Gazeteci Nevşin Mengü, Twitter'da bot hesapların Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce lehine paylaşım yaptığını belirttiği bir yayın yapmıştır. Bu yayının ardından İnce, Mengü'yü arayarak veri olmadan konuştuğunu iddia etmiş ve Mengü'nün veri olduğunu söylemesine rağmen inanmamıştır. Mengü, İnce'nin kendisine kafa tuttuğunu ve sinirlendiğini ifade etmiştir.
14 Mart 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresinden bilgi aldığını öne sürdü. İnce, Erdoğan'ın danışmanlarına danışma konusunda yaşanan bir tartışmayı örnek vererek, bu bilgileri 'o çevrelerden birisi'nden aldığını belirtti. Ayrıca, siyasette partilerin birbirlerinin yakın çevrelerinden bilgi almasının normal olduğunu ve kendisinin de bu bilgiyi doğru olduğuna inandığı için paylaştığını ifade etti.
13 Nisan 2023

İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde partisinin beklediği sonucu alamamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. İnce, seçim sürecinde muhalefetin oylarını böldüğü eleştirilerine rağmen adaylığını sürdürmüş ve partisinin oyunun artacağını iddia etmişti. Ancak kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kaldı. İnce, seçim sonrası sessizliğini Twitter üzerinden yaptığı ve umut vurgusu içeren bir açıklama ile bozdu.
15 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adayları için gerekli olan 100 bin imza barajını aşan adayları açıkladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gerekli imza sayısına ulaşarak resmi olarak cumhurbaşkanı adayı oldu. İmza toplama süreci 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'de sona erecek. YSK'nın açıkladığı verilere göre, diğer aday adayları arasında Muhammed Ali Fatih Erbakan ve Sinan Oğan da önemli sayıda imza toplamış durumda. Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu.
25 Mart 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde SOL Parti tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti ve aralarında İstanbul İl Başkanı'nın da bulunduğu 74 parti üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, ancak üç kişi savcılığa sevk edilecek. Bu eylem, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfke bağlamında gerçekleşti.
2 Mart 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Ankara Başsavcılığı, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu kişilere ait 350 dosyayı işleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun 18 dosyası, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlarından oluşuyor. Eski milletvekillerinin ifadeleri alınacak ve yeterli delil bulunması durumunda dava açılacak.
20 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharram İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine uzun bir açıklama ile cevap verdi. İnce, 2018 seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklıklarını ve CHP içindeki bazı çetelerin kendisine karşı oyunlar oynadığını iddia etti. CHP'den ayrılmak zorunda bırakıldığını belirten İnce, seçimlere girerek alternatif bir seçenek sunduğunu ve en az oyu CHP'den, en çok oyu ise AKP'den alacağını savundu.
1 Nisan 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, CHP heyetiyle yaptığı görüşmede cumhurbaşkanı adaylığından çekilme karşılığında TBMM başkanlığı görevini talep ettiği öne sürüldü. CHP'nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, bu bilgiyi güvenilir bir kaynaktan aldığını ve İnce'nin diğer talepleri olduğu için görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Seçimlerin ilk turda sonuçlanması için İnce ve diğer aday Sinan Oğan'ın oylarının %5'in altına düşmesi gerektiği ifade edildi.
4 Mayıs 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter üzerindeki bazı haber hesaplarının seçimle ilgili paylaşımlarında dezenformasyon yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılık, kamu düzenini ve barışını bozacak yanıltıcı bilgiler yaydığı öne sürülen beş şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı için resmi aday olabilmek adına imza toplama sürecinde. Anketlerde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun önde olmasına rağmen, İnce ikinci turda kazanacağını iddia ediyor. Ancak gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadı. Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, İnce'nin bu ısrarına Twitter üzerinden bir mani paylaşarak tepki gösterdi. Erzincan'ın manisi, İnce'nin 2018 seçimlerindeki 'Adam kazandı' mesajına gönderme yapıyor.
24 Mart 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023
İşaretlediklerim