonra bu eğitim yılında uygulanmak üzere onaylandı. Yeni düzenlemeye göre, öğretmen adayları KPSS sonrası Milli Eğitim Akademisi'nden geçmek zorunda kalacak. Bu akademi, ümmetçi ve partizan öğretmen kadrolarını oluşturmayı hedefliyor. Yazar, bu düzenlemelerin ülkenin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini savunuyor.
10 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını yeniden uygulamaya koyacaklarını ve devamsızlık affını kaldıracaklarını belirtti. Ayrıca, özellikle pandemi ve deprem sürecinde artan açık liseye geçişlerin zorlaştırılacağını ifade etti. Tekin, bu konuda mevzuat değişiklikleri yapılacağını ve özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye erişim süreçlerini zorlaştırarak, izinsiz kurslarla mücadele edeceklerini söyledi.
16 Ağustos 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvuru süreci 25 Mart'ta başladı ve 28 Mart'a kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi, mobil uygulaması veya başvuru merkezleri üzerinden yapabilecek. Daha önce yapılan başvurular geçerli olacak. Bu sürecin, yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere yönelik YKS şartı nedeniyle getirildiği belirtildi.
25 Mart 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının e-devlet üzerinden erişime açıldığını bildirdi. Bakan Bak, öğrencilere 19 Kasım saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerektiğini hatırlattı. Sonuçların duyurusu Bakan'ın Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
13 Kasım 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı genel seçimlerin sandıklarının kapanmasının ardından, Ankara Kızılay'da bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına giden yollar trafiğe kapatıldı. Sadece Turkuaz Basın Kartı'na sahip gazetecilerin güvenlik denetiminden sonra binaya girişine izin veriliyor.
14 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart seçimlerine yönelik dört partiden gelen altı itirazın kabul edildiğini açıkladı. AKP ve Dem Parti'den ikişer, CHP ve MHP'den ise birer itiraz kabul gördü. Yener, 2019 seçimleri ile 2024 seçimleri arasındaki itiraz süreçlerinde büyük bir fark olmadığını belirtti. Kayseri, Şanlıurfa, Edirne ve Sivas'ta belirli bölgelerde seçimlerin yeniden yapılacağı, yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da gerçekleşeceği duyuruldu.
11 Nisan 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran'da düzenlenecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 26 Şubat'a kadar üç milyonun üzerinde aday başvurdu. Geç başvurular 5-7 Mart tarihleri arasında alınacak ve bu başvurular için ücret yüzde 50 daha fazla olacak. Geçen sene YKS'ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurmuştu. Aday sayısının netleşmesi için geç başvuruların tamamlanması bekleniyor.
1 Mart 2024

Ankara'da yaşayan görme engelli 8. sınıf öğrencisi Yağmur Büyükurvay, LGS sınavında yanlış kitapçık verilmesi nedeniyle hak kaybına uğradı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kılavuzuna göre, hiç görmeyen öğrencilere, şekil, grafik ve resim içeren sorular yerine betimlemeli soruların yer aldığı kitapçık verilmesi gerekiyor. Ancak Büyükurvay'a yanlış kitapçık verildi ve bu durum sınav performansını olumsuz etkiledi. Ailesi, durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi ancak sorunun çözülmesi için dava açmaları gerektiği söylendi. Aile, durumun düzeltilmesi için dava açtı.
30 Temmuz 2023
İşaretlediklerim