İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, yüzde 25'lik hissesinin İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe'e satıldığını açıkladı. Ratcliffe'in petrokimya şirketi INEOS, kulübün hisselerini 1,25 milyar sterline (46,2 milyar lira) satın aldı ve futbol operasyonlarında da etkin bir rol alacak. Ayrıca, Ratcliffe Old Trafford Stadı'na 236 milyon sterlinlik yatırım yapmayı taahhüt etti. Manchester United, mali durumunu iyileştirmek amacıyla son bir yıldır hisse satışı da dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri değerlendiriyordu.
25 Aralık 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'nde, 2019'da heyelan riski nedeniyle boşaltılan 10 binadan biri, kar sularının erimesi sonucu oluşan yeni heyelanlar nedeniyle yan yattı. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken, AFAD Müdürü Osman Işık, bölgede yaklaşık 250 dönüm tarım arazisinin de heyelandan etkilendiğini ve uzman ekiplerle çalışmaların başlatılacağını belirtti.
3 Nisan 2023

Pendik Belediyesi, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun 'dostu' olarak tanımladığı İsak Baydaroğlu'nun şirketi RNA İletişim'e 'Şahitlik Filmleri Yapımı' adlı 1 milyon 375 bin liralık ihaleyi pazarlık usulüyle verdi. RNA İletişim, 2011'den bu yana 65 ihale almış ve bunların 58'i pazarlık usulüyle gerçekleşmiş. İhalelerin büyük bir kısmı İstanbul ve Kocaeli'deki AKP'li belediyelerden alınmış ve toplam değeri 23 milyon 613 bin lira olarak belirtilmiş.
13 Aralık 2023

ABD Adalet Bakanlığı, İsviçre'nin en büyük bankası UBS'nin 2006 ve 2007'de ihraç edilen 40 konut ipoteğine dayalı menkul kıymet satışıyla bağlantılı olarak yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla ilgili olarak 1,435 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiğini duyurdu. Bu iddialarla ilgili olarak 2018'de açılan davanın sonuçlandığı belirtildi. Ancak, Adalet Bakanlığı, uzlaştırmada karara bağlanan iddiaların sadece iddia niteliğinde olduğunu ve herhangi bir sorumluluk tespiti yapılmadığını belirtti.
14 Ağustos 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adıyaman ziyaretinde Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost'tan depremzedeler için yapılacak konutlar hakkında bilgi aldı. Dost, Kahta ilçesindeki konutların maliyetinin devletin açıkladığı rakamların iki katına ihale edildiğini belirtti. Babacan, inşaat maliyetlerinin lüks bir otel yapımıyla kıyaslandığında dahi yüksek olduğunu ifade etti. Bakanlık, konutlar için hak sahiplerine iki yılı ödemesiz, toplam 20 yıl faizsiz vade imkanı sağlayacağını duyurdu.
13 Mart 2023

İstanbul'da bulunan özel üyelik sistemine sahip sosyal kulüp Soho House, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası depremzedelere yardım amacıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, menüdeki köfte ve mantıdan elde edilecek gelirin depremzedelere gönderileceği ve üyelerin sıcak çay eşliğinde atkı ve bere örme etkinliğine davet edildiği duyuruldu. Ancak bu kampanya, kulüp üyeleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından yetersiz ve samimiyetsiz bulunarak eleştirildi. Soho House kurucu üyesi Demirhan Büyükozcü ve modacı Burcu Tandoğan da kampanyaya tepki gösterenler arasında yer aldı.
19 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında verilen kira desteği miktarlarını artırdı. 2024 yılı için İstanbul'da kira desteği 5 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 4 bin 500 lira, diğer büyükşehirlerde 3 bin 750 lira, diğer illerde ise 3 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca kiracılar ve konutta oturma hakkı bulunan kişilere de bir defaya mahsus ödemeler yapılacak. İstanbul'da kiracılara 11 bin lira, diğer büyükşehirlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde ise 6 bin lira ödeme yapılacak.
10 Ocak 2024

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, 33 yaşındaki David Crowe tarafından New York'taki evinin çevresinde gizlice takip edilip taciz edildi. Crowe, polis tarafından tutuklandı. Görgü tanıkları, Crowe'un uzun süredir Swift'in evini gözetlediğini belirtti. New York Polis Departmanı, Crowe'un taciz ve gizli takip suçlarından suçlandığını açıkladı. Swift ve menajerinin konu hakkında henüz bir açıklama yapmadığı belirtildi.
23 Ocak 2024

Ateş Alpar, Bengü Karaduman, Kerem Ozan Bayraktar ve Yaşam Şaşmazer, İstanbul Bienali'ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bienal küratörlüğüne Defne Ayas'ı getirme kararını değiştirerek Iwona Blazwick'i ataması sonrası başlayan tartışmaların bir sonucu. Sanatçılar, bienal ve çevresindeki kutuplaşmaların sanat üretimi ve paylaşımı için elverişli bir zemin sunmadığını belirtti.
23 Ekim 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı, ilçe belediyesinde yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, mali değeri yaklaşık 8 milyar 640 milyon lira olan 144 villanın yıkılmasını talep etti. Soruşturma, CHP'li belediye aleyhine 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla ilerliyor ve bu kapsamda 22 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'ne yapılan talepte, villaların olası bir İstanbul depremi durumunda halkın can güvenliğini riske atacağı belirtildi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de şüpheli taraflar arasında olduğu vurgulandı.
20 Ocak 2024

