İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

Güneydoğu Türkiye'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da profesyonel arama-kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bildirildi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, bölgede 300'ün üzerinde enkaz olduğunu ve ekipman eksikliği yaşandığını belirtti. Depremin etkilediği diğer iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis bulunuyor. En az 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadar kişinin de yaralandığı aktarıldı. Bölgede barınma, ısınma, yiyecek ve sağlık malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar da yetersiz durumda.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de de hissedildi. Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı, şu ana kadar can veya mal kaybı ihbarı olmadığını belirtti. Sivas'ta bir binanın giriş katında çatlaklar oluştu ve bina tahliye edildi. AFAD ekipleri, çeşitli illerden Kahramanmaraş'a destek için hareket etti. Nevşehir ve Niğde'de de vatandaşlar tedbir amaçlı dışarı çıktı.
6 Şubat 2023

Yunanistan'ın Tesalya bölgesinde 5 Eylül'de başlayan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde can kaybı sayısı 17'ye çıktı. Sel felaketinde kayıp olduğu bildirilen Avusturyalı çifte ait olduğu tespit edilen iki ceset bulundu. Sel nedeniyle bölgede 750 bin dönümden fazla alan sular altında kaldı ve yerleşim birimleri, tarım arazileri ve altyapı büyük hasar gördü.
17 Eylül 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını Twitter üzerinden duyurdu. Ancak, enkaz altında hala insanların olduğuna dair itirazlar gelince, Gürbüz bu paylaşımını sildi ve AFAD yetkililerinin tüm ihbarların değerlendirildiğini ve yeni ihbar olmadığını bildirdiğini belirterek, yeni ihbarların AFAD kriz merkezine şahsen yapılması gerektiğini ifade etti.
10 Şubat 2023

Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerinde şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. AFAD, bölgedeki müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.
5 Haziran 2023

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kayboldu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte selin vurduğu Şanlıurfa'ya gitti. Kılıçdaroğlu, afet yönetimindeki eksiklikleri eleştirerek, görevini yapmayıp ölümlere yol açan kişilere 'Güle güle' demek zorunda olduklarını söyledi. Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar hükümetin istifasını talep etti.
15 Mart 2023

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk canlı yayınında şehirde yaklaşık 1200 binanın yıkıldığını ve kurtarma çalışmaları için yeterli imkanlara sahip olmadıklarını belirtti. Savaş, kurtarma ekiplerine ve ekipmanlara acil ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca dışarıda kalan insanların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti. Programcı Fatih Altaylı'nın da duygusal bir an yaşadığı belirtildi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem sonrası bölgede büyük yıkım yaşandığı ve ölü sayısının arttığı bilgisi verildi.
6 Şubat 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle altyapı yetersizlikleri eleştirilirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluklar konusunda eleştiriliyor. İstanbul'da ise 5 yaşındaki Edanur'un belediye çalışmaları sırasında oluşan bir çukurda boğularak ölmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilere neden oluyor. Her iki belediye başkanı da, yaşanan doğal afetler karşısında dış güçlerin etkisi gibi argümanlarla eleştirilerden sıyrılmaya çalışıyor.
3 Mayıs 2024

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçeleri arasında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edilmiş, Adnan Menderes Havalimanı'nda bazı uçak seferlerinde aksamalar yaşanmıştır. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına müdahale eden araçlar ve ekipler hakkında bilgi paylaşmıştır.
19 Temmuz 2024

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Arnavutköy'deki bir okulun bahçesini su bastı ve öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi personeli binanın içerisinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, öğrencileri dışarı çıkarmak için çalışma başlattı. Yağışın etkili olduğu diğer bölgelerde de su baskınları yaşandı ve araçlar mahsur kaldı.
28 Eylül 2023

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini artıran kar yağışı şehrin birçok yerini beyaza bürüdü. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, ulaşımın aksamaması için ana yollar, ara sokaklar ve kırsal alanlarda tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca yetkililer, sürücüleri olası buzlanmaya karşı uyarırken, trafik ekipleri de denetimlerini sürdürüyor.
31 Ocak 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim