Dünya Kupası kutlamaları sırasında İspanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Luis Rubiales, kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmiştir. İspanyol savcılar, Rubiales'e 'öpüşme' suçundan bir yıl ve 'zorlama' suçundan 18 ay olmak üzere toplamda 2,5 yıl hapis cezası talep etmektedir. Ayrıca, Rubiales'in Hermoso'ya en az 50 bin avro tazminat ödemesi talep edilmektedir.
28 Mart 2024

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

İstanbul Anadolu başsavcılığında görevli savcı Şaben Bağrıaçık, bir katibi taciz ettiği iddiasıyla yargılandı ve İstanbul 40'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iki dakikalık müzakere sonucunda beraat etti. Duruşma savcısı Abdullah Gül, cinsel taciz suçunu işlediğine dair somut delil bulunmaması nedeniyle sanığın beraatini talep etti. Mahkeme, 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereğince beraat kararı verdi ve kararın bir örneğinin Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderilmesine karar verdi.
25 Mayıs 2023

Ticaret Bakanlığı, çifte fatura düzenlediği tespit edilen sigara firmalarına 215 milyon lira ek vergi tahakkuku ve idari para cezası uyguladığını duyurdu. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda, sahte ve düşük kıymetlerle ithal edilen tütün ve filtre gibi sigara hammaddesi cinsi eşyalar için çifte fatura düzenlendiği ve gümrük idarelerine düşük tutarlı faturaların ibraz edildiği belirlendi. Bu durum sonucunda firmalara, 53 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 162 milyon lira idari para cezası olmak üzere toplamda 215 milyon lira ceza kesildi.
16 Ekim 2023

Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 2022'de Barselona'daki bir gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katalonya'daki yüksek mahkeme ayrıca Alves'in mağdura 150 bin avro tazminat ödemesine karar verdi. Alves, 30 Aralık 2022'de 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış ve 20 Ocak'ta tutuklanmıştı. Savcılık, Alves için dokuz yıl hapis cezası talep etmişti.
22 Şubat 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık davasında zarar gören 'iddia sahipleri'nin zararlarını neden karşılamayacağını açıkladı. Banka, ödeme yapılması durumunda zimmet suçu oluşacağını belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporu ve savcılığın takipsizlik kararı sonrası, bankanın dolandırıcılık olayındaki sorumluluğu tartışılmaya devam ediyor. Denizbank, ödeme yapmamasının sebebini, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmasının banka yöneticileri için zimmet suçu teşkil edeceğini ifade ederek açıkladı.
28 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

Anadolu başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Suç Gelirlerinin Aklanması', 'Vergi Usul Kanunu' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi' kanunlarına muhalefet suçlarından Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır. Toplam 14 şüpheli tutuklanmış ve savcılık, soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etmiştir. Hakimlik bu talebi kabul ederek 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmiştir. Soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonucunda ilerlemiştir.
6 Kasım 2023

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) son beş yılda imzaladığı sözleşmeler ve idari işlerle ilgili yolsuzluk ve para aklama iddiaları üzerine Jandarma Merkezi Operasyon Birimi (UCO) federasyon binası, bazı ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Soruşturma, özellikle İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan'da oynanması ve bu organizasyonla ilgili yapılan anlaşmalar üzerine yoğunlaşıyor. Eski RFEF Başkanı Luis Rubiales'in evinde de arama yapıldı. Rubiales, daha önce Kadınlar Futbol Dünya Kupası törenindeki bir olay nedeniyle istifa etmişti.
20 Mart 2024

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddiaları sonrasında soruşturma başlatıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan araştırma sonucunda, çiftin mal varlıklarına el konulma kararı alındı ve yurt dışına çıkışları yasaklandı. Ayrıca, çiftin ikinci derece yakınları ile 16 şirket ve 8 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.
13 Ekim 2023

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, Instagram hesabından müstehcen fotoğraflar paylaştığı iddiasıyla 'Müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talebiyle yargılandı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcı, Taşkın'ın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatini talep etti. Mahkeme, Taşkın'ın beraatine karar verdi.
26 Ocak 2023

Rekabet Kurumu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren dokuz şirkete, rekabet kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplamda 108 milyon 566 bin 510 lira tutarında idari para cezası uyguladı. Soruşturmaların bir kısmı uzlaşma, bir kısmı ise taahhütlerle sonuçlandırıldı. En yüksek ceza 87 milyon 387 bin lira ile L'Oreal Türkiye'ye verildi. Diğer şirketlere de çeşitli miktarlarda cezalar uygulandı.
14 Kasım 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, 'suç gelirlerini aklama' iddiasıyla tutuklandı. İki kardeş ve bir diğer şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlik sorguları sonucunda tutuklama kararı verildi. Soruşturma, daha önce bir suç örgütüne yönelik 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturmasının devamı niteliğinde ve bu örgütün mağdurları dolandırdığı belirlendi.
16 Kasım 2023

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi'nden (CNI) iki çalışanın ABD'ye gizli belge kaçırdığı iddialarını doğruladı. İspanyol basınında çıkan haberlere göre, bu iki çalışan hakkında yasal soruşturma açıldı ve suçlamalar CNI tarafından yapıldı. Adalet Bakanı Felix Bolanos, İspanya hükümetinin soruşturmada tam işbirliği yapacağını belirtti. İki çalışandan biri geçici tutuklama kararıyla cezaevine gönderilirken, diğeri şartlı serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 'şımarıklıkları ve gösterişleri' olduğunu belirterek, 'hadlerini aştıklarını' anladıklarını açıkladı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla ve son günlerde para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaların ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından araştırma başlatılmış, rapor savcılığa gönderilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında çiftin mal varlıklarına el konulmuştu.
30 Ekim 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 24 şüpheliden 16'sı tutuklanmış, bazı şirketlere kayyum atanmıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkışlarına da yasak getirilmişti.
1 Aralık 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera ilk kez ifade verdi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün de katıldığı duruşmada, müştekiler dolandırıldıklarını ve yüksek getiri vaatleriyle kandırıldıklarını anlattılar. Muslera, Erzan'dan paranın geri ödeneceğine dair resmi dekont aldığını, ancak depremleri bahane ederek oyalandığını belirtti. Belözoğlu ve Turan da benzer şekilde yüksek getiri vaatleriyle dolandırıldıklarını ifade ettiler.
8 Mart 2024

FIFA, Kadınlar Dünya Kupası final maçı sonrasında İspanyol oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, Rubiales'in FIFA'nın disiplin yönetmeliğinin 13.1 ve 13.2 maddelerini çiğnediği iddiası üzerine açıldı. Bu olay sonrasında İspanya'da birçok kişi ve kuruluş, Rubiales'in istifasını talep etti. RFEF Genel Kurulu, Rubiales'in durumunu değerlendirmek için olağanüstü toplanacak.
24 Ağustos 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023
İşaretlediklerim