Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

UEFA, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında kırmızı kart gören kalecisi Fernando Muslera’ya üç maç men cezası verdi. Muslera, Young Boys’a karşı oynanan maçın 87’nci dakikasında rakip oyuncu Alan Virginius’a çelme takarak sportmenlik dışı hareketi nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Bu ceza nedeniyle Muslera, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı PAOK, Rigas Skola ve Elfsborg maçlarında forma giyemeyecek.
17 Eylül 2024

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'a, önceki dönemlerde alacaklarını talep eden futbolcuların açtığı davalar nedeniyle üç dönem transfer yasağı cezası verdi. Kulübün basın sözcüsü Yunus Derebağ, bu durumun abartılacak bir olay olmadığını ve en kısa sürede gerekli ödemeleri yaparak transfer yasağını kaldıracaklarını belirtti.
6 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kasımpaşa’nın teknik direktörü Sami Uğurlu’ya yedi maç men ve 230 bin 250 lira para cezası verdi. Uğurlu, Kasımpaşa-Konyaspor maçındaki hakaret, tehdit, sportmenliğe aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle cezalandırıldı. Ayrıca, İkas Eyüpspor antrenörü Arda Turan’a bir maç men ve 58 bin 500 lira para cezası verildi. Beşiktaş, Gaziantep FK ve Galatasaray’a da 168 bin lira para cezası kesildi.
15 Ağustos 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını terk etmesi nedeniyle kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı ve üzerine 4 milyon TL para cezası verildi. Bu ceza, Fenerbahçe'nin maç sırasında aldığı kararlardan kaynaklanıyor.
11 Nisan 2024

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Fenerbahçe, kendi sahasında oynadığı derbi maçına hırslı başladı ancak takımın genel fizik durumu ve İsmail'in sakatlanması nedeniyle zorlanıyordu. Bu süreçte Al Musrati, takımına zarar veren bir hareketle kırmızı kart aldı ve bu durum Fenerbahçe için saha içi avantajına dönüştü. Batshuayi ve İrfan Can'ın golleriyle Fenerbahçe skor avantajı elde etti ve maçı 3 puanla tamamladı. Ayrıca, İsmail Kartal'ın sakatlanması ve yanlış oyuncu değişiklikleri eleştirildi.
28 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'ye sportif faaliyetlerden bir maç men ve 19 bin 500 lira para cezası uyguladı. Bu karar, belirtilen tarihte alınmış ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Cezanın sebebi ve detayları hakkında daha fazla bilgi verilmemiştir.
26 Şubat 2024

Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul, Uluslararası Spor Tahkim Kurulu'ndan (CAS) 1 milyon 400 bin avro ceza aldıklarını açıkladı. Ceza, eski Beşiktaşlı futbolcular Valerien Ismael ve Rashid Ghezzal'ın menajer komisyon ödemeleri nedeniyle verildi. Şakul, yeni sezon için mücadele ederken geçmişten gelen bu cezanın kendilerini üzdüğünü belirtti.
4 Eylül 2024

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Şubat'ta oynanan maç sonrası gerilim artarken, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi nedeniyle TFF tarafından bir maç men ve para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Fenerbahçe, TFF'nin kararına ve Icardi ile TFF Başkanı'nın birlikte olduğu fotoğrafa sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Icardi ise aynı fotoğrafı kullanarak Fenerbahçe'ye şampiyonluk göndermesinde bulundu.
26 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

FIFA, Galatasaray'a Shakhtar Donetsk'ten transfer ettiği Tete için ceza verdi. Tete, FIFA'nın Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolculara tanıdığı tek taraflı sözleşme fesih hakkını kullanarak Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesini feshetmişti. Shakhtar, bu durumu FIFA'ya taşıdı ve FIFA, Galatasaray ve Tete'nin 'haksız sözleşme feshi' nedeniyle 2 milyon 389 bin avro ceza ödemesine karar verdi. Galatasaray, konuyu CAS'a taşıyabileceğini ve tazminatın ödenmesi halinde tutarın Tete'ye yansıtılabileceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

Real Madrid'in İspanya Birinci Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından olan oyuncusu Jude Bellingham, Valencia ile oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçın son saniyesinde attığı gol hakem tarafından geçersiz sayıldı. Bellingham'ın bu karara sinirlenip hakeme küfür etmesi sonucu kırmızı kart görerek iki maç men cezası aldı. Bu ceza nedeniyle Bellingham, Real Madrid'in Celta Vigo ve Osasuna ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.
6 Mart 2024

EURO 2024'te Türkiye'nin Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer'in kariyerinde tartışmalı olaylar bulunuyor. Zwayer, 2005 yılında bir maçta şike yapmaktan 6 ay men cezası almıştı. Bu olay, Alman Futbol Federasyonu tarafından gizli tutulmuş ancak daha sonra basına sızdırılmıştı. Zwayer, 2012'den beri FIFA kokartı taşıyor ve kariyerinde birçok önemli maçta görev aldı.
21 Haziran 2024

Fenerbahçe Kulübü, İrfan Can Kahveci'nin sağ arka alt adalesinde 2. derece yırtık tespit edildiğini açıkladı. Bu sakatlık nedeniyle Kahveci'nin tedavisine hemen başlanmış ve oyuncunun üç hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmiştir. Bu durum, Fenerbahçe'nin sahadaki performansını ve takım düzenini etkileyebilir.
25 Şubat 2024

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Fenerbahçe, 'Tosun Paşa' lakaplı Cenk Tosun ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Sarı lacivertliler, Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isterken Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. 33 yaşındaki santrfor, geçen sezon Beşiktaş'ta forma giydiği 47 maçta 11 gol ve sekiz asist kaydetmişti.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 27'nci haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacakken, iki önemli oyuncusu İrfan Can Kahveci ve Osayi Samuel sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, Kahveci'nin en az 10 gün sahalardan uzak kalması bekleniyor. Ayrıca, Joshua King'in de sakatlık nedeniyle kadroda yer almadığı belirtildi.
24 Şubat 2024

Bölgesel Amatör Lig'de Tekirdağ 100. Yıl ile Sarayspor 1953 arasındaki ligde kalma maçında büyük bir arbede yaşandı. Maçın son dakikalarında Sarayspor 1953'ün 1-0 önde olduğu sırada bir faul sonrası futbolcular arasında kavga çıktı. Yedek futbolcuların da karıştığı kavga polis müdahalesiyle sonlandırılmaya çalışıldı. Hakem, olaylar sonucunda toplam 16 futbolcuya kırmızı kart gösterdi ve maç tamamlanamadı.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim