HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Amedspor hakkındaki olumsuz ifadelerine karşılık vererek Amedspor'un varlığını ve devam edeceğini belirtti. Bahçeli, Bursaspor taraftarlarını selamlayarak Amedspor'un adının geçmemesi gerektiğini ifade etmişti. Buldan, Amedspor'a yapılan saldırıyı kınayarak, takımın yalnız olmadığını ve seçimlerde Bahçeli'nin partisinin gideceğini iddia etti.
7 Mart 2023

Amedspor, Diyarbakır Stadyumu'ndaki saha tadilatının zamanında tamamlanmaması nedeniyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, maddi kayıplar nedeniyle tazminat davası açacaklarını ve ihmalden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Amedspor, saha tadilatı nedeniyle bazı maçlarını farklı şehirlerde oynamak zorunda kaldı ve bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.
19 Eylül 2024

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, sezonun son haftasında Menemen Belediyespor ile golsüz berabere kalarak şampiyon oldu ve 1'inci Lig'e yükselme hakkı kazandı. Amedspor'un en yakın rakibi Kastamonuspor ise Arnavutköy Belediyespor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Diyarbakır'da büyük bir coşkuyla kutlanan bu başarı için şehirdeki iki farklı noktaya dev ekranlar kuruldu ve 33 bin kişilik stadın kapasitesi yetersiz kaldı.
4 Mayıs 2024

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Diyarbakır'da Amedspor'un İstanbulspor ile oynayacağı maçı izlemek üzere kente geldi. Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ile yemekte bir araya geldi. Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Diyarbakır'daki ilk maça katılma sözünü yerine getirdi.
18 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Amedspor'un Diyarbakır'daki ilk maçına gideceğini açıkladı. Hacıosmanoğlu, futbolun adil yönetilmesi gerektiğini vurguladı ve yabancı kuralında kalıcı kararlar alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yasadışı bahisle mücadele edeceklerini ve etik kurallarına uyacaklarını belirtti.
7 Ağustos 2024

Ersun Yanal, bu yıl 1’inci Lig’e yükselen Amedspor'un yeni teknik direktörü oldu. Kulüp başkanı Aziz Elaldı, Yanal'ın futbol felsefesini ve başarılarını övdü. Yanal, Amedspor ile başlayacakları yolculuğun her dakikasının önemli ve değerli olduğunu belirtti. Anlaşma prensipte sağlandı ve bir yıllık sözleşme imzalanacak.
7 Haziran 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarları sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Bu sırada Fenerbahçe'nin Nijeryalı sağ beki Bright Osayi-Samuel, kendisine ve takım arkadaşlarına saldıran taraftarlara karşılık verdi. Osayi-Samuel'in bu eylemleri, hem Türkiye'de hem de dünyada sosyal medyada geniş yankı buldu. Olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamalarda, yaşananlar kınandı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.
18 Mart 2024

Bölgesel Amatör Lig'de Tekirdağ 100. Yıl ile Sarayspor 1953 arasındaki ligde kalma maçında büyük bir arbede yaşandı. Maçın son dakikalarında Sarayspor 1953'ün 1-0 önde olduğu sırada bir faul sonrası futbolcular arasında kavga çıktı. Yedek futbolcuların da karıştığı kavga polis müdahalesiyle sonlandırılmaya çalışıldı. Hakem, olaylar sonucunda toplam 16 futbolcuya kırmızı kart gösterdi ve maç tamamlanamadı.
22 Mayıs 2024

Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı için Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar tartışma konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın yeriyle ilgili çıkan tartışmalara son vererek karşılaşmanın planlandığı gibi Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı. TFF, benzer tartışmaların önüne geçmek için stadyum zeminleriyle ilgili denetim ve yaptırım çalışmalarını artırma kararı aldı.
13 Şubat 2024

Anagold maden şirketi, İliç bölgesinde köylüleri taşeron ve işçi olarak kullanarak ciddi bir ekonomik rant elde ediyor. Şirket, aynı zamanda Erzincanspor'a sponsor olmakta ve kamu kurumlarına bağışlarda bulunmaktadır. Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, yerel basının şirket hakkında olumsuz haber yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Bu durum, Anagold'a karşı bölgede ciddi bir muhalefetin oluşmasını engelliyor.
22 Şubat 2024

Erzincanspor'un finansal zorluklar ve liglerden çekilmesinin ardından, Erzincan'ın yeni şehir takımı olarak 24 Erzincanspor yükselişe geçti. Bu süreçte, dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ın etkisi büyük oldu. Kulüp adını değiştirerek 24 Erzincanspor oldu ve Anagold tarafından sponsorluk alarak ekonomik destek sağlandı. Anagold, yerel ve küresel işbirlikleriyle dikkat çeken bir şirket olup, Çalık Holding ile ortaklık yapmaktadır.
19 Şubat 2024

1’inci Lig’e yükselen Amedspor, İngiltere Championship kulübü Hull City’den Adama Traore’yi transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Amedspor'un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traore, daha önce Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’de forma giymiş ve Hatayspor’da da oynamıştı.
24 Haziran 2024

Borussia Dortmund taraftarları, kulübün silah üreticisi Rheinmetall ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını protesto etmeye hazırlanıyor. Taraftar grupları, kulübün bu anlaşma ile kendi değerlerinden vazgeçtiğini ve bir silah şirketinin imajını iyileştirmeye çalıştığını belirtti. Protestoların, Borussia Dortmund'un Eintracht Frankfurt ile oynayacağı sezonun ilk maçında gerçekleşmesi planlanıyor. Taraftarlardan döviz ve pankartlar hazırlamaları istendi.
21 Ağustos 2024

Britanya'da üç kız çocuğunun bıçakla öldürülmesinin ardından başlayan aşırı sağcı şiddet eylemlerine karşı birçok şehirde ırkçılık karşıtı barışçıl protestolar düzenleniyor. Saldırganın Britanyalı ve Müslüman olmadığı ortaya çıkmasına rağmen, sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler ve aşırı sağcı söylemler şiddet olaylarını tetikledi. Aşırı sağcı gruplar birçok şehirde dükkanları yağmaladı, araçları ve binaları ateşe verdi. Buna karşılık, on binlerce ırkçılık karşıtı protestocu Londra, Bristol, Brighton ve Newcastle gibi şehirlerde barışçıl gösteriler düzenledi.
8 Ağustos 2024

İtalya Serie A'da mücadele eden Napoli takımı, Brezilyalı takım arkadaşları Juan Jesus'a yapılan ırkçılık sebebiyle bir protesto gerçekleştirdi. Takım, Atalanta maçı öncesinde diz çökerek Juan Jesus'a destek verdi. Bu eylem, ABD'de ırkçılık karşıtlığını sembolize eden bir hareket olarak biliniyor. Juan Jesus, daha önce Inter-Napoli maçında Interli Francesco Acerbi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etmiş, ancak Acerbi bu iddialar nedeniyle herhangi bir ceza almamıştı.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim