Tripadvisor, 2024 yılı için dünyanın en iyi turistik cazibe merkezlerini sıraladı ve ABD'nin New York eyaletindeki Empire State Binası'nı ilk kez bir numaralı cazibe merkezi olarak seçti. Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi ikinci sıraya gerilerken, Hollanda Amsterdam'daki Anne Frank Evi üçüncü sırada yer aldı. İlk 10'da ayrıca Sagrada Familia, Cayman Kristal Mağaraları ve Roma'daki Kolezyum gibi önemli turistik yerler de bulunuyor.
26 Haziran 2024

New York şehrinde yapılan son sayımlara göre evsiz insan sayısı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Evsiz sayısı geçen yıla göre yüzde 2,4 artarak 4 bin 140 kişiye çıktı. Bu artış, şehrin her gece 70 bin kadar göçmene barınak sağlamakta zorlandığı bir dönemde gerçekleşti. Geçen ay, tek başına yaşayan yetişkin göçmenlerin barınaklarda kalma süresine 30 günlük bir sınırlama getirilmişti.
17 Haziran 2024

Vedat Milor, Madrid'in kültür, sanat, tarih zenginliği ve güvenli yürüyüş alanlarıyla yaşam kalitesi açısından ilk sıraya konulabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Madrid'de deneyimlediği çeşitli restoranları ve bu mekanlardaki yemeklerin kalitesini, atmosferi ve fiyat aralığını değerlendiriyor. Milor, deniz ürünlerinden geleneksel İspanyol mutfağına, modern gastronomiye kadar geniş bir yelpazede restoranları inceliyor ve her birinin öne çıkan özelliklerini paylaşıyor.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim