Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları müdahale ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim alanlarına ulaşırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
8 Ağustos 2024

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçeleri arasında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edilmiş, Adnan Menderes Havalimanı'nda bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşanmıştır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına müdahale eden araçlar ve ekipler hakkında bilgi paylaşmıştır.
19 Temmuz 2024

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Denizova Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla yayılıyor ve yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.
7 Eylül 2024

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan yandı. Yangın Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda başladı ve tedbir amaçlı dört köy tahliye edildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ve araştırmalar devam ediyor. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yangında can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.
20 Ağustos 2024

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Karakaya köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye bir helikopter, yedi arazöz ve bir su ikmal aracıyla 50 personel sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
21 Ağustos 2024

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor. Yangının Kazdağları Milli Parkı’na girişlerin yasaklanmasına ve Çankırı ile Muğla'daki diğer yangınlarla ilgili endişelere yol açtığı belirtiliyor.
21 Ağustos 2024

Bursa'nın İznik ilçesinde, Mecidiye Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını başladı. Yangın, ilçe merkezinden de görülebilen yoğun dumanlara neden oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
27 Ağustos 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alandaki beş ayrı noktada yangın çıkaran S.Ç, jandarma tarafından suçüstü yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Kargıcak Mahallesi'nde meydana geldi.
1 Eylül 2024

Hatay’ın Antakya ilçesinde ormanlık bir alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına yedi arazöz ve dört su tankeri ile müdahale ediliyor. Muğla’da ise 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yandığı belirtildi.
11 Eylül 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, kampüsteki doğal yaşam alanında bulunan hayvanlar tahliye edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının kontrol altına alınması için hızlı müdahale gerektiğini belirtti. Yangın nedeniyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bazı hastalar taburcu edildi.
30 Haziran 2024
İşaretlediklerim