Seçimlerin ardından iktidarın döviz kurlarını serbest bırakmasıyla kurlar rekor seviyelere ulaştı. Emlak sektörü uzmanları, bu durumun maliyetleri artırarak enflasyonu körükleyeceğini ve konut fiyatlarında yüzde 20'ye varan artışlara yol açabileceğini ifade etti. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, sektörün dolar kurunu 23-24 lira seviyelerinde sabitlediğini, ancak dolar kurunun 27-28 lira seviyelerine çıkması halinde gayrimenkul fiyatlarının yüzde 20 artacağını belirtti.
12 Haziran 2023

İstanbul Planlama Ajansı'nın araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti aylık 38 bin 828 lira olarak belirlendi. Bu maliyet, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 73,24 artış gösterdi. Temmuz ayında yaşam maliyeti, hazirana göre 3 bin 448 lira arttı. Hanelerin sık kullandığı ürünler arasında en yüksek fiyat artışı yüzde 94,31 ile zeytinyağı fiyatlarında görüldü.
4 Ağustos 2023

Norveç'in Jomfruland Adası'nda, evinin bahçesinde kaybettiği altın küpeyi arayan bir aile, Viking dönemine ait olduğu düşünülen bir mezar parçası ve yuvarlak kemer tokası buldu. Uzmanlar, buluntuların 9'uncu yüzyılda yaşamış bir kadının cenazesine ait olduğunu değerlendiriyor. Aile, buldukları kalıntıları resmi makamlara teslim etti.
29 Eylül 2023

JK Rowling'in Harry Potter serisinin bazı bölümlerini yazdığı Edinburgh'daki Elephant House kafesi, 2021 yılında çıkan yangından üç yıl sonra yeniden açılacak. Kafenin sahibi David Taylor, yenileme çalışmalarının yaklaşık 1 milyon sterline mal olacağını ve 2024 yazına kadar açmayı umduğunu belirtti. Rowling'in kitaplarını yazdığı masa yangından kurtarılarak restore edildi ve şu anda Victoria Caddesi'ndeki ikinci bir kafede sergileniyor. Masa, kafe yeniden açıldığında orijinal konumuna geri taşınacak.
24 Aralık 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) Avrupa Birliği'nin desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden dört proje, 11 milyon liralık desteğe hak kazandı. Desteklenen projeler arasında, deprem bölgesinde bir yapının kültür-sanat mekânına dönüştürülmesi, bir festival oluşumu, dezavantajlı grupların kültür ve sanata erişimini artırmaya yönelik bir mekân dönüşüm tasarımı ve şehirler arasında sanatçı değişimini teşvik etme bulunuyor. Ortaklaşa Hibe Programı, iki ayrı dönemde toplam 1,3 milyon avro hibe desteği sağlayacak.
26 Eylül 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Mey Diageo markasına ait alkollü içeceklerin fiyatlarında artış olduğunu açıkladı. Twitter üzerinden paylaşılan fiyat listesine göre Yeni Rakı 1937'nin 70 cl şişesi 429 TL, Tekirdağ Rakısı'nın aynı boy şişesi 459 TL, Johnnie Walker Red Label viskinin 70 cl şişesi 525 TL ve İstanblue Vodka'nın 70 cl şişesi 369 TL olarak belirlendi.
4 Mayıs 2023

2013'te faaliyete geçen İstanbul Beyoğlu'ndaki Park Otel'in imar planları ve inşaat ruhsatı, Danıştay tarafından iptal edildi. Otelin yüksekliği ve zemin katının altında bulunan yedi katın emsal hesabına dahil edilmemesi nedeniyle inşaat ruhsatının şehircilik ilke planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca, otelin bodrum katlarının kullanım kararları ve yapılaşma hakları yoğunluk artışına yol açarak sosyal ve teknik altyapıya yük getirdiği ve kentsel maliyetleri artırdığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

Darbe girişiminden sonra boşaltılan İstanbul'daki askeri alanlardan Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasına TRT kampüsü ve film platosu için yeni bir imar planı hazırlandı. İmar planları daha önce iki kez idare mahkemeleri tarafından iptal edilmişti. Yeni planda inşaat alanı oranı 1'den 0,8'e çekildi, ancak yapı yüksekliği hâlâ 36,5 metre. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın askıya çıkardığı yeni imar planında idari ve teknik hizmet alanları, set alanları ve otoparklar yer alıyor.
6 Eylül 2023

Birleşik Krallık'ta Amanda Lawler isimli bir kadın, evlerinin ikinci banyosu için süs eşyası olarak 8,5 sterline satın aldığı vazonun, Ming Hanedanı dönemine ait bir antika olduğunu öğrendi. Lawler, bir televizyon programında gördüğü ve vazosuna benzeyen bir vazonun 10 bin sterline değer biçildiğini fark etti ve bir uzmanla görüşerek kendi vazosunun değerini öğrendi. Vazo, 3 ila 4 bin sterlin değer biçilerek müzayedeye çıkarıldı ve 3 bin 400 sterline satıldı. Lawler, kazanılan paranın büyük bir kısmını kızına vereceğini belirtti.
14 Temmuz 2023

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern, İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni binasını 4 Mayıs Perşembe günü sanatseverlere açıyor. Yeni binada sergi alanları, eğitim atölyeleri, sinema, kütüphane ve diğer etkinlik alanları bulunuyor. Uluslararası yayınlar tarafından 2023'te ziyaret edilmesi gereken yerler listesine alınan müze, beş yeni sergiyle ziyaretçilere kapılarını açacak. Ayrıca, müze binası ve dış etkinlik alanı, yerli ve yabancı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor.
3 Mayıs 2023
İşaretlediklerim