CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki gazetecilerin travma yaşayan çocuklara mikrofon uzatmasını eleştirdi ve medya mensuplarına daha fazla hassasiyet göstermeleri çağrısında bulundu. Sosyal medya kullanıcıları da 'Acı pornosuna son verin' şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Kılıçdaroğlu, çocukların depremin yarattığı travmalardan korunması gerektiğini ve medyanın bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
25 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyada kendisini eleştirenlere ve özellikle komedyen Şahan Gökbakar ile girdiği polemikler gündem oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın sosyal medya üslubunu eleştirerek, işine odaklanması gerektiğini belirtti ve Kınık'ın avukatı veya basın danışmanının açıklama yapması gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, '#SanaSöz yine baharlar gelecek...' notuyla bir seçim kampanyası videosu yayınladı. Videoda, umut ve bahar temaları üzerinden Türkiye'nin geleceğine dair olumlu mesajlar veriliyor ve siyasi nedenlerle görevden alınan akademisyenlerin geri döneceği, futbol tribünlerindeki protestolar ve iptal edilen konserler gibi konulara değiniliyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya mesajlarına Millet İttifakı liderleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir törende CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını iddia etti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya Beylikdüzü Belediyesi'nin İskenderun'da inşa edip devlete teslim ettiği çadır kent örneğiyle yanıt vererek, devletçilik anlayışını eleştirdi ve parti devleti uygulamalarının son bulacağını ifade etti.
25 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Selo' diyerek yaptığı eleştirilere Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan, Demirtaş'ı ve onun serbest bırakılması vaadinde bulunan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. Demirtaş, seçmenlere seslenerek, bu tehdit ve hakaretlere cevabın sandıkta verilmesi gerektiğini belirtti ve Yeşil Sol Parti'yi etiketleyerek destek çağrısında bulundu.
16 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında seviyeli siyaset yürüteceklerini belirtti. Ancak bu açıklama, Erdoğan'ın geçmişte kullandığı sert ifadeleri akıllara getirdi. Erdoğan, deprem döneminde hükümeti eleştirenlere, muhalefete ve Gezi eylemleri hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bu ifadeler arasında 'namussuz', 'çakal', 'gafil', 'namert', 'sefil kifayetsiz', 'çürük', 'sürtük' gibi sözler yer almıştı.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

CHP İstanbul üçüncü bölge milletvekili olarak Meclis’e giren Türkan Elçi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından umutsuzluğa kapılan seçmenlere Twitter üzerinden seslenerek, mücadelelerinin kolay olmadığını ve hayal ettikleri dünyaya ulaşmak için yola devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Öldürülen Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi'nin eşi olan Türkan Elçi, CHP'ye katıldıktan sonra milletvekili adayı gösterilmiş ve Meclis'e girmeyi başarmıştır.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Yaşar Okuyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale tarafından eleştirildi. Özlale, Kılıçdaroğlu'nu iktidarı eleştirdikleri noktalarda benzer davranmakla suçladı. İYİ Parti'den diğer isimler de görüşmeye tepki gösterdi. Daha önce Okuyan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini iddia etmiş, ancak bu iddia reddedilmişti.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve yaşanan hayal kırıklığını TV100 programcılarına yaptığı açıklamada ele aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki rekabetin sadece Erdoğan ile değil, devletin tüm imkanlarına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu ve CHP'nin daha fazla büyükşehir belediyesi kazanacağını ifade etti.
7 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, depremle ilgili belediye başkanlarıyla iletişime geçtiğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. AK Parti milletvekili Yakup Taş'ın durumu hakkında bilgi aldığını ve Malatya Gündüz Bakımevi'ndeki durumla ilgili talimat verdiğini ifade etti. Ayrıca, AFAD'dan randevu talebinde bulunduğunu ancak henüz bir dönüş almadığını, ancak bunun şu an için önemli olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine en kısa sürede ziyarette bulunacağını da ekledi.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki hak ihlallerini hatırlatan sözlerine karşı Erdoğan, Tanrıkulu'nun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konunun TBMM'ye gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtmişti.
11 Eylül 2023

CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve milletvekili adayı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis göreve başladığında sona erecek. Kılıçdaroğlu, 2002'den beri milletvekili olarak dokunulmazlık hakkına sahipti. 2016'da yapılan Anayasa değişikliği sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin eski dosyaları arasında Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi bulunuyordu. DW Türkçe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira' iddiasıyla hazırlanan 16 fezleke bulunmakta ve bu fezlekeler dava haline getirilirse Kılıçdaroğlu mahkemeye çıkabilir.
30 Mayıs 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını engellemeye çalışan iktidara yakın sermaye grupları, Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak'ı 'beşli çete' ile görüştüğü iddialarıyla hedef aldı. Diken, bu iddiaların Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini ve Toprak'ın yıpratılmasının planlandığını belirtti. İddiaların kaynağını sorgulayan gazeteciler, iddia edilen görüşme tarihinde Toprak'ın Kılıçdaroğlu ile Giresun'da olduğunu öğrendi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kurmayının arkasında durduğunu ve operasyonun arkasındaki kişileri bildiğini ifade etti.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